מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

אכילה מופרעת

התנהגויות אכילה מופרעות (Disordered eating), מעבר להפרעות אכילה מסוג אנורקסיה ובולימיה, פוגעות בנשים רבות, כך עולה מסקר חדש שנערך בקנדה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

סקר חדש ועדכני מאוניברסיטת מונטריאול שבקנדה מראה כי כ – 10 עד 15 אחוז מהנשים סובלות מגישות והתנהגויות אכילה לא אדפטיביים.

 

תוצאות אלה הן מדאיגות. נשים חשופות למסרים סותרים. מעודדים אותן לרדת במשקל ובו זמנית מעודדים אותן לאכול לשם הנאה.

 

כ – 1501 נשים לקחו חלק בסקר, שנערך בשיטה של שאלון טלפוני. הן נשאלו לגבי הפרעות אכילה ואכילה מופרעת. אף לא אחת מהמשתתפות סווגה כאנורקטית.
ממוצע הגילאים של הנבדקות היה 31.
רוב הנשאלות לא עישנו והיו אקדמאיות.

 

הסקר שופך אור על הפרעות מסוג בולמיה והפרעת אכילה בולמוסית. כ – 13.7% מהנשאלות דיווחו על התקף אכילה מסוג בולמוס בתדירות של בין 1-5 ימים או 1-7 פעמים בחודש. כ – 2.5% דיווחו על הקאות יזומות, שימוש במשלשלים או משתנים בכדי לשמור על המשקל.

 

המחקר גם ביסס קשר בין אכילה בעייתית לבין דירוג עצמי של רמת הבריאות. במילים אחרות, התנהגויות אכילה חריגות מתרחשות יותר בקרב נשים אשר תופסות את עצמן כמצב בריאותי ירוד.

 

ממצא נוסף של המחקר הראה שכ – 28% מהנשים עוסקות בפעילות גופנית אינטנסיבית לפחות פעמיים בחודש במטרה ברורה של ירידה במשקל, ומתוך חוסר שביעות רצון לגבי גופן.
 

 

www.eurekalert.org/pub_releases/2009-12/uom-dem121809.php

 

תורגם ונערך ע"י מיכל אפק