מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםהסודות הקטנים של הדיאטניות

הסודות הקטנים של הדיאטניות

מהקניות, דרך האחסון ועד לצלחת: 23 דברים קטנים שהדיאטניות עושות בעצמן ביום-יום כדי לשמור על הבריאות והגזרה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כדי לאכול מזון בריא ולשמור על משקל תקין, לא חייבים להיכנס למשטר חריף של דיאטה או לשתות שייקים ירוקים. שינויים קטנים יכולים לעשות את ההבדל. הדיאטניות ד"ר רלי אבל, מריאנה אורבך, עדי גודל סלומון ואילנה ניקיפורובה משירותי בריאות כללית ועתיד - עמותת הדיאטנים בישראל, חושפות את הסודות הקטנים שלהן לתזונה בריאה. אז איך הן בוחרות מוצרים בסופר? איך הן מאחסנות את המזון? ואיך הן משדרגות ערכים תזונתיים בבישול?

 

כך הדיאטניות קונות מזון

 

מריאנה לא קונה תבלינים, תה או שקדים ואגוזים פתוחים. אוכל שנמצא בחוץ מתחמצן מאוד מהר והערך התזונתי שלו נפגם (צילום: Shutterstock)

 

1. לא סוטה מהרשימה

רלי: "לי יש נטייה לקחת בסופר מוצרים שאחר-כך אני מצטערת עליהם. סוד ההצלחה שלי זה לשלוח לסופר את בעלי. בדרך זו לא מגיעים מוקשים הביתה".

 

2. קונה באינטרנט

מריאנה: "אני מעדיפה לערוך את הקניות באינטרנט. זה חוסך את עוגמת הנפש כשמתפתים לרכוש מוצרים שלא צריכים. זה חוסך בזבוזים מיותרים, אפשר להשוות מחירים בלי הפרעות ולקרוא ערכים תזונתיים של מוצרים חדשים שלא מכירים. בגוגל יש את כל המידע".

 

3. מגוונת

אילנה: "אנשים נוטים לקנות בסופר תמיד את אותו מזון. הבנאליות והשעמום דוחפים אותם לעבר מאכלים מתוקים וג'אנק פוד. אם משתדלים לקנות בכל פעם מוצרי מזון אחרים ומכינים מאכלים מגוונים זה מונע מלצרוך מזונות פחות בריאים. לאכול חטיפים ודברי מתיקה זה פיתרון קל ואם לא רוצים להגיע אליו חייבים להשקיע באוכל שקונים ומכינים.

 

 

4. לא מסתפקת בתאריך התפוגה ובודקת את תאריך הייצור

מריאנה: "אני בודקת לא רק את תאריך פג התוקף של המוצר, אלא גם את תאריך הייצור. תבלינים כמו כורכום זה מאוד בריא, אבל אם הם מחכים שנה על מדפי הסופר ועוד שנה בבית, הם כבר לא ממש בריאים. כדי שלתבלינים יהיה ערך בריאותי אמיתי חשוב לבדוק את תאריך הייצור שלהם. הערך התזונתי של תבלינים נשמר רק לחצי שנה מהרגע שהם נטחנו. כך גם לגבי שמן זית וקטשופ שהערכים התזונתיים שלהם נשמרים רק חצי שנה אחרי הביקבוק".

 

 

 

5. לא קונה מזון פתוח

מריאנה: "אני לא קונה תבלינים פתוחים כמו שאני לא קונה תה או שקדים ואגוזים פתוחים. אין לי מושג כמה זמן הם שוכבים שם. אוכל שנמצא בחוץ גם מתחמצן מאוד מהר והערך התזונתי שלו נפגם".

 

כך הדיאטניות מאחסנות מזון

 

רלי מאחסנת תפוחי אדמה מחוץ למקרר במקום חשוך. קור גורם לפירוק מואץ של העמילן ואור מעודד עלייה בחומר רעיל הנקרא סולנין (צילום: Shutterstock)

 

6. לא ממהרת להכניס פירות וירקות למקרר

רלי: "אני משאירה את הפירות והירקות בחוץ ל-24 שעות ורק לאחר מכן מכניסה למקרר. חומרי ההדברה באוויר שמחוץ למקרר מתפוגגים. זה במיוחד חשוב בעלים ירוקים כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, שהם הכי מועדים לפורענות".

 

7. תפוחי אדמה – תמיד מחוץ למקרר

רלי: "אחסון בקור גורם לפירוק מואץ של העמילן ולעלייה ברמת הסוכרים, מה שפוגם בטעם ובמרקם. מחוץ למקרר רצוי לאחסן את תפוחי האדמה במקום קריר וחשוך. תפוח האדמה מכיל בתוכו חומר רעיל הנקרא סולנין והכמות שלו עולה כשהצמח חשוף לאור, הופך לירוק ומתחיל להנביט".

 

8. לאחר הפתיחה מכניסה כל מזון לכלי אטום

מריאנה: "כלים אטומים מונעים תהליכים של התחמצנות. אל תשכחו לרשום על הכלי את תאריך הייצור ותאריך פג התוקף של המוצר".

 

9. שומרת תבלינים במקפיא

מריאנה: "אחסון התבלינים במקפיא שומר הכי טוב על הערך התזונתי שלהם, וגם הארומה והטעם נשמרים. רשמו על כל אחת מהצנצנות האוטמות את תאריך היצור ואת תאריך שבו התוקף של המוצר יפוג וזכרו שהערך התזונתי של תבלינים נשמר רק לחצי שנה מהרגע שהם נטחנו".

 

כך הדיאטניות משדרגות את הערכים התזונתיים של המזון

 

רלי מנביטה קטניות: משרה בלילה ובבוקר מסננת ושמה במגבת לחה. הנבט שיוצא 'אוכל' את הפחמימות ונותר ירק עשיר בחלבון, סיבים וברזל (צילום: Shutterstock)

 

10. מחליפה את השמן ברסק תפוחים בעוגות ועוגיות

עדי: "הצורך לאכול מתוק מוכר לי באופן אישי. אני חייבת לפתוח את הבוקר במשהו מתוק. לפני כמה שנים מצאתי מתכון לעוגיות באחד העיתונים. הורדתי את כמות הסוכר, השתמשתי בחצי מכמות הקמח בקמח מלא והחלפתי חצי מכמות השמן במתכון ברסק תפוחים. רסק התפוחים מתפקד כמו שמן והתוצאה היא עוגיות טעימות עם הרבה פחות שומנים וקלוריות".

 

11. מוסיפה קישואים מגוררים לקציצות בשר

עדי: "הקישואים תורמים לשובע, הם מעלים את הערך התזונתי של הקציצה וגם מרככים אותה. זה רעיון נפלא גם כדי לתת ירק לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות".

 

12. מנביטה קטניות

רלי: "אני מנביטה קטניות. כל שצריך לעשות זה להשרות במשך הלילה קטניות כמו עדשים, אפונה וחומוס במים. בבוקר סננו ושימו במגבת לחה. למחרת תגלו שיש לכם נבטים. המזון הופך מקטנייה לירק. הנבט שיוצא 'אוכל' את כל הפחמימות ומה שנשאר זה ירק שעשיר בחלבון, סיבים וברזל".

 

 

13. אוכלת ירקות ופירות עם גרעיני דלעת, שמן או ממרח שקדים

רלי: "הוויטמינים בירקות ובפירות נספגים טוב יותר עם מזון שיש בו שומן. הערך התזונתי שלהם יחד גדול משל כל אחד בנפרד, והספיגה היא ב-75 אחוז יותר. אפילו במיץ ירקות אני תמיד מוסיפה כפית שמן ובשייק פירות ממרח שקדים".

 

 

 

14. אוכלת פירות וירקות כשהם רכים

רלי: "אפילו בננות צהובות עם מעט כתמים בריאות יותר מבננות קשות. בפירות קשים יש עמילנים שקשים יותר לעיכול".

 

הדברים הקטנים שעוזרים לדיאטניות לשמור על משקל תקין

 

 מריאנה משקיעה בנראות של האוכל. אפילו מים יכולים להיות מפתים אם מגישים אותם עם נענע ולימון בכלי זכוכית מעוצב (צילום: Shutterstock)

 

15. מתמקדת בכוח ההרגל ולא בכוח הרצון

מריאנה: "גם באנשים מאוד חזקים, כשזה נוגע למזון, קשה מאוד שלא להתפתות לאכול. לעומת זאת כוח ההרגל הוא הרבה יותר אמין. רק צריך להבין שיש דברים שצריך יותר זמן לתרגל".

 

 

16. מחלקת כל צלחת לשלושה חלקים שווים

עדי: "במרבית המקרים יש נטייה לאכול קצת מהחלבון והרבה פחמימות בארוחה. אני מציעה לחלק את הצלחת לשלושה חלקים ולשים כמות שווה של פחמימה, חלבון וירק. אני מחפשת את המידה השווה בכל מקום, גם כשאני נמצאת במסעדה או באירוע".

 

 

 

17. לא מוותרת על שוקולד איכותי

מריאנה: "אני בוחרת על מה לוותר. למשל, אני לעולם לא אוותר על שוקולד. אז אני מתרגלת מתי לאכול שוקולד. אני מוכנה להשקיע 40 שקלים בשביל חבילת שוקולד איכותית ולאכול אותה בצורה מבוקרת. בחרו את הדברים שאתם מוכנים לוותר עליהם".

 

18. פעמיים בשבוע אוכלת משהו מתוק במקום הארוחה

אילנה: "גם מזון מתוק שאין לו ערך תזונתי גבוה אבל נותן לנו הרגשה טובה הוא חשוב. אני בוחרת פעמיים בשבוע ומחליפה את אחת הארוחות במשהו מתוק בלי לספור קלוריות. אבל לא סתם משהו מתוק אלא עוגה טובה שאני באמת אוהבת. זה מונע תסכול ואכילה רגשית".

 

 

19. מודדת מנות פרי בכוס חד פעמית

אילנה: "פירות זה בריא אבל עמוס בסוכרים. כדי לא לאכול יותר מידי, אני מודדת את מנת הפרי שאני אוכלת בכוס חד פעמית - אפילו אם מדובר באבטיח או במלון - ואוכלת לא יותר משלוש מנות ביום". 

 

 

20. משקיעה בנראות של האוכל

מריאנה: "גם האוכל הכי בנאלי, אפילו מים, כשמגישים אותו בצורה מושכת, יהיה מפתה וטעים. אצלי כל דבר צריך לבוא באריזה חגיגית כדי להפעיל את כל החושים. אני דואגת להגיש את המזון בכלים יפים. אני דואגת להגיש מים עם נענע ולימון ובכלי זכוכית מעוצב, ובמקום לשים מיץ במים אני שמה על השולחן כוסות מקריסטל עם צבע ואז המשקה כבר לא שקוף וזה משפיע על כל החוויה".

 

21. מקשטת את הבית בתבלינים ועשבי תיבול

מריאנה: "כשחיים בבית בו כל הזמן יש אוכל במרכז השולחן, זה מאוד קשה לא לנשנש כל הזמן. במקום הצנצנת עם העוגיות או אפילו הפירות או האגוזים אני שמה צנצנת עם תבלינים או עשבי תיבול. השולחן נראה נהדר ולא צריך להילחם כל הזמן ברצון לאכול".

 

22. סופרת צעדים

עדי: "אני אחרי לידה ולא ממש יוצא לי לעשות ספורט באופן קבוע. יש שלבים כאלה בחיים שאין זמן ללכת לחוגים או לחדר כושר. אבל רק על ידי הגברת המודעות אפשר להיות פעילים יותר. אפליקציה שסופרת צעדים עוזרת מאוד. היא מדרבנת לעלות מדרגות ברגל במקום במעלית או לאסוף את הילדים מהגן ברגל במקום ברכב. מתחילים מיעד קטן של 6,500 צעדים ביום ומנסים להגדיל את כמות הצעדים".

 

23. שותה תה ירוק אחרי ארוחת ערב

עדי: "אני מסיימת את היום עם תה ירוק. זה מרגיע את הצורך לנשנש. עושה טוב לכולסטרול ולרמות הסוכר ועוזר לעיכול".

 

הדיאטניות

 

 

 

ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

 

 

 

 

 

מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז דן – פ"ת

 

 

 

 

 

 

אילנה ניקיפורובה, דיאטנית קלינית בריאטרית, חברה בעתיד - עמותת הדיאטנים בישראל

 

 

 

 

 

 

עדי גודל סלומון, דיאטנית קלינית מפתחת שיטת 555 וחברה בעתיד - עמותת הדיאטנים בישראל

 

 

 

 

עדכון אחרון: מאי 2016 

 

 

שיר-18
25/06/22 23:40

בואו נדבר על זה שכל הדיאטניות מעולם לא היו שמנות ולא התמודדו עם אכילה רגשית ועודף משקל אז בבקשה..כל הטיפים הללו, הם לאנשים רזים. איזו דיאטנית הבינה אי פעם לליבי? אף אחת. רק תספרי, תחשבי,תשקלי, ובעיקר תסתמי את פיך. אל תאכלי=תהיי רזה. מעניין אותי מי מסוגלת לאכול 3 כפות אורז ולהיות שבעה?????