מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותאהבה זה כואב

אהבה זה כואב

מחקר: לכאב הלב שנגרם עקב פרידה מאהוב ולכאב פיזי יש את אותה השפעה על המוח


המוח מגיב לכאב לב כפי שהוא מגיב לכאב פיזי (צילום: panthermedia)
המוח מגיב לכאב לב כפי שהוא מגיב לכאב פיזי (צילום: panthermedia)

 

הכאב שחשים כתוצאה מפרידה פועל על המוח בדומה לכאב פיזי אמיתי. כך עולה ממחקר חדש שנעזר בהדמיות על מנת לחקור את מוחם של מתנדבים שחוו פרידה רומנטית.

 

המחקר של חוקרים מאוניברסיטת קולומביה ומישיגן כלל 40 מתנדבים שחוו פרידה לא רצויה במהלך ששת החודשים שקדמו לניסוי ודיווחו כי כאשר הם חושבים על הפרידה זה גורם להם להרגיש דחויים. 

 

החוקרים השתמשו במכשיר MRI פונקציונאלי כדי לחקור את מוחם של הנבדקים בארבע סיטואציות שונות: כשהוצגה להם תמונתו של בן הזוג לשעבר והם התבקשו לחשוב על הפרידה, כשהסתכלו על תמונה של חבר והתבקשו לחשוב על חוויה חיובית עמו, כאשר הונח על זרועם מכשיר שיצר חום נעים, וכאשר אותו מכשיר היה חם עד כדי כך שגרם לכאב.

 

סריקות המוח הראו כי שתי הסיטואציות השליליות – חשיבה על בן הזוג לשעבר וכווית החום – עוררו תגובה דומה באזורים חופפים של המוח.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences הסיקו כי האזורים במוח המגיבים לכאב פיזי חופפים עם אלה המגיבים לדחייה חברתית. לדבריהם, הכאב שנגרם מדחייה אינו רק מטאפורה ואירועים חברתיים או פסיכולוגיים יכולים להשפיע על אזורי מוח שמדענים סברו עד כה כי הם מוקדשים לכאב פיזי.

 


Published online before print March 28, 2011, doi:10.1073/pnas.1102693108

 

 עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה