מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מבריזים לגן עדן

כמוניבלוגיםמבריזים לגן עדןמניעה, טיפול ולעיתים ריפוי של מחלות אוטואימוניות על ידי תזונה אבולוציונית.

מניעה, טיפול ולעיתים ריפוי של מחלות אוטואימוניות על ידי תזונה אבולוציונית.

ניתן למנוע מחלות אוטואימוניות על ידי תזונה נכונה. אכילת דגנים קטניות וסולניים גורמת למחלות אלו.

מאת מיקי ב.
14/11/10 16:08
11056 צפיות
  בוויקיפדיה אפשר למצוא רשימה של 178 מחלות שונות המאושרות או חשודות כמחלות אוטואימוניות. 45 מתוכן מאושרות כמחלות אוטואימוניות על ידי מי שמאשר דברים כאלה. בין המאושרות אפשר למצוא סוכרת מסוג 1 (ויש גם סוג 1.5 שלא מצוין שם), קרוהן, מעי רגיז, צליאק, לופוס, השימוטו (בלוטת התירואיד), צהבת אוטואימונית, פיברומלגיה, פסוריאזיס וכאמור עוד רבות אחרות. מחלה אוטואימונית מתרחשת כאשר המערכת החיסונית מזהה רקמה או איבר שלנו בטעות כגוף זר שיש להתקיף אותו. הפרעות התפקוד של אותו איבר הופכות לסימפטומים של המחלה. איך מתרחשת הטמעת הטעות במערכת החיסונית ובמה היא קשורה לתזונה? לפרופסור לורן קרדיין יש היפותזה על כך, מחוזקת במחקרים ובהגיון אבולוציוני. פרופסור קורדיין הוא מחשובי החוקרים בתחום התזונה האבולוציונית וההשפעות של הסטייה ממנה על בריאותנו. ב-2002 הוא כתב ספר בשם PaleoDiet המהווה את הבסיס למספר ספרים שבאו לאחריו. האתר שלו נמצא כאן והשיחה שלו, המסוכמת בפוסט זה נמצאת כאן סופו של התהליך כפי שהוא מובן היום הוא שחלבון זר או חלקי חלבון (פפטידים) הנמצאים בדם (שלא כמתוכנן) גורמים לגוף ליצור נוגדנים. מסיבה כלשהי אותם נוגדנים מתחילים לתקוף גם רקמות של הגוף עצמו, הדומות במבנם הביולוגי לאותו חלבון או פפטיד שעורר את המערכת החיסונית מלכתחילה. יש לתופעה אלמנט גנטי (HLA haplotype) שהוא כנראה הקובע איזה איברים או רקמות ייתקפו על ידי המערכת החיסונית. אך איך מוצא אותו חלבון את דרכו אל מחזור הדם? כי זאת יש לדעת – חלבונים זרים אינם אמורים להגיע בצורתם המקורית ממערכת העיכול למערכת הדם. המערכת החיסונית נבנתה לזהות פתוגנים על ידי זיהוי החלבונים שלהם ואנחנו רוצים שתטפל רק בפתוגנים. מערכת העיכול אמורה להיות סגורה הרמטית למחזור הדם ולהרשות מעבר רק לחומרים לאחר פירוקם בקיבה לגורמים – סוכר, שומן, חומצות אמינו (שנכנסו כחלבונים ופורקו). על אחת הדרכים שבהן יכולים חלבונים לעקוף את המחסום הטבעי כתבתי בפוסט הזה. חומר שנתגלה לפני מספר שנים בשם זונולין גורם ליצירת רווחים בין התאים המצפים את מערכת העיכול ודרך רווחים אלו חודרים החלבונים. דרך אחרת מתאר קורדיין בשיחתו. על החלק הפנימי של מערכת העיכול יש קולטנים בשם EGFR. קולטנים אלה מיועדים לאותת לגוף כאשר נוצר נזק לקיבה ואז חומר ברוק שלנו נקשר בהם ומסמן לגוף לתקן את הנזק. הבעיה היא שקולטנים אלה הם די פרמסיביים או בעברית קלה "נותנים בקלות". שלא כמוקבל יכולים מספר גדול של כימיקלים להיקשר אליהם וכך לעבור ממערכת העיכול למערכת הדם דרך התאים המצפים את מערכת העיכול. אחד החומרים שקודם גורם נזק לקיבה ואז נקשר לקולטן ה-EFGR הוא WGA או בקיצור Wheat Germ Agglutinin. זהו לקטין - רעל צמחי, הנמצא בעיקר בזרע ובקליפה של החיטה, מה שאומר שכמותו רבה יותר בלחם מחיטה מלאה. אין לבלבל את ה-WGA עם גלוטן שהוא צרה בפני עצמה. ה-WGA הזה, במקביל לקשירתו לEFGR, מדביק אליו כל מה שזז וכך נושא איתו כמו משאית חלבונים המסתובבים במערכת העיכול בדרך למערכת הדם. מכאן הדרך למחלות אוטואימוניות פתוחה כפי שתואר בתחילה. WGA הוא, כמו לקטינים אחרים, ajuvant - מעורר את המערכת החיסונית – חומר מהסוג שבדרך כלל מוסיפים לחיסונים כדי להעלות את יעילותם. אי אפשר להשמיד WGA על ידי בישול או התססה וכאמור בקמח מלא ריכוזו גבוהה פי עשר מאשר בקמח לבן. אך קמח לבן עדיין מכיל 3-4 מיליגרם של WGA לכל 100 גרם וזו כמות מספקת ליצור לא מעט נזקים. לא נתפלא איפה ללמוד שעכברים שהוזנו בחיטה פיתחו סוכרת מסוג 1 שהיא מחלה אוטואימונית. גם עכברים שהוזנו בחלב פיתחו יותר סוכרת ככל שכמות החלב שבהם הוזנו הייתה יותר גדולה. כן, גם חלב יש חומר הנקשר ל EGFR ומתחיל את התהליך וכך גם בלבן של הביצה. באיזה סוגי מזון יש לקטינים? דגנים, קטניות וסולניים (תפו"א, עגבניות, פלפלים, חצילים. בטטה אינה מהמשפחה). ומה משותף לכל סוגי המזון דלעיל? כולם לא היו כלל או לא היוו מרכיב משמעותי בתזונה שאליה הותאם גופנו במשך מיליוני שנות האבולוציה. לא מפתיע אם כן שהם מצליחים להערים על המערכת החיסונית וליצור מעל למאה מחלות שונות. אז מה כן לאכול? • בשר (כולל איברים פנימיים), דגים, עוף • שומן מן החי, שמן קוקוס, שמן זית (לא יותר מידי בגלל האומגה 6), חמאה (בתנאי שאין מחלה אוטואימונית או רגישות לחלב). • ירקות בעלות אינדקס גליקמי נמוך כמו ארטישוק, אספרגוס, סלק, ברוקולי, חסה ועלים אחרים, בצל, שום, דלעת, כרוב חמוץ, כרובית, תרד, לפת, קולרובי. • פירות כמו אבוקדו, תותים, אוכמניות וכו, קיווי, תפוזים, לימונים, אשכוליות, זיתים (פירות בכמות מוגבלת) • אגוזים ושקדים (רצוי מקדמיה) בכמות מוגבלת (אומגה 6) • עשבים ותבלינים • פיטריות • מים, חלב קוקוס, קפה (מוגבל), תה ויין (מוגבל) • מוצרי ביצים וחלב, אם מוכרחים, רק לאחר בדיקת רגישות. שנהייה בריאים מיקי

