מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותדום נשימה בשינה מעלה סיכון לדיכאון

דום נשימה בשינה מעלה סיכון לדיכאון

מחקר מצא כי הפרעות נשימה בשינה מעלות את הסבירות לדיכאון באופן משמעותי


לגברים עם דום נשימה בשינה סבירות גדולה פי 2.4 לדיכאון (צילום: Shutterstock)
לגברים עם דום נשימה בשינה סבירות גדולה פי 2.4 לדיכאון (צילום: Shutterstock)

 

מחקר חדש שערך המרכז האמריקני למניעת ובקרת מחלות (ה- CDC) מצא קשר בין דום נשימה בשינה לבין דיכאון.

 

הסובלים מדום נשימה בשינה, מידי פעם בלילה מפסיקים לנשום למשך 10 שניות או יותר. נחירות הן פעמים רבות סימן לדום נשימה בשינה. דום הנשימה מפריע לשינה ועלול להביא לתחושת עייפות במשך היום. מחקרים קודמים מצאו כי לאנשים עם דום נשימה בשינה סבירות גבוהה יותר לפתח מחלות אחרות, בעיקר מחלות לב וכלי דם.

 

במחקר הנוכחי שפורסם בכתב העת Sleep החוקרים הסתמכו על נתוני סקר הבריאות הממשלתי שנערך בקרב 10,000 איש בארצות הברית. הנחקרים נשאלו בין היתר אם הם אובחנו עם דום נשימה בשינה, ועל סימנים להפרעות בשינה כמו נחירות, חרחורים והשתנקויות ועל תדירות האירועים. בנוסף, הם ענו על שאלון המשמש להערכת דיכאון.

 

לאחר שנטרלו משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו משקל הנחקרים, החוקרים מצאו כי גברים שאובחנו עם דום נשימה בשינה היו בעלי סבירות גדולה פי 2.4 לפתח דיכאון מאשר אלה שלא סבלו מדום נשימה בשינה. לנשים עם דום נשימה היה סיכון גבוה פי יותר מ- 5 לפתח דיכאון מאשר נשים ללא דום בנשימה בשינה.

 

דיכאון היה נפוץ יותר גם בקרב אנשים שאמרו שהם מפסיקים לנשום, מחרחרים או משתנקים לפעמים כשהם ישנים. לגברים שהיו להם הפרעות כאלה בשינה יותר מחמש פעמים בשבוע הייתה סבירות גבוהה פי 3.1 לדיכאון מאשר אלה שמעולם לא סבלו מבעיות כאלה. בנשים עם הפרעות כאלה הסיכון היה גבוה פי 3. נחירות לא נקשרו לסיכון מוגבר לדיכאון.

 

החוקרים מעלים את האפשרות שהקשר נובע מכך שדום נשימה בשינה מפריע לשינה ומפחית את כמות החמצן הננשם, מה שמעלה את הסבירות לדיכאון.

 

המחקר אומנם מצביע על קשר בין ההפרעות, אבל לא מוכיח כי דום נשימה בשינה גורם לדיכאון. כעת נדרשים מחקרים נוספים בנושא.

 

 

Sleep. 2012; 35 (4). Published on March 30, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

שמנדריק
05/04/12 17:51

http://www.iseker.com/seker.asp?q=2026661351

משם  אפשר להגיע לפתרון שמאוד עזר לחברים שלנו, וככה הם מצאו את זה.
אז שווה בדיקה.


 

אלה-הר-נוי
01/04/12 10:31

 אתה צודק. הכוונה היא שהחוקרים לקחו בחשבון את האופן בו המשקל אמור להשפיע בניתוח הסטטיסטי. כך שאם אדם שמן (מה שמעלה את הסיכון גם לדיכאון וגם לדום נשימה בשינה) החוקרים הצליחו להכניס את זה לחישוב ולקבל את הנתונים "נקיים". זה נהוג מאוד במחקרים - ניטרול השפעת גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות בחישוב - מה שמכונה "משתנים מתערבים". 

BENO1952
01/04/12 9:33

 משקל הוא מרכיב מאד חשוב בבעיה של נחירות ודום נשימה.
אנשים שמנים מפתחים בעיות נחירה ודום הרבה יותרמאשר אנשים רזים,בעיקר בגלל מבנה פיזיולוגי "גדול" של הלשון,שרירים רופסים,חיך צונח.כל אלו מהווים מרכיב מהותי בבעיה.
הדבר הראשון שנידרש מאנשים הסובלים מבעיית נחירות ודום נשימה הוא ירידה במשקל.[במידה והם מאובחנים ככאלו]
איך החוקרים ביטלו את המשתנה הזה ,לא ברור,!!
כנראה עוד אחד מהמחקרים הלא רציניים.