מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותחיים בחווה מגנים על ילדים מפני אסתמה

חיים בחווה מגנים על ילדים מפני אסתמה

מחקר: ילדים שגדלו בחווה נמצאים בסיכון מופחת לאסתמה. הסיבה: חשיפה לחיידקים


ילדים שחיים בחווה נחשפים למגוון חיידקים (צילום: panthermedia)
ילדים שחיים בחווה נחשפים למגוון חיידקים (צילום: panthermedia)

 

בקרב ילדים שחיים בחוות שכיחות האסתמה נמוכה הרבה יותר מאשר בקרב ילדי העיר וילדי הפרברים. הסיבה כנראה אינה באוויר הצח - אלא בחיידקים שהילדים נחשפים אליהם. כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב- New England Journal of Medicine.

 

בעבר כבר נמצא כי בקרב ילדים שחיים בחווה, שיעורי האסתמה נמוכים יותר. מומחים שיערו כי הסיבה לכך היא שהילדים נחשפים לחיידקים לא מזיקים שנמצאים בחווה טיפוסית.

 

לפי תיאורית ההיגיינה, חשיפה לחיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים בסביבה בגיל המוקדם מגנה מפני אסתמה ואלרגיות, בכך שהיא מסייעת להתפתחות תקינה של מערכת החיסון. לא ברור בדיוק איך זה קורה, אבל ייתכן שחשיפה לחיידקיים מלמדת את הגוף מה לתקוף וממה להתעלם. בלי ה"חינוך" הזה, מערכת החיסון עלולה להגיב גם לגורמים לא מזיקים כמו אבקנים. התיאוריה גורסת שסביבות נקיות יותר, עלולות להסביר לפחות באופן חלקי, מדוע שיעורי האסתמה הוכפלו במדינות מפותחות בעשורים האחרונים.

 

כדי לבחון את ההשערה, במסגרת שני מחקרים שונים החוקרים בחנו דגימות אבק מבתים של ילדים שחיו בחוות או באותו אזור אך לא בחוות, על מנת לבדוק את החיידקים שנמצאים בבתים. 

 

החוקרים מצאו שלילדים בחוות, בהן אוכלוסיות החיידקים והפטריות שנמצאו היו מגוונות הרבה יותר, היה סיכון נמוך ב- 30% עד 50% לאסתמה, מאשר ילדים שגרו באותו אזור אבל לא בחוות.

 

החוקרים מקווים שמחקרי המשך שהם מבצעים יסייעו באיתור החיידקים הספציפיים שחשיפה אליהם מגנה מפני אסתמה ואולי ליצור חיסון למניעת המחלה.

 

 

N Engl J Med 2011; 364:701-709 February 24, 2011