מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותאור ירוק לטיפול בפרדקסה למניעת שבץ

אור ירוק לטיפול בפרדקסה למניעת שבץ

נוגדי קרישה - הדור הבא: המכון הלאומי לבריאות בבריטניה ממליץ על פרדקסה למניעת שבץ בחולי פרפור עליות


ההמלצה מהווה נדבך נוסף במעבר לדור חדש של תרופות נוגדות קרישה שיחליפו בעתיד את הקומדין (צילום: Shutterstock)
ההמלצה מהווה נדבך נוסף במעבר לדור חדש של תרופות נוגדות קרישה שיחליפו בעתיד את הקומדין (צילום: Shutterstock)

 

המכון הלאומי לבריאות ומצוינות קלינית בבריטניה (NICE) פרסם כי הוא ממליץ על התכשיר פרדקסה (דביגטרן) כטיפול מניעתי לשבץ או תסחיפים סיסטמיים בחולים הסובלים מפרפור עליות. המכון ציין כי פרדקסה מהווה תחליף ראוי לטיפול המקובל בתכשיר קומדין (וורפרין). המלצת המכון מסתמכת על מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine.

 

לפי המכון, פרדקסה במינון יומי של 150 מ"ג פעמיים ביום, נמצא כיעיל יותר מקומדין למניעת שבץ באנשים עם פרפור עליות. במינון נמוך יותר של 110 מ"ג פעמיים ביום, התכשיר נמצא כשווה ערך לקומדין בחולים אלו.

 

המלצת המכון מהווה נדבך נוסף במעבר לדור חדש של תרופות נוגדות קרישה שיחליפו בעתיד את הקומדין הוותיק.

 

חשוב לציין כי מספר תכשירים נוגדי קרישה נוספים נמצאים כעת בשלבים שונים של מחקר וצפוי שחלקם יאושרו בקרוב לשימוש. היתרונות העיקרים של התרופות החדשות כוללים את העדר הצורך בבדיקות דם תקופתיות לניטור רמת פעילות התרופה ויחסי גומלין מועטים בינן לתרופות אחרות או מאכלים.

 

בשלב זה הטיפול המיטבי למניעת שבץ או תסחיף בחולים עם פרפור עליות צריך להיקבע על ידי הרופא המטפל, אולם אין ספק כי כיום עומדות בפני החולה והרופא מגוון רחב יותר של אפשרויות טיפוליות, כך שבעתיד יהיה ניתן לקבוע טיפול מיטבי ופרטני לכל חולה.

 

 

BMJ2012;344:e2111