מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותביצה מכילה פחות כולסטרול ממה שחשבנו

ביצה מכילה פחות כולסטרול ממה שחשבנו

משרד החקלאות האמריקני: בביצה יש 14% פחות כולסטרול ו- 64% יותר ויטמין D ממה שחשבנו


ביצה: בריאה יותר מבעבר (צילום: panthermedia)
ביצה: בריאה יותר מבעבר (צילום: panthermedia)

 

כמות הכולסטרול בביצים ירדה בשנים האחרונות. כך עולה ממחקר חדש של משרד החקלאות האמריקני. בביצים יש בממוצע 14% פחות כולסטרול ו- 64% יותר ויטמין D מאשר בפעם האחרונה שהן נבדקו ב- 2002.

 

מידי מספר שנים, משרד החקלאות האמריקאי בודק את הערכים התזונתיים במזון על מנת לעדכן את טבלאות הסימון התזונתי. בשביל הבדיקה הנוכחית, ביצים גדולות רגילות נאספו מ- 12 מיקומים שונים ברחבי ארצות הברית ואז נשלחו לבדיקה עצמאית במעבדות אוניברסיטת Virginia Tech.

 

כמות הכולסטרול הממוצעת שנמצאה בביצה גדולה הייתה 185 מ"ג, רמה נמוכה ב- 14% מאשר הרמה שתועדה בבדיקה הקודמת. בנוסף, הביצה הכילה בממוצע 64% יותר ויטמין D ממה שנמצא בעבר. יתר הערכים נותרו אותו הדבר. הביצה, למתעניינים, מכילה 70 קלוריות ו- 6 גרם חלבון.

 

יחד עם זאת, המסר לצריכת ביצים הוא עדיין מתינות. על-פי ההמלצות האמריקאיות לתזונה לשנת 2010, צריך לצרוך פחות מ- 300 מ"ג כולסטרול ביום וההמלצה נותרת על צריכת ביצה אחת ליום.

 

לא ברור מדוע יש בביצים פחות כולסטרול מבעבר, אבל ייתכן שהסיבה היא שיפור במזון שהחקלאים נותנים לתרנגולות. את העלייה ברמת הוויטמין D קל יותר להסביר- כיום יש תרנגולות שמקבלות תוספי ויטמין D.

 

 

למידע באתר משרד החקלאות האמריקאי

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה