מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותזינוק במקרי מוות ממנת יתר של משככי כאב

זינוק במקרי מוות ממנת יתר של משככי כאב

מקרי המוות שנגרמים עקב נטילת מנת יתר של משככי כאבים עלו פי 3 בארצות הברית בתוך עשור


יותר מתים ממנת יתר של משככי כאב מאשר הרואין וקוקאין יחד (צילום: Shutterstock)
יותר מתים ממנת יתר של משככי כאב מאשר הרואין וקוקאין יחד (צילום: Shutterstock)

 

מספר מקרי המוות שנגרמים ממנת יתר של משככי כאב חזקים גדל במהלך עשור פי יותר משלושה. כך עולה מדו"ח חדש שפרסם אתמול (ג') המרכז האמריקני למניעת ובקרת מחלות (CDC).

 

תרופות מרשם נגד כאב ממשפחת האופיאטים כמו אוקסיקונטין (OxyContin) ויקודין (Vicodin) ומתדון (methadone) תרמו למותם של כמעט 15,000 איש בארצות הברית בשנת 2008 – פי יותר מ-3 מאשר 4,000 מקרי המוות ב- 1999. מנות יתר קטלניות היו נפוצות יותר בגברים ובבני גיל העמידה.

 

בשנת 2008 היו 36,450 מקרי מוות שנגרמו מנטילת מנות יתר של תרופות – גורם המוות השני ברשימה, מיד אחרי גורם המוות הראשי: תאונות דרכים, שגרמו ל- 39,973 מקרי מוות באותה השנה. 

 

שימוש לרעה בתרופות מרשם לשיכוך כאבים היה אחראי לחלק גדול ממקרי המוות מתרופות ולחלק גדול מהעלייה במקרי המוות מתרופות. סך מקרי המוות ממשככי כאבים היה גדול ממספר מקרי המוות הקשורים להרואין וקוקאין יחד.

 

לפי הדו"ח כמעט 5% מהאמריקנים בגילאי 12 ומעלה מדווחים שהשתמשו לרעה בתרופות מרשם לשיכוך כאב. כותבי הדו"ח ממליצים למטפלים להשתמש במשככי כאב חזקים ממשפחת האופיאטים רק בחולים שסוננו באופן זהיר ושנמצאים במעקב ורק כאשר טיפולים משככי כאב אחרים לא מסייעים.

 

 

התמכרות למשככי כאבים – מי בסיכון?

 

Vital Signs: Overdoses of prescription opioid pain relievers - United States, 1999-2008

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

ד--ר-גור-רות
31/12/11 13:55

שלום עדינה'לה,
ראשית המאמר מדבר על שימוש לרעה  - ושימוש לרעה הוא בדיוק מה שהוא - שימוש לרעה.
עד כמה שידוע לי זריקות וולטרן, ליריקה, נרות וולטרן, וטרמדקס הן כולן תרופות במרשם רופא.
אם יש רופא שרושם לך את התרופות הללו - חזקה עלי ועל בית המשפט שהוא לחק בחשבון את הסיכונים ואף הסביר לך אותם, ולכן אני סמוכה ובטוחה שאם הוא רשם לך את הטיפול - הטיפול בטוח עבורך. אם את חורגת מהמרשמים - יעלו על זה בבתי המרקחת כך שאין כל חשש מבחינה זו.
מבחינת המריחואנה - את מוזמנת ללכת ולברר במראה בה הגשת את הבקשה. אום אם הסתגלת למורפין זה יקרה מהר יותר עם הקנביס - שכן זו תרופה חלשה בהרבה -  כך שחבל בכלל על הניסיון אם את שואלת אותי.
איני באה חלילה לבקר את הכאבים מהם את סובלת את את בחירתך לוותר על טיפולים אפשריים (שציינת בעצמך שעוזרים לך) - כגון גלי רדיו או קוצב, אולם קחי בחשבון שמה שאת כותבת כאן מאד בעייתי.
לי כרופאת כאב נשמע מוזר מאד שיש משהו שגורם לך הקלה ל- 3 חודשים ואת בוחרת שלא לקחתו למרות שלרוב האנשים זה לא כואב כלל, אפשר לעשות זאת תחת הרדמה מקומית, וגם אם זה כואב הכאב הוא זמני. נשמע לי עוד יותר מוזר שאת לא מנסה אפילו קוצב למרות שזה יכול לפתור לך את הבעיה בסיכויים די גבוהים למשך זמן ממושך רק כי את חוששת לאסטטיקה של ישבנך. איכשהוא בהיגיון שלי - כל האנשים שנתקלתי בהם עד היום שהיו כל כך כאובים שלא תפקדו - לא חשבו לרגע על ההשלכות האסטטיות של ההשתלה (אגב הן באמת קטנות).
זכותך לרצות לסיים חיים אילו אולם אין הדבר חוקי במדינת ישראל.

עדינה-לה
29/12/11 13:56

סבבה.   תודה על המידע.אני לא נוטלת משככי כאבים להנאתי. כאבי התופת מהם אני סובלת עקב מה שנקרא אישיאס או סיאטיקה שהוא כאב גב המקרין לשתי הרגליים גומרים אותי, וגופי התרגל כבר לכל התרופות. אני במצב שאפילו מדבקות מורפיום לא עזרו לי וכרגע אני פותחת את היום בקוקטייל של טרמדקס 200,  נר וולטרן וליריקה . הליריקה ממסטלת ומרדימה לאללה ולאט לאט אני מתרגלת אליה ונדרשות כמויות גדולות כדי להשאיר את הכאבים בעדיפות שנייה לאחר הנזקים שעושה הריחוף. אני לא יכולה לעבור ניתוח ואין לי חשק להשתיל אלקטרודת ענק בישבני, מה גם שיש בה 60% הצלחה בלבד. גלי רדיו לשריפת העצב הסורר מכאיבים נורא ותוקפם הוא ל-3 חודשים כיון שהעצב משתקם. שלחתי כבר לפני חצי שנה בקשה למריחואנה רפואית דרך מרפאת הכאב, ואין לי שמץ מושג לאן נתגלגלו. בשבועיים האחרונים התמכרתי לזריקות וולטרן שעוזרות לי מעט לעבור את היום. ביום שאני מנסה להגמל מהתרופות אני צוווחת מכאבים.
אז תודה רבה עבור העצות. יתכן ואתפגר בקרוב מהרעלת כבד, אבל כל יום עם פחות כאבים הוא יום של איכות חיים עבורי.