מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמה שבריא לגוף שלנו בריא גם לכדור הארץ

מה שבריא לגוף שלנו בריא גם לכדור הארץ

חוקרים בחנו את ההשפעה הסביבתית של 15 סוגי מזונות ומצאו לרוב התאמה בין מה שמועיל לבריאות בני האדם למה שמועיל לאיכות הסביבה. מנחשים מהו המזון המזיק ביותר?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

תזונת האדם – דהיינו סוג המזון וכמות המזון שבני האדם צורכים – מהווה גורם משמעותי בבריאות האדם. רוב גורמי הסיכון לתחלואה בבני אדם קשורים בצורה זו או אחרת לאיכות התזונה, לרבות מחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2 וסרטן המעי הגס – המהווים יחד קרוב ל-40% מסיבות המוות ברחבי הגלובוס.

 

לתזונה שלנו יש גם השפעה מכרעת על בריאות הסביבה. תהליך הייצור והעיבוד של מזונות, לרבות פירות וירקות ומזונות מן החי, תופס כ-40% מהקרקעות ביבשות העולם, מוביל לפליטת כ-30% מהגזים המזיקים לסביבה, מחמיר את זיהום האוויר והפגיעה באיכות המים וגורם לאובדן של כ-70% מהמים לשתייה שמקורם בנחלים, נהרות ומי תהום, וכל זאת לצד השפעות סביבתיות שליליות נוספות.

 

כעת מתפרסמת סקירת מאמרים חדשה של חוקרים מבריטניה וארה"ב שחושפת כי היצמדות למזון בריא היא בעלת השפעה מכרעת על איכות הסביבה העולמית.

 

החוקרים מאוניברסיטת אוקספורד בבריטניה ואוניברסיטאות מינסוטה וקליפורניה בארה"ב אספו מחקרים מהספרות הרפואית אודות 15 סוגי מזונות המשמשים לתזונת האדם, ובחנו כיצד כל אחת מקבוצות מזון אלה משפיעה על הסיכון לתמותה ועל תחלואה - לרבות מחלות לב, סוכרת סוג 2, סרטן מעי גס ושבץ. כמו כן, החוקרים בחנו את ההשפעות של סוגי המזונות על איכות הסביבה, לרבות כמות הקרקע והמים הנדרשים, כמות הגזים הנפלטים לסביבה בתהליך הייצור ורמות זיהום האוויר הכרוכות בייצור.

 

בדירוג הכולל, בשר אדום קיבל את הציון הגרוע ביותר בהשפעתו על הסביבה, ובהמשך דורגו עוף, ביצים, דגים ומוצרי חלב, בסדר יורד. זאת מאחר ומזונות אלה דורשים משאבים לגידול בעלי חיים, באופן שמשפיע גם על איכות הסביבה. ואף מעבר להשפעות לסביבה מגידול בעלי החיים עצמם, יש צורך גם בגידול מזונות להאכלת החיות המשמשות כמקור למזונות אלה. ובנוסף, חלק מבעלי החיים, למשל פרות, גם פולטים כמויות גדולות של מתאן – המהווה גז חממה. גידול חיות משק, לרבות עופות, גם מייצר זבל רב שאמנם יכול לשמש בחלקו לדישון הקרקע, אולם בחלקו עלול לנדוד למקורות מים טבעיים ולזהם אותם.

 

גם ביחס לבריאות האדם – בשר אדום תועד כגורם תחלואה משמעותי, המעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה במגוון מחלות, מה שאף הוביל את ארגון הבריאות העולמי להכריז באוקטובר 2015 על בשר מעובד כמסרטן ודאי ובשר אדום כמסרטן אפשרי בבני אדם. באופן יחסי, סיכונים נמוכים יותר לבריאות האדם תועדו במאמר מצריכת עוף ומוצרי חלב, למרות שהשפעתם על הסביבה עדיין מזיקה. גם דגים עלולים להזיק לסביבה ברמה מתונה, מעלה המחקר, על רקע