מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותאליסקירן אינו גורם לעלית לחץ דם פרדוקסלית

אליסקירן אינו גורם לעלית לחץ דם פרדוקסלית

טיפול באליסקירן אינו גורם לעליה פרדוקסלית בלחץ הדם, כאשר ניתן כטיפול יחיד


במטה-אנליזה נכללו 8 מחקרים אקראיים, כפולי-סמיות ומבוקרים. באנליזה התמקדו על ההיארעות של עלייה פרדוקסאלית בלחץ הדם מעבר לסף מוגדר מראש, לאחר טיפול של 4 שבועות או יותר ב – 300 מ"ג, אליסקירן, ב – ARBs (אירבסרטן 300 מ"ג, או לוסרטן 100 מ"ג או ואלסרטן 320 מ"ג), רמיפריל 10 מ"ג, הידרוכלורתיאזיד 25 מ"ג או אינבו.

 

לא נמצא כל הבדל מובהק בין תדירות עליית לחץ הדם ע"י אליסקירן לבין יתר התרופות שנבדקו (כולם פחות מעלייה מעל 10/5 ממ"כ) לעומת העלייה שנמצאה בטיפול באינבו. באף חולה שטופל באליסקירן במינון של 300 מ"ג ליום לא נמצאה עלייה בלחץ הדם הסיסטולי מעל 10 ממ"כ שהיתה קשורה בעלייה בפעילות הרנין בנסיוב מעל 0.1 נ"ג/מ"ל לשעה.

Stanton AV, Gradman AH, Schmieder RE, et al. Aliskiren monotherapy does not cause paradoxical blood pressure rises. Meta-analysis of data from 8 clinical trials. Hypertension. 2009 Nov 16. [Epub ahead of print].

אליסקירן שהוא מעכב ספציפי של פעילות הרנין בנסיוב (PRA) משבש את לולאת המשוב השליליהטבעית שבה ה – AII מעכב את שיחרור הרנין מהכלייה ולכן גורם לעלייה תגובתית ברמת הרנין בנסיוב.

 

עלייה תגובתית זאת של רמת הרנין היא גבוהה יותר מאשר התגובה לטיפול ע"י ACEIs או ARBs ולכן העלתה את החשש שהיא עלולה להפריע לפעילות המעכבת של האליסקירן על המערכת רנין-אנגיוטנסין ולגרום לעלייה פרדוקסאלית ב - PRA ולעלייה בלחץ הדם.

 

בתוצאות המטה-אנליזה של 8 המחקרים לא נמצאה כל ראייה שאליסקירן גורם עלייה פרדוקסאלית בלחץ הדם. השכיחות של העלייה בלחץ הדם ע"י אליסקירן היתה דומה לעלייה בטיפול בתרופות אחרות נגד יל"ד והיתה פחותה משמעותית מאשר הטיפול באינבו. לא נמצא כל קשר בין העלייה בלחץ הדם ועלייה ברמת ה – PRA בחולים שטופלו באליסקירן. אין לכן, כל חשש מעלייה פרדוקסאלית בלחץ הדם ע"י טיפול באליסקירן (רסילז).

מתוך אתר החברה הישראלית ליתר לחץ דם

 

www.ish.org.il/dec09.asp