מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשות הורמון בלוטת יותר הכליה DHT והעצם

הורמון בלוטת יותר הכליה DHT והעצם

על הורמון DHT, בלוטת הערמונית והעצם


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

במאמר חדש שפורסם ב Annals of Internal Medicine מדווחים חוקרים כי טיפול ב- Dihydrotestosterone (DHT) במשך 24 חודשים אינו משפיע על גדילת הערמונית, אך עשוי להביא לירידה בצפיפות המינראלים של עצם עמוד השדרה, אך לא בעצם הירך.

לדברי החוקרים, הגדלה שפירה של הערמונית עולה עם הגיל ועשויה להוביל לפגיעה משמעותית באיכות החיים בגברים מבוגרים. לעיתים קרובות נדרש טיפול כירורגי להקלה על התסמינים. עלתה השערה כי טיפול בהורמונים גבריים ארוך-טווח עשוי לעכב את גדילת הערמונית, וכך להפחית או לדחות את הצורך בהתערבות ניתוחית.

מדגם המחקר כלל 114 גברים בריאים מעל גיל 50, ללא מחלה ידועה של הערמונית. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-DHT (70 מ"ג) או פלסבו, שניתנו כל יום למשך שנתיים. כל שישה חודשים נלקחו דגימות דם וחולקו שאלונים למשתתפים, נפח הערמונית נמדד באמצעות בדיקת אולטרה-סאונד ונבדקה צפיפות העצם.
החוקרים תיעדו עליה בנפח הערמונית הכולל (29%), בנפח החלק המרכזי של הערמונית (75%) ורמות PSA (הנוגדן לרקמת הערמונית) בדם (15%). עם זאת, לטיפול ב-DHT לא הייתה השפעה על שינויים אלו.

בהשוואה לפלסבו, טיפול ב-DHT הפחית את צפיפות המינראלים של עצם עמוד השדרה המותני (1.4%), אך לא בצפיפות ה עצם הירך.


לטיפול ב-DHT במשך 24 חודשים לא הייתה השפעה על גדילת הערמונית, לטובה או לרעה, אך הטיפול הוביל לירידה בצפיפות המינראלים של עצם עמוד השדרה אך לא בעצם הירך. לממצאים השלכות חשובות בגברים מבוגרים.
 

החדשה פורסמה באתר E-med