מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאיזה חלב צמחי הכי בריא?

איזה חלב צמחי הכי בריא?

מומחים בחנו את הערכים התזונתיים בחלב שקדים, חלב סויה, חלב אורז וחלב קוקוס. איזה מהם יכול להוות תחליף לחלב פרה?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חלב פרה הוא החלב המזין ביותר, אך מבין תחליפיו - חלב סויה שמופק מפולי סויה נמצא בראש הרשימה. כך קובעים חוקרים מאוניברסיטת מקגיל בקנדה.  

 

רבים נמנעים מחלב פרה ממניעים שונים, בעיקר בשל אי סבילות ללקטוז, אלרגיה לחלב או טבעונות. כיום זמינות מגוון חלופות המבוססות על הצומח, אך למרות שמשקאות אלה לרוב מוצגים כבריאים ומזינים, ההשלכות התזונתיות של צריכתם בטווח הקצר הארוך כמעט שלא נבחנו במחקרים מדעיים.

 

במסגרת המחקר החדש, שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of Food Science and Technology, החוקרים בחנו בדקדוק את הערכים התזונתיים בארבעת הסוגים הנפוצים ביותר של חלב ממקורות צמחיים – חלב שקדים, חלב סויה, חלב אורז וחלב קוקוס.

 

החוקרים השוו את הערכים התזונתיים בכוס (240 מ"ל) של גרסאות שונות של משקאות חלב צמחיים לא ממותקים לערכים של חלב פרה. כפי שמפורט במחקר, כוס של חלב פרה – אותו מגדירים המומחים כמזון מזין ושלם – מספקת את כל החומרים המזינים העיקריים, לרבות שומן (9.05 גרם), פחמימות (11.5 גרם), חלבונים (8.11 גרם) וכן ויטמינים ומינרלים חשובים ובראשם סידן - בכמות של 294.2 מ"ג. 

 

חלב סויה

 

מהמחקר עולה כי מבחינה תזונתית חלב סויה הוא האלטרנטיבה הטובה ביותר לחלב פרה – שהוא כאמור החלב המזין ביותר.

 

לפי החוקרים, לחלב סויה "הערך התזונתי המאוזן ביותר" מבין משקאות החלב האלטרנטיביים. לחלב סויה גם נקשרו תכונות נוגדות סרטן שמיוחסות לאיזופלאבונים שהוא מכיל. כוס (240 מ"ל) מכילה 95 קלוריות, 4.5 גרם שומן, 8 גרם חלבון – כמות גדולה הרבה יותר בהשוואה לתחליפי החלב האחרים, 4 גרם פחמימות ו-330 מ"ג סידן.

 

החסרונות, לפי החוקרים, הם הטעם וכן הנוכחות של רכיבים שמפחיתים עיכול וספיגה של רכיבים תזונתיים אחרים.

 

עוד על סויה ובריאות 

 

חלב שקדים

 

רבים בוחרים בחלב שקדים בגלל טעמו, אך לדברי החוקרים, חלב שקדים לבדו לא יספק את כל הרכיבים התזונתיים שחלב פרה מספק – ובראשם חלבון – ונדרשים מקורות שיוכלו להשלימם.

 

עם זאת, שקדים מכילים כמויות גדולות של שומנים חד בלתי רוויים שנחשבים בריאים במיוחד, מסייעים להפחתת רמות ה-LDL כולסטרול – שגורם למחלות לב וכלי דם וכמו כן מסייעים לירידה במשקל/שמירה על המשקל. חלב שקדים גם מכיל את הכמות הנמוכה ביותר של קלוריות (35 קלוריות לכוס בלבד).

 

חלב אורז

 

חלב אורז הוצג על ידי החוקרים כחלב מתוק שכמעט ואינו מזין. ביחס לסוגים אחרים של חלב צמחי, חלב אורז גם מכיל הכי הרבה קלוריות – 130 קלוריות לכוס.

 

הם מציינים כי צריכה של חלב אורז כתחליף לחלב פרה יכולה לגרום לתת-תזונה ללא הזנה משלימה, בעיקר בתינוקות ופעוטות - שחלב מהווה רכיב מרכזי בתזונה שלהם.

 

חלב קוקוס

 

חלב קוקוס תואר על ידי החוקרים כחלב שאומנם מכיל מעט קלוריות – 45 קלוריות בלבד – אך רובן מגיעות משומן, בעיקר שומן רווי.  כמו כן הוא אינו מכיל חלבון. 

 

 

במאמרם מבהירים החוקרים כי חלב גם מהווה מקור חשוב לוויטמינים ומינרלים – לרבות סידן, החשוב לבריאות העצם, במיוחד בילדות ובגיל ההתבגרות. רוב תחליפי החלב מועשרים בסידן בכמות דומה לסידן בחלב פרה, אך החוקרים אומרים כי נדרשים מחקרים נוספים כדי שניתן יהיה לקבוע את ההשלכות של סידן מוסף על גוף האדם.

 

ערכים תזונתיים מרכזיים של משקאות חלב שונים – כמה יש בכוס (240 מ"ל)? 

 

 

Journal of Food Science and TechnologyJanuary 2018, Volume 55, Issue 1

סדרו
03/05/18 14:17

זה מראה כמה בורות וחוסר עומק בנושא על התוצאות כפי שפירסמתם פה. אנחנו חיים במאה ה21 ויודעים את האמת.חלב פרה הכי פחות בריא כי המחקרים מראים בפירוש שהוא מסרטן.(כמו בתרופות יש לילה פרה תופעות לוואי לאורך זמן.

יוסי.פלס
15/02/18 19:27

מוזר שלא הועלה בכתבה ההבט המוסרי של צריכת חלב פרה. עוד לפני למידע מאיר העיניים של sgavriel צריך לזכור שייצור חלב פרה כרוך בהתעללות נוראה בבעלי-חיים תמימים וחפים מפשע. זהו חלק בלתי-נפרד משואת בעלי-החיים המתמשכת.

Blue.Meanie
11/02/18 16:01

מחקרים יסודיים יותר מראים שיש להימנע מלתת במיוחד לתינוקות מוצרי אורז בגלל הימצאות ארסן ומתיל כספית באורז. שניהם רעילים וגורמים נזקים משמעותיים בעיקר למערכת העצבים. כמו גם מעלים את הסבירות להתפתחות מחלות ממאירות. http://www.rambam-medicine.org.il/category/rice-cereals

lub
07/02/18 13:34

אני רק חלב סויה בטעם וניל טעם טעים בלי הטעם לואי של הסויה הרגיל:tmbsup::tmbsup:

sgavriel
07/02/18 13:31

חלב - עובדות ומיתוסים www.facebook.com/milklies/

sgavriel
07/02/18 11:52

אבוי לנו. כתבה מעוותת, מטעה וממש חרפה! רוצים מידע יותר רציני ואמיתי? בבקשה http://www.rambam-medicine.org.il/category/%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%91%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%9D-%D7%9C%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94 https://www.facebook.com/drgilshachar/posts/595454933812924 בחלב פרה יש זרחן. כך שלא רק שהסידן מחלב פרה לא נספג, הזרחן מפרק את הסידן מהעצמות. מה שהכתבה לא גילתה לכם, מה עוד יש בחלב פרה שממש הורג אתכם. הורמונים, אנטיביוטיקות, ארסן, מוגלה ועוד ועוד.... חלב - כתבה מתוך "המגזין" עם אושרת קוטלר https://youtu.be/0XbT7Uewv10 מישהו עדיין מאמין לפרסומות של שטראוס ותנובה? https://youtu.be/IwFgEEW12X0 הורמונים בחלב הישראלי - כתבת תחקיר של אורלי וגיא https://youtu.be/UhhYn-q5mmM חלב ומוצריו - 6 סיבות להימנע מהם בכל מחיר https://youtu.be/duMOzUP06a4 ד"ר ראובן ברק - סידן וחלב http://www.drbarak.com/2008/and-what-about-the-calcium פורטל BeOk - מחקר: חלב גורם לבריחת סידן https://www.beok.co.il/article/13741/ האמת שמאחורי המיתוס אודות חלב וסידן.... http://www.enerchi.co.il/category/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%9F