תגובות

אנונימית71
22/02/20 1:32

האם לחם שיפון מותר ? האם ניתן להתקיים למעשה בלי פחמימות ללא דגנים וקטניות. רק על בשר וכמה סוגים של ירקות ופירות ?

מיקי ב.
מיקי ב.
שרוף על האדם הפרה חקלאי - הצייד לקט.

עוד פוסטים בבלוג: מבריזים לגן עדן

שמן צמחי מסוג אומגה 6 מוריד כולסטרול "רע" ובאותה הזדמנות גם מוריד שאולה
  אתמול התפרסם ב- British Medical Jurnal מחקר שיכול להיות ציון דרך בקריסת פירמידת המזון. בסידנ...
קראו עוד
בשר אדום לא יזיק לך אך לא כן חוקרים חסרי אחריות ותקשורת חסרת מושג
אין כלי תקשורת שלא חגג על "המחקר" האחרון מהרוורד שקבע שבשר אדום מגדיל את הסיכוי למות ואפילו חישב בשבילך את מספר השנים שת...
קראו עוד
מחקרים מדעיים או אבולוציה?
האם ניסיונות מדעיים בהשוואת דיאטות תקפים יותר מאנקדוטות? הניסוי המדעי הארוך ביותר והגדול ביותר שנעשה אי פעם בהשוואת דיאט...
קראו עוד
חוקרים מאוניברסיטת תל אביב פענחו את חידת הופעתו של אדם מודרני קדום בישראל – כבר לפני 400,000 שנה
הנה ההודעה שפרסמה דוברת האוניברסיטה למאמר שכתבתי יחד עם החוקרים מאוניברסיטת תל אביב. החוקרים: שינויים בתזונה שהתרחשו ...
קראו עוד
מדוע ההומו סאפיינס התפתח דווקא ליד תל אביב
ביום שישי בערב התפרסם בכתב עת מדעי יוקרתי מאמר (לינק למאמר), המבוסס על פוסט שפרסמתי בעבר בבלוג זה. המאמר נקרא: Man the ...
קראו עוד