מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותאכילה בולמוסית: תוכנית טיפול קצרת מועד

אכילה בולמוסית: תוכנית טיפול קצרת מועד

מחקר חדש מצא שתוכנית של 12 שבועות של טיפול עזר לאנשים אשר סובלים מאכילה בולמוסית להפסיק לבלמס לתקופה של שנה, והתוכנית גם חוסכת כסף עבור המשתתפים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

התקפי אכילה חוזרים הינם הסימפטום השכיח ביותר של הפרעות אכילה באנגליה. כ-3% מהאוכלוסיה או לחילופין כ-9 מליון איש מוערכים כסובלים מבולמוס אכילה, ועדין מעט אפשרויות טיפול יעילות יש בנמצא.


מחקר חדש מראה שיותר מ-63% מן המשתתפים בתוכנית הפסיקו לבלמס בסוף הטיפול, בהשוואה ל-28% בקרב אלה שלא השתתפו. התוכנית נמשכה רק 12 שבועות, אבל מרבית המשתתפים לא דיווחו על בולמוסים גם לאחר שנה. החסרון בכסף בא לידי בטוי בכך שהמשתתפים הוציאו פחות כסף על דברים כגון מוצרי דיאטה, טיפולים ותוכניות להורדה במשקל.

 


אנשים אשר סובלים מבולמוסי אכילה אוכלים יותר מאנשים אחרים בפרק זמן קצר יחסית והם חווים תחושה של אובדן שליטה במהלך הבולמוס. התקפים כאלה בדרך כלל מלווים בתחושות דיכאון ובושה, עליה במשקל, ירידה בערך העצמי.
אנשים אלה בדרך כלל עולים הרבה כסף למערכות הבריאות הממשלתיות.

 


המחקר החדש מראה כי ניתן לטפל בהפרעה זאת באופן קצר ויעיל.
הנושא של הפרעת אכילה בולמוסית קיבל לאחרונה תשומת לב תקשורתית רבה בשל ההמלצה של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקאי להפוך הפרעת אכילה בולמוסית להפרעה נפרדת כמו בולמיה ואנורקסיה.

 


אבחנה כזו תמקד יותר תשומת לב על הפרעת אכילה בולמוסית ועל שיטות טיפול חדשות עבורה. במחקר הנוכחי השתתפו 123 נבדקים, 90% מהן נשים, בגיל הממוצע של 37. הקריטריון להשתתפות במחקר היה נוכחות של בולמוס אכילה אחד לפחות בשבוע בשלושה חודשים האחרונים. חצי מהנבדקים נתבקשו לקרוא את הספר "להתגבר על התקפי אכילה" שנכתב על ידי ד"ר כריסטופר פרברן, שהוא פסיכיאטר מומחה בתחום הפרעות אכילה.


הספר מפרט מידע רפואי ומדעי אודות התקפי אכילה ואז מביא תוכנית של 6 צעדים בה המטופל יכול לעזור לעצמו להתגבר על ההפרעה. בתוכנית עושים שימוש בניטור-עצמי, ובאסטרטגיות נוספות של שליטה עצמית ופתרון בעיות.


הנבדקים בתוכנית השתתפו גם בשמונה פגישות טיפוליות קצרות וממוקדות במהלך 12 השבועות של התוכנית.


העלות של התוכנית היתה כ-167 $ לאדם.


בסוף 12 השבועות 63.5% מהמשתתפים בתוכנית הפסיקו לבלמס. 6 חודשים לאחר מכן 74.5% מהמשתתפים בתוכנית עדיין היו ללא סימפטומים. באוכלוסיה הכללית שנמצאת בשירותי בריאות, רק 44.1% מהמטופלים היו ללא סימפטומים בבדיקה לאחר חצי שנה. לאחר תקופה של שנה 64.2% מהמשתתפים בתוכנית היו ללא סימפטומים, בהשוואה ל44.6% מהאוכלוסיה הכללית.

 

כל המשתתפים בתוכנית התבקשו לתת מידע רב ומפורט על התקפי האכילה שלהם וכיצד זה משפיע על תחומי חיים כגון עבודה. כמו כן הם נשאלו כמה כסף הוציאו על טיפולים, על תרופות, על ביקורים אצל רופאים וכד'.


בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, הנבדקים בתוכנית הוציאו 447$ פחות, שזה 149$ פר נבדק. לחילופין, המשתתפים בתוכני הוציאו כ3670 $ בשנה לעומת מטופלים מהאוכלוסיה הכללית שהוציאו כ – 4098$ בשנה.

 

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

 

 

לידיעה המלאה: www.medicalnewstoday.com/articles/184297.php

ארתמיס
09/04/10 15:33

אני כבר לא סובלת מבולמוסי אכילה כל כך
אבל עדיין המלחמה קשה נגד הקלוריות
כי אפשר לאכול מעט ועם הרבה קלוריות