מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אכילה קיצית - ואנחנו; איך לאכול נכון ו...

חברים (43)

תגובות

אלי-גל
23/11/13 9:22

אגב, מה באשר לפולנטה? יש הבדל?

תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
08/07/13 4:21

שלום לך, מבחינה תזונתית אין ספק שגיוון הפירות עדיף. מאידך, אם הגבלת הכמות חשובה על רקע בריאותי כלשהו כמו שמירה על משקל או אחר, הגבלת הגיוון עוזרת לשמור על הגבלת הכמות. אז אולי התשובה היא כבר בתוך השאלה: אולי תוסיפי פירות שמהם את מסוגלת לאכול בכמות מוקצבת, ולא מלון למשל שקשה יותר להגבילו. גם פרוסת אבטיח רגילה שווה בדרך כלל לשתי מנות פרי לפחות... אם פירות קרים גורמים לך לאכול יותר אולי תחזיקי חלק מהפירות מחוץ למקרר על מנת להקטין את הפיתוי. לסיכום: רצוי לגוון בפירות, אך לעשות זאת בדרך שלא תגרום לך לאכול מהם יתר על המידה. בהצלחה! טל

תגובות

אלחנן
05/07/13 14:08

שלום רב אני לא מבין מה צריך להרחיב שוב אני אסביר מה עושה מטופל שלוקח ומזריק אניסולין וירד בין5 ה6 קילו לחודש שלא ירד יותר מדי אני מתכוון בקשר לפירות הלא ידוע שפירות יש בהם סוכר אודה לך מאד מה לעשות אלחנן. שבת שלום.

תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 11:00

שלום לך, אם אתה מאוזן על מנת פרי 1 או 2 ליום זו כנראה הכמות המומלצת לך. אולם אין חובה לאכול רק תפוח או אגס, ניתן ורצוי לגוון את סוגי הפירות. מנת פרי מאבטיח או מלון, כלומר מנה השווה בכמות הפחמימות והקלוריות לתפוח או אגס בינוניים (כ -60 קלוריות) היא אכן רק כוס קוביות למרבה הצער :). אך תוכל להחליט שמנה אחת ביום תאכל מאבטיח ואחת ממלון והרי לך קצת טעם של קיץ. תוכל לראות רשימה מפורטת של תחליפי פירות (כלומר מה הכמות שתוכל לאכול מכל פרי במקום תפוח או אגס) בפוסט נפרד בקבוצה שיועד "למיכאל ולכולם" בכותרתו. לגבי שאלתך על הביצים לא אוכל לענות במדויק כי זה תלוי בגורמים שונים בין היתר כמות החלבון שאתה אוכל בתפריט פרט לביצים. יש לפנות לדיאטנית המטפלת על מנת לקבל המלצה מדויקת בענין. בברכה, טל

תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 10:41

שלום אלדד, ואיחולי בריאות לבן. ראשית יש לפנות לייעוץ נפרולוג על מנת לקבל את הטיפול והמעקב הדרושים. לא ציינת מה כמות החלבון שנמצאה בשתן, אך ככלל הטיפול התזונתי במקרה כזה הוא הגבלה של כמות החלבון והמלח בתפריט. לפני שנוקטים בכל צעד הייתי ממליצה לגשת לייעוץ דיאטנית נפרולוגית לאחר הייעוץ של הרופא. בברכה, טל.

תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 10:31

הי רוחי. אכן שמירה על רמת אשלגן תקינה היא אתגר לא קטן, יחד עם כל שאר ההגבלות בתפריט של מטופל דיאליזה. לפי תיאורך אפשר לחשוב על מספר נקודות שיכולות אולי לעזור:
1. ציינת שיש לך גם רמת זרחן גבוהה. מוצרי חלב ניגרים כגון יוגורט, לבן, רוויון וחלב עשירים הן בזרחן והן באשלגן. אם את צורכת מזונות כגון אלה כדאי להתייעץ עם הדיאטנית במכון לגבי הכמות המומלצת מהם.
2. פרוסה דקיקה של אבטיח - זה מושג שנתון לפרשנות :) כל אחד והפרוסה הדקיקה שלו... אבטיח אמנם אינו מכיל כמות גבוהה של אשלגן במאה גרם, אך השאלה היא מי אוכל 100 גרם? כך שרצוי למדוד את כמות האבטיח בצורה הסטנדרטית של כוס קוביות כדי לוודא שלא עוברים את הכמות המומלצת.
3. האם יתכן שאת משמשת בסוג כלשהו של מלח מיוחד ללא נתרן? מלח מסוג זה מכיל פעמים רבות תוספת אשלגן.
4. האם את אוכלת מרקים? כאשר מבשלים ירקות למרק כמות גדולה מהאשלגן שבהם עוברת למי הבישול. וכך , גם אם אינך אוכלת את הירקות שבמרק, את האשלגן את מקבלת.
5. תפוחי אדמה ובטטה - גם כן עשירים מאוד באשלגן ושווה לבדוק האם את אוכלת מהם.
6. כדאי לבדוק עם הרופא: האם את מקבלת תרופות כלשהן שמעלות את האשלגן? ובמקרה שלא מצליחים להוריד את רמת האשלגן בצורה מספקת, לברר האם ניתן לקחת תרופה שמורידה את האשלגן. יש תרופה כזו באבקה, הניתנת במרשם רופא לפי הצורך.
ייתכנו כמובן עוד סיבות לאשלגן גבוה, לעתים זו ממש עבודת בלשות :) ממליצה ייעוץ מקיף עם דיאטנית המכון לבירור הנושא לעומק. בהצלחה!

תגובות

טל-קמינסקי-רוזנברג
מנהל קבוצה
דיאטנית נפרולוגית, עוסקת בתחום הטיפול התזונתי במטופלי דיאליזה, טרום דיאליזה ומושתלים. עובדת בחברת נפרומור, מכוני דיאליזה בקהילה, ובעמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות.
03/07/13 10:13

וכעת לענין האינדקס הגליקמי. מדד זה משווה את מהירות העליה של הסוכר בדם לאחר אכילה של מזונות שונים ביחס לסוכר לבן או קמח לבן. לפירות שונים אכן אינדקס גליקמי שונה, למשל לתפוחים, אגסים ודובדבנים אינדקס גליקמי נמוך, לאפרסקים, בננות ותפוזים אינדקס גליקמי ממוצע ולאננס תמרים וצימוקים אינדקס גליקמי גבוה. אולם גם האינדקס הגליקמי הינו מדד שקשה להסתמך עליו, היות והשפעת מזונות שונים היא שונה אצל אנשים שונים, וכן ב"חיים האמיתיים" לא אוכלים בדרך כלל מזון בודד אלא מספר מזונות בארוחה, ואז כל המדידה משתנה. כמו כן נמצא שכמות הפחמימות שבמזון היא זו שמשפיעה יותר על רמת הסוכר מאשר האינדקס הגליקמי. לכן גם במקרה זה אני סבורה שאין תחליף לגוון בסוגי הפירות מחד, והכרה של ההשפעה של כל פרי על רמות הסוכר באופן אישי מאידך, ובחירת סוגי הפירות וכמותם בהתאם.

43 חברים בקבוצה
ניצה6
ניצה6
fina
fina
איציק888
איציק888
נכה צהל צליעה קלה ממציא פטנטים,פנוי אשמח להכיר בחורה נאה רזה עם \ללא נכות לקשר רומנטי או ידידותי ithzakbelo@gmail.c...
L.w
L.w
Polina2991
Polina2991
Etty20057
Etty20057
מורה לאנגלית בתיכון בתל אביב. עובדת קשה מאוד. מטפלת בבן מיוחד אבל רק בימים ה-שבת. מטפלת באבא דימנטי. אוהבת לנגן אבל לאחר...
הבא
הבא
lilach0077
lilach0077
נוי
נוי
נופרי7
נופרי7
מופי
מופי
בת 58. משתדלת להקשיב לעצמי. משתדלת להקשיב לזולתי. מנסה ללמוד. להתפתח. להבין. לראות. קמה. נופלת. קמה.
אורי8
אורי8
ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  
ELL
ELL
efi4158
efi4158
מעוניין להתייעץ
אכילה קיצית - ואנחנו; איך לאכול נכון ובריא?

אכילה קיצית - ואנחנו; איך לאכול נכון ובריא?

אודות הקבוצה

האירוח עם הדיאטנית טל קמינסקי הסתיים. תודה לכל הגולשים שלקחו חלק! ותודה גדולה גדולה לטל קמינסקי הנהדרת ששוב נתנה מענה מקיף ומקצועי לגולשי כמוני. להתראות באירוחים הבאים!

מנהלי הקבוצה

אכילה קיצית - ואנחנו; איך לאכול נכון ובריא?

אכילה קיצית - ואנחנו; איך לאכול נכון ובריא?

מנהלי הקבוצה

אודות הקבוצה

האירוח עם הדיאטנית טל קמינסקי הסתיים. תודה לכל הגולשים שלקחו חלק! ותודה גדולה גדולה לטל קמינסקי הנהדרת ששוב נתנה מענה מקיף ומקצועי לגולשי כמוני. להתראות באירוחים הבאים!

יצירת קבוצה חדשה
קבוצות הן כלי נהדר להתדיינות עם שאר חברי הקבוצה על נושאים שרלוונטיים לקהילה לה אתם שייכים.