מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאישה משותקת הטיסה F-35 בסימולטור בכוח המחשבה

אישה משותקת הטיסה F-35 בסימולטור בכוח המחשבה

אישה מושתקת בארבע גפיים הטיסה מטוס קרב בסימולטור בהצלחה רבה, בכוח המחשבה בלבד


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ז'אן שוארמן בת ה-55 מושתקת בארבע גפיים. בשנת 2012 היא עלתה לכותרות לאחר שהסכימה שמנתחים ישתילו במוחה אלקטרודות שיאפשרו לה לשלוט ביד רובוטית המאפשרת לבצע תנועות מורכבות הנדרשות בחיי היום-יום, באמצעות כוח המחשבה בלבד. לאחר הניתוח היא הרימה את היד לתת כיף, אחזה אובייקטים והזיזה אותם ממקום למקום ואפילו האכילה את עצמה שוקולד.

 

כעת מדווח כי שוארמן הטיסה מטוס קרב מסוג F-35 בסימולטור, גם זאת בכוח המחשבה בלבד, במסגרת ניסוי שעורכת הסוכנות הממשלתית Defense Advanced Research Projects Agency - או בקיצור DARPA - המהווה חלק ממחלקת ההגנה האמריקאית ועוסקת בפיתוח טכנולוגיות לצבא, בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג.

 

 שוארמן חוברה לסימולטור ושלטה ישירות על מטוס הקרב, ללא שימוש בג'ויסטיק. לא פורסמו פרטים רבים על הניסוי, אבל את התוצאות תוכלו לראות בסרטון הבא: 

 

 

ב-1996 שוארמן הייתה אם לשניים בת 36, בעלת עסק משגשג לארגון מסיבות. יום אחד היא החלה להרגיש שהרגליים שלה נגררות. תוך שנתיים רגליה וידיה נחלשו באופן הדרגתי, עד שנזקקה לכיסא גלגלים ולמטפלת שתסייע לה בביצוע פעולות בסיסיות, עקב מחלה שגורמת לניוון הדרגתי של הקשרים בין המוח והשרירים. לבסוף היא לא יכלה להזיז את ידיה ורגליה בכלל.

 

בפברואר 2012 היא הצטרפה למחקר ועברה ניתוח במסגרתו הושתלו במוחה שתי רשתות זעירות של אלקטרודות עם 96 נקודות מגע קטנות. נקודות האלקטרודות מקבלות אותות ממוליכים עצביים (נוירונים) בהתאם למחשבות ומחשב משתמש באלגוריתמים כדי לזהות את הדפוסים של האותות הקשורים לתנועה מדומיינת מסוימת, כמו הרמת היד או סיבוב פרק היד. כך הכוונה לזוז מתורגמת לתנועה של ממש שבאה לידי ביטוי ביד הרובוטית. 

 

 

pfs1
21/03/15 21:30

התחלתי לקרא שם - ונדהמתי לגלות שהיא הפעילה זרוע רובוטית בעלת 7 מימדים  human-like robot arm in seven dimensions (7D), ככתוב שם.
נכון שאנגלית אינה שפת האם שלי - אבל שבעה מימדים בעולמנו התלת מימדי - זה גדול עלי לגמרי.

אלה-הר-נוי
06/03/15 12:13

אם אתה רוצה להעמיק יש לך עוד פרטים כאן:

http://upmc.com/media/NewsReleases/2012/Pages/bci-press-release-chocolate.aspx

 

pfs1
06/03/15 12:10

לא מתווכחים עם הצלחה - אבל הסיפור הוא מאד לא ברור.

אם יש לה בעיה בהולכת מסרים מהמח לשריר - למה האלקטרודות במוח כן מצליחות להעביר את המסרים ליד הרובוטית [ מה שזה לא יהיה]. - בהשערה שההולכה נעשית בתיווך מערכת העצבים שלה שלא ממש מתפקדת באוריגינל עם היד הטבעית.

אם זה מעקף למערכת העצבים המקורית - זה היה יכול להיות יותר הגיוני ןמזכיר במידה מסוימת [ אם כי יותר מרשימה] את הפרויקט שחברת נס הישראלית ניסתה בעבר, להוליך פגועי חוט שדרה על ידי עיקוף המערכת העיצבית הפגועה.