מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותאזהרה חדשה לתרופה לאוסטאופורוזיס

אזהרה חדשה לתרופה לאוסטאופורוזיס

משרד הבריאות פרסם אזהרת בטיחות לתרופה פרוטלוס המיועדת לטיפול באוסטאופורוזיס


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

משרד הבריאות פרסם היום (חמישי) אזהרת בטיחות חדשה לתכשיר פרוטלוס (סטרונציום רנלט) המיועד לטיפול במחלת העצם אוסטאופורוזיס.

 

מדובר בתרופה עם מנגנון פעולה ייחודי, המאפשר דיכוי תאים מפרקי עצם ללא דיכוי תאים בוני עצם וירידה בסיכון לשברים. התרופה, הרשומה בארץ לנשים בלבד, מיועדת לטיפול באוסטאופורוזיס חמור בנשים לאחר הפסקת המחזור החודשי, בעלות סיכון גבוה לשברים.

 

בהודעה שפרסם משרד הבריאות הוסבר כי בשל סיכון שנצפה לתופעות לוואי חמורות במערכת הלב וכלי הדם, הוחלט ברשות התרופות האירופאית, ובעקבות כך גם בישראל, להגביל את השימוש בתרופה למטופלות אשר אינן יכולות לקבל טיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס.

 

בהודעה מפורטות מגבלות והנחיות נוספות להפחתת הסיכון לתופעות לוואי חמורות עם השימוש בתרופה, המיועדות לרופאים ולמטופלים:

 

• התכשיר אינו מיועד למטופלות הסובלות או בעלות היסטוריה של פקקת ורידים או תסחיף ריאתי, מחלת לב איסכמית (למשל תעוקת חזה או אוטם שריר הלב), מחלת כלי דם במוח (כמו שבץ) מחלת עורקים פריפרית ויתר לחץ דם אשר אינו מאוזן.

 

• יש להימנע משימוש בתכשיר במקרים של חוסר ניידות זמני או קבוע.

 

• לפני תחילת הטיפול בתכשיר ובמהלכו (בדרך כלל כל 6-12 חודשים), הרופא יעריך את הסיכון לתופעות לוואי ובמידה ומופיעות תופעות לוואי אלה או שהסיכון עולה על התועלת בנטילת התרופה, ישקול את הפסקת הטיפול.

 

• במהלך הטיפול בתכשיר נצפו תופעות עוריות חמורות ומסכנות חיים. תופעות אלה נצפו בעיקר בשבועות הראשונים לטיפול, אולם עלולות להופיע בכל שלב במהלך הטיפול. יש ליידע את הרופא מידית במידה ומופיעות תופעות עוריות כמו נקודות אדומות על העור או כתמים עגולים - לרוב עם שלפוחיות. במקרים רבים התופעות העוריות מלוות בתסמינים דמויי שפעת. במידה ומתרחשות תופעות עוריות חמורות יש להפסיק את הטיפול ולא לחדשו.

 

ל-IMRM שלום רב,

א.- צריכת סידן מומלצת לנשים עג גיל 50 היא 1000 מג, לנשים מעל גיל 50- 1200 מג, ממזון ותוספים יחד.

את צריכה לחשב את צריכת סידן יומית שלך ממזון. לצורך זה תוכלי להיעזר ב"מחשבון סידן" אנטרנטי, או לפנות לדיאטנית.

במידה ואת לא מגיעה לצריכת סידן יומית מומלצת לגילך- יש צורך להוסיף תוסף. במידה וצריכת סידן יומית שלך מגיעה לכמות המומלצת לגילך- אין צורך בהוספת תוסף סידן.

ב.- מומלץ לבדוק רמת ויט D, ובמידה ונמוכה- להוסיף תוסף. רמה תקינ ה של ויטמין D היא 30 ng/ml  או 75 nmol/l, תלוי במעבדה המבצעת.

ג.-אין באפשרותילתת תשובה בפורום ברגע שמופיעה שם השאלה, כי רוב הזמן אני באמצא מרפאה די עמוסה, ואונה לפניות בפרום  בדקות אחדות בין ההטלות האחרות, ולא צריך להעלב מזה.

בברכה,

ד"ר ילנה סיגל

IMRM
11/01/15 20:44

כנראה שלא אמצא כאן  מזור, הנה כי כן  שאלתי התמימה לא זכתה למענה.

IMRM
11/01/15 16:55

נ.ב. בבדיקות הדם שעשיתי בערך בספטמבר האחרון, יצא שאין לי חוסרים וגם אין לי עודף, יצא  סתם תקין. אני מציינת שאני לא לוקחת תרופות בכלל, גם לא חודשיות אבל התחלתי לקחת תוסף תזונה סידן, אני קונה את ההכי יקר שיש בשוק....

IMRM
11/01/15 16:33

חן, חן לך ד"ר ילנה סיגל. אני לא בטיפול תרופתי אז מאיליו אין לי שאלות שכאלה, אבל בגלל הדאגה אני נוטלת כל יום תוסף תזונה של סידן. בגילי אני מעריכה שזה לא יכול להזיק. כל ימי חיי אני צמחונית בעצם סוג של טבעונית, אינני ניזונה מן החי בכלל,  לא אכלתי אף פעם בשר, עוף וכיוצא בזה, לא דגים וגם לא ביצים, אני אוכלת רק ירקות פירות טחינה סלט חומוס ולפעמים לחם מתוק, מה היית ממליצה לי לאכול  בנוסף?

IMRM שלום,

במידה ויש לך שאלות בנושא אוסטיאופורוזיס שאוכל לענות אליהן דרך הפורום (שאלות שלא קשורות להמלצות טיפול אישיות) אשמח לענות.

בברכה,

ד"ר ילנה סיגל

IMRM
11/01/15 12:35

תראו, לפחות כבר 10 שנים או הרבה יותר לא נדבקתי אפילו לא בשפעת קטנה כדי לזכות בכמה ימי חופשה, רק בגלל שאני כל כך לא מסמפתת את המערכת הרפואית. למרות שאני מועסקת בעבודה פיזית וגם נפשית לא פשוטה. ספרתי לכם זאת גם בפייסבוק, משכך יש לכם את הפרטים המלאים שלי, אני לא מתחבא, אינני מפחדת, ההסתרה של שמי כאן באתר זה, זה פשוט סוגיה של הפרטי ביותר. אך אם הנכם סבורים שאני משמיצה, כי בראייתי הנני מספרת אמת,  או טענתי דבר שאינו נכון, הנכם מוזמנים לתבוע אותי.

IMRM
11/01/15 12:24

אינני עונה לך על ההשמצה כלפיי,  מן הסיבה הפשוטה שאני לא רוצה לרדת ברמה. אני עומדת על דעתי שכל מידע שכתבתי עליי על אמא שלי ז"ל, על ריבוי אסונות שנגרמו מתרופות אלה אמת.

שלום רב לכולם.

א.-- לצערינו-אין תרופות ללא תופעות לוואי. יש תופעותמלוואי גם לתרופות למניעת שברים.

ב.-לפי מחקרים רופואים- תועלת טי]ול בתרופות נוגדות שברים עולה על נזק אפשרי כתוצעה מסיבוכים.

ג.- לכל פצינט ישנה בחירה חופשית לגבי החלטה על נטילת תרופות כלשהן או אי נטילה, לאחר שהפצינט הזה יקבל הסבר מרופא.

ד.- התרופות יוצאות לשוק ומגיעות למדפים אך ורק אחרי מחקרים רבים על חיות מעבדה, מתנדבים בריאים, ובשלב האחרון- גם על חולים, לאחר שהוכחו תועלת ושיעור סביר של תופעות לוואי ( כאשר תועלת עולה על נזקים האפשריים). להגיד שרופא רצה ללמוד עליך משהו- זו השמצה, ואני מבקשת (לא בפעם הראשונה, לצערי) לשמור בפורום זה על כללי אטיקה.

בברכה,

ד"ר ילנה סיגל

IMRM
10/01/15 12:53

נכבדה, מסת עצם נמוכה על כל הגדורותיה היא ההתראה שאתם הרופאים משתמשים בה כדי לטעון שהנבדקת חשופה או לא לשברים, הנה כי כן אני כבר 25 שנים מוגדרת ובעצם מתוייגת כחולת אוסטופורוזיס (???). כמעט הרגו אותי עם הורמונים שמתברר שלא עוזרים,  ולאחרונה שוב פעם ניסו לדחוף לי תרופות מסוג מסוכן. אחרי שהסכמתי להיבדק לפי בקשת רופאת המשפחה החדשה שלי, והיא התעקשה שעלי ללכת לטיפול, ספרתי לה שאמא שלי ז"ל נתנו לה פוסילאן 15 שנים ברציפות. ואז התבקעו לה העצמות....  אמא שלי אף פעם לא התלוננה אלא מאותם קורבנות שנצודו בבדיקת צפיפות העצם. הסברתי לרופא שאיליו נשלחתי שלא יקשקש לי הבלים, טרם איבדתי סנטימטר מגובהי, אין לי שברים, אין לי עקמת ולא גיבנת, אני גמישה יותר מבנות ה- 15 (בגלל שזה אצלי מקצוע אפילו הדגמתי לו תרגילי גמישות) מה הסיבה ששוב נטפלים אליי? אז הוא הרופא,  הסביר לי שיש לי מסת עצם נמוכה ואני חשופה לשברים והוא רותה לשמור עלי. אמרתי לו שמסת עצם זו היא מעולה לצורך גמישוותי ועל פניו אני בריאה בכל הפרמטרים של בדיקות הדם. השיטה של הרופאים להפחיד מפני שברים שאף פעם לא הוכחו בספרות הרפואית, אף פעם לא היה ש- 65% מן הנשים עד גיל 70 שברו את העצמות , זה לא נכון. תפסיקו להפחיד, צר לי ד"ר נירית, אתם עוסקים במחקר ומעלים קורבנות אדם על מזבח לא כשר. ואל נא "תתקפי אותי" נא בדקי במשרד הבריאות את הנזקים.....  גם כשהייתי בגיל 47 או פחות המציאו לי והפחידו אותי על סמך בדיקת צפיפות העצם שאני בסיכון של 35% לשברים, בעת שהייתי  רקדנית בלט על במות, הכניסו אותי לפאניקה. תתביישו, הרי זה היה לצורך למידה על האדם.... ולא על בסיס מחקרי

המחקרים שאנו הרופאים ועולם הרפואה בכלל מפיקים מהם את המידע הרלבנטי לא מדברים כלל על מסת עצם אלא על מניעת שברים!! וכאן הטעות הגדולה שלך שמעידה שאינך יודעת על מה את מדברת

אבל, איש באמונותו יחיה, ושהעובדות לא יבלבלו אותך

כל בקשתי היא שלא תבלבלי אחרים עם "עובדות" שגויות

(ובפעם הבאה, נסי להיות תמציתית, הרי אינך מצפה שאקרא את כל המלל הזה)

IMRM
10/01/15 8:14

בהמשך לתגובתי אלייך ד"ר נירית רשמתי עוד משהו ובטעות נמחק לי אז אנסה לשחזר, אז ככה, לפני 25 שנים סברו הרופאים שאם יתנו לנשים בעלות מסת עצם נמוכה ושהגיעו לגיל הבלות הורמון אסטרוגן תעלה מסת העצם שלהן. אז אספר לך, ואני מקדימה ומצהירה בפנייך וגם בפני רשויות החוק שאם אינני מספרת כאן אמת אעמוד, אני , לדין פלילי. הייתי במחצית השניה של שנות הארבעים לחיי, הופיעו סימנים של אי סדירות במחזור, כלומר לקראת תקופת הבלות. נשלחתי ביוזמת הרופאים לבדוק את צפיפות העצם. (????) פתאום קבלתי הודעות כתובות מפחידות שיש לי 35% סיכון לשברים ???? (כנראה התוצאה הראתה 3.5 - ) לא היה לי מושג על הם מדברים,  הרגשתי טוב, הייתי רקדנית בלט קלאסי על בהונות וגם מורה לבלט, אבל הבנתי שאני בסכנת חיים. הרופאים הרגיעו אותי ואמרו לי שאם אקח באופן סדיר כל יום את ההורמון, בגלל גילי הצעיר תוך כמה ימים הכל יסתדר (???) 12 שנים נטלתי את ההורמון, עד שהרופא החליט שצריך להפסיק, ואז נשלחתי לבדיקה מחדש, התוצאה של צפיפות העצם נשארה כמו שהייתה. אציין שאני לא היחידה שניסו ל"טפל" בה באמצעות הורמון אסטרוגן, שמסתבר שחוץ מאשר לסכן את הנשים בעקר בסרטן השד  האסטרוגן לא מהווה תוסף בריאות. בישראל אחוז הנשים החולות בסרטן השד הוא גבוה בעולם. כך הקריבו הרופאים דור הנשים בנות תקופתי על מזבח המחקר הרפואי. אין מחלוקת שהרופאים פעלו באישור ולא הייתה להם מחשבת זדון, אבל הם ידעו את הסיכונים והעדיפו לסכן נשים בסרטן מאשר במסת עצם נמוכה שזו על פניו לא מחלה. עכשיו ארשה עצמי ללמדך:  תפקידו המרכזי של שלד האדם הוא לשאת את גופו. הדעת נותנת שחייבת להיות זיקה בין גודל ומשקל הגוף למסת העצם.. ההגדרה על פיה נקבעה מסת עצם ממוצעת עם אפשרות לסטיית תקן עד 1, כלומר סטייה של 10% בפועל מן הנתונים שמאפיינים מסת עצם תקינה בגיל השיא בין שהנו 20 או 30. הסוגיה היא האם את כל אוכלוסיית העולם ניתן להכניס במשבצת הזאת?  וארשה לעצמי להיות חוצפנית ולנמק למה אין סבירות בטענת הרופאים כלפיי, רק בגלל שאני לא מתאימה להם למשבצת שמישהו המציא. מחקרים: המשקל הממוצע  של נשים הוא 64 ק"ג עם סטייה של 10% לשני הכוונים (רוב הנשים הן בתוך הגדרה זו) הגובה הממוצע של נשים בארץ וגם בארה"ב 164 (עם סטייה של  נניח 5% לכאן או לכאן, וכך גם לגבי רוחב כתפיים  ומותניים שאלה נגזרים מרוחב עצמות השלד. רוב הנשים נכנסות בתוך הנתונים האלה, אני לא!!!! המשקל שלי קטן ב35% מהמשקל הממוצע, או המשקל הממוצע כבד ב- 50% ממשקל גופי,גובהי נמוך ב- 5% , רוחב הכתפיים שלי צר ב- מעל 20% מן הידוע. למה מצפה מישהו שהשלד שלי יפתח כוח התנגדות כלומר מסת עצם צפופה יותר ממה שדרוש לו כדי לשאת את ממדי גופי. (אפרש את הכתוב לעיל אני שוקלת 44.5 ק"ג, חזותי קטנה ואני לובשת מידות 34 עד 36 ) ברור שבדרך הטבע מסת העצם שלי תהיה בהתאם למידותיי ולא בהתאם למסת שלד שמישהו המציא שזה הנורמאלי או התקין)  אגב ידוע  שלסינים וגם  ליפאנים כלומר לאסייתים (מצד אמא שלי בעבר התורשתי אנחנו מונגולים) יש מסת עצם נמוכה כי הם קטנים וזה לא פוגע בבריאותם. ההיפך הנכון אינם סובלים  מדלדול העצמות. בשורה התחתונה, הנטייה של ד"ר נירית "לתקוף" אותי באה לטעמי מהתגוננות כרופאה, ויש מקום לציין שהרופאים לא הוכיחו העמקת חשיבה, העובדה שאינני רופאה דווקא מחזקת את העמדות שאני מציגה שכן נטולת אינטרס, זו לא פרנסתי, אינני מרוויחה מכך כספים, ואינני מאויימת ברמה המקצועית.

IMRM
10/01/15 6:05

תסלח לי כבודה, מה שכתבתי לקוח ממחקרים חתומים ואיננו פרי המצאתי. אגב לעניין זה, נא הציצי במידע החסוי של משרד הבריאות בארץ לגבי נפגעי תרופות האוטופורוזיס בישראל, ואני אומרת לך (זו הפעם דיעה שלי) שהנזק לאוכלוסיית המטופלים , הנזק גובר על התועלת שבכלל טרם הוכחה, אני מסבירה לך ד"ר נירית שמסת עצם נמוכה ברוב המקרים 98% זה לא עדות למחלה, אז הוכח שניתן להעלות את מסת העצם באוכלוסיה בריאה אבל לא הוכח שזה פותר בעיה נבואית של סיכון עתידי שלא באמת קיים ברוב רובם של המקרים.  וכן נמצא שהעלאת מסת העצמות, באמצעות התרופות הקיימות,  גוררת סיבוכים בלתי הפיכים. אתם הרופאים כוונתי חלקכם לא כל הרופאים מתנהלים בנושא תרופות כמו "ראש קטן", וכאשר אני מספרת לציבור את האמת את "תוקפת"  אותי בצדק הטבעי שלך כי אינך רוצה לקחת אחריות. נ.ב. תבדקי בבקשה את הגישה למחלות האוסטופורוזיס  לפני 15 שנים, ותקראי את המדיניות של היום לרבות שיטות האבחון טרם טיפול ותווכחי שגם משרד הבריאות שלנו נסוג טיפין טיפין, הרי לא יכול להרשות לעצמו להודות בפומבי בנזקים והאסונות....

לכל המגיבים האחרונים שלא מזדהים משום מה בשמם, האם אתם רופאים? האם קראתם את כל החומר המדעי בנושא? אני מניחה שלא, אז מדוע לכתוב דברים לא נכונים (לפחות בחלקם הגדול) שגולשים חסרי ידע רפואי עלולים עוד לחשוב שאתם יודעים על מה אתם מדברים, חבל! שכל אחד יעסוק במה שהוא יודע הכי טוב. שבת שלום

IMRM
09/01/15 8:46

ארצה לחדד או בעצם להבהיר שאומנם קיימת תופעת טבע של ירידה במסת העצם עם העליה בגיל, אבל לא 65% חולות בדלדול העצם, רוב הנשים בריאות למעט כרבע אחוז, גם אין סבירות בשיטת האבחון על בסיס השוואה לאיזה ממוצע בגיל צעיר של קבוצה שמידותיה לא תמיד תואמות את תנאי הנבדקת. לעניין זה אוסיף שישנם אנשים בעקר נשים שמלידה תכונתן מסת עצם נמוכה, הם לא חולות, אבל בשיטת הבדיקה של היום הן תקבלנה הבחנה של חולות (????) גם אין סבירות בקביעה המשונה שכל הנשים הקטנות, נשים שמידותיהן קטנות והן דקיקות גיזרה כולן סובלות מחוסר מסת עצמות כביכול נולדו פגומות גנטית (???), איזה שטויות, תנו דעתכם עד לאיזה חוסר תובנה ירדו בעלי אינטרס. אגב, כתבתי תלונה למשרד הבריאות בה העליתי הסתייגויותיי, על קצה המזלג כי קצרה היריעה, המסר שלי, אל נא תגררו לטעות הזאת שמסת עצם נמוכה זו מחלה, ואל תאמינו שבכוחה של הטכנולוגיה לנבא אובדן עצם פתולוגי, חוץ מכל אלה ראיתי את הרשלנות בבדיקה, כיצד זו נעשתה לגביי (מבחינת התנוחה) וכאשר הערתי הגיבו לטענתי שאומנם נכון אבל ההפרשים בתוצאה לא משמעותיים (איזו חוצפה) ועוד, ועוד ועוד צמצם

IMRM
09/01/15 8:08

בקצור כל התרופות הניתנות במטרה להעלות את מסת העצם הן הרות אסון. לא הוכח שמסת עצם נמוכה גורמת לשברים, גם אין שפיות בטענה שעד גיל 70 65% מהנשים ייחלו או שכבר חולות בדלדול העצם. עד לפני 50 שנה הנשים היו בריאות, רק רבע אחוז מאוכלוסיות גיל זה סבל מתופעות קשות של שברים וההתייחסות הייתה כאל מחלת עצמות. מאז שהמציאו את הטכנולוגיה לבדיקת ציפות העצם קמה תעשיית תרופות בלתי נתפסת שגורמת יותר נזקים מאשר תועלת. רופאים מאמינים, משום מה, שניתן להגדיר בריאות עצמותיה של אישה על פי ממוצע אקראי, בגיל 30. כלומר "ממציאים"  מחלה על בסיס הגדרה, שכבר הוכח שאינה תואמת את כל האוכלוסיה, כתוצאה נשים רבות טופלו וגם מטופלות עד היום לשווא ונגרמו נזקים איומים. העובדות מלמדות שלמרות שבשלושים השנים האחרונות כל האוכלוסיה "מטופלת" בטיפולים נגד אובדן מסת העצם, אחוז הקשישים ששוברים את האגן, או עצם צוואר הירך, גם מי שטופלו אחוז שוברי העצמות בגילאי 80 + לא ירד, אפילו גדל, ועם צמיחת אחוז נפגעי שברים אלה התרבו מקרי המוות בגלל הסתבכות שאחרי ניתוח, כלומר פחות שורדים את ניתוחי השיקום כתוצאה ממשקעים רעילים מי שנטלו תרופות לאורך עשרות שנים. לטעמי, מי שלא חווה כאבים בגב או בפרקים, מי שלא מאבדת גובה וכמובן גם שאין לה גיבנת או עקמת, עדיף לה להימנע מטיפולים מסוכנים, אין לקבל ברצינות את הקשקוש שכביכול נשים חולות עשרות שנים ולא מרגישות וכביכול בדיקת המנירלים בעצמות מהווה ניבוי לשברים, זה פשוט לא נכון.

IMRM
09/01/15 7:40

בישראל יש אחוז נפגעות סרטן השד הוא הגבוה בעולם, הסיבה שרופאים הניחו הנחה בסיסית (לא מוכחת מחקרית) שאם יתנו לנשים בעלות מסת עצם נמוכה עם הפסקת המחזור הורמון אסטרוגן כתוצאה תעלה מסת העצם שלהן, מתברר שאסטרוגן לא עוזר למסת העצם, אבל פגע בנשים רבות מאוד, גם מי שלא לקו בסרטן השד ברוב המקרים הצמיחו רקמה שומנית בשדיהן כתוצאה. מערכת הבריאות לא מספרת או לא מפרסמת מידע זה, מסיבות מובנות  אבל לראיה זו האמת.

מלכה שלום

בעיקרון אין מניעה לעבור שתלים אם עברו שנתיים מזריקת אקלסטה. מציעה לך לפנות לאנדוקרינולוג שלך. בהצלחה

מלכה71
05/01/15 15:49

כל תרופות הביספוספונטים הזיקו לי לקיבה, שממילא יש לי איתה בעיות (עודף חומציות, ריפלוקס, I.B.S, דלקת בוושט ועוד )  

אני קיבלתי תרופת אקלסטה  ECKLASTA -  בעירוי בווריד בספטמבר, שנת 2013. כעת כשאני רוצה לטפל בשיניים, מנהל מרפאת השיניים מביח"ל "ברזילי" לא מוכן לעשות השתלות, למרות שעברה יותר משנה מאז קבלת העירוי. הטיעון שלו:             "לגוף יש זכרון לטווח ארוך ואם יבצעו השתלת שיניים יתפתחו בעתיד כל הזמן דלקות בלסת".

האם למישהו ישנה הצעה מה לעשות?

 

גם לאספירין ואופטלגין יש תופעות לוואי קשות, וגם לכל תרופות אחרות,

אך עדיין תועלת   הטיפול  בביספופסונטים גבוהה יותר  סיכונם, וזה חושב, הוכך וכתוב.

בברכה,

ד"ר ילנה סיגל.

סם-הקוסם
04/01/15 11:16

דר סיגל אני משתדל להימנע מלהגיב בפורום זה אולם לעיתים זה כול כך מזעזע מה שאני קורא בו שאיני יכול שלא להגיב! לגבי תופעות הלואי הקשות של הביספוספונטים כמו לאחר עקירת שן, פגיעה ברישתית ועוד אם תרצי אעלה את כול המחקרים הרלוונטיים הללו כאן. לחילופין כנסי ך-PUB MED ותלמדי בעצמך!

שלום לכולם.

א.- משרד הבריאות מצא לנכון לפרסם את ההזהרה עכשיו, ואנחנו (רופאים העובדים בתחום) מקירים את כל התופעות

כבר מזמן, ומתאימים את הטיפול לכל חולה באופן אישי, בהתייחס להוריות נגד ותופעות לוואי רלוונטיות לכל החולה.

ב.-לצערינו לכל תרופות בעולם יש  הוריות נגדשימושן ותופעות לוואי, ומיומנות הרופא היא בשימוש מוסכל של התרופות בכלל ותרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס בפרט.

ג.- לא ברור לי באיזה מקורות סם הקוסם שואב את המידע שהוא מציג בפורום הזה כמידע אמין וקובע.

לפי מקורות המקציעים- תועלת טיפול בביספוספונטים עולה על נזק מתופעות לוואי וסיבוכים.

אבקש שוב מסם לא לפרסם בפורום מידע לא מדויק  ולא בדוק, ולא להציג עת דעתו האישית במידע אמין וסופי.

בברכה,

ד"ר ילנה סיגל

אלה-הר-נוי
04/01/15 7:51

אכן, השמות דומים אבל מדובר בתרופות שונות. 

סם-הקוסם
04/01/15 6:32

לא מדובר בתרופה זו

laxikal
03/01/15 19:42

האם מדובר בתרופה פורטאו?

סם-הקוסם
01/01/15 15:10

אזהרות צריכות להינתן גם לכול התרופות האחרות לאוסטיאופורוזיס ממשפחת הביספוספונטים!!! כמעט כול התרופות לאוסטיאופורוזיס ניזקיהן לאורך זמן עולים על יתרונותיהן!