מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותארה''ב: נאסר השימוש בשומן טראנס

ארה''ב: נאסר השימוש בשומן טראנס

החלטה של ה-FDA: בתוך 3 שנים לא יהיה במזון שומן טראנס המגביר סיכון למחלות לב וכלי דם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בצעד דרמטי הודיע אתמול (שלישי) מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) כי בתוך שלוש שנים כבר לא יהיה שומן טראנס מלאכותי במזונות. ההחלטה צפויה להוביל להפחתה משמעותית במקרים של מחלות לב כליליות ולמנוע אלפי התקפי לב קטלניים בכל שנה בארה"ב.

 

חומצות שומן מסוג טראנס מצויות בעיקר במזון תעשייתי, ובעיקר במרגרינה, מוצרי מאפה כמו בורקס וג'חנון, מזונות תעשייתיים קפואים, עוגיות, ופלים, חטיפים מטוגנים שונים ועוד.

 

חומצות שומן טראנס נוצרות בתהליך כימי שנקרא הידרוגנציה, שבמהלכו לשומן צמחי נוזלי נוספות מולקולות מימן. כך השומן נהפך למוצק, מה שמוזיל את עלויות המוצר, מאפשר לו חיי מדף ארוכים יותר ומשפר את הטעם והמרקם של המזונות המכילים אותו. שומני הטראנס נוצרים גם במינונים נמוכים באופן טבעי בבשר ובמוצרי חלב.

 

שומן טראנס נחשב לשומן הגרוע ביותר לבריאות. צריכה גבוהה של חומצות שומן טראנס מעלה את רמות הכולסטרול מסוג LDL (הכולסטרול הרע) ומורידה את רמות הכולסטרול HDL (הכולסטרול הטוב) וכך תורמת להצטברות טרשת עורקים ולסיכון למחלות לב. כמו כן, קיימות עדויות שקושרות שומן טראנס גם לנזקים נוספים לבריאות, בהם תהליכים סרטניים.

 

בשנת 2006 מנהל המזון והתרופות האמריקאי קבע שתכולת שומן הטראנס במזונות תסומן על אריזת המוצרים המכילים אותו, מה שהוביל לצניחה בצריכה של שומן טראנס - גם בגלל מודעות של הצרכנים וגם בגלל ירידה משמעותית בשימוש של יצרניות מזון בשומן טראנס.

 

בשנת 2013 ה-FDA קבע כי חומצות שומן טראנס אינן נחשבות באופן כללי כבטיחותיות והודיע כי ינקוט בצעדים בנושא. כעת, בהתאם לעדויות המדעיות והמלצות מומחים, הוחלט כי שומן טראנס מלאכותי יאסר לשימוש במזון המיועד לבני אדם. ליצרניות המזון ניתנה תקופה של שלוש שנים עד להסרה מוחלטת של שומן טראנס מלאכותי ממזונות. 

 

במשרד הבריאות שוקלים בימים אלה לאמץ את ההחלטה של ה-FDA גם בישראל. בינתיים מומלץ להימנע כמה שיותר מצריכת שומן טראנס. לשם כך יש לקרוא את הסימון התזונתי בתווית המוצרים ולבחון אם בתכולת השומנים המפורטת קיים שומן טראנס - המכונה גם שומן צמחי מוקשה - ולבחור מוצרים שלא מכילים אותו. 

 

 

להודעה של ה-FDA

 

הימנעות תעזור גם לשיפור הזיכרון... עכשו הראו קשר בין שומן טראנס ובין הרעה ביכולות זיכרון של גברים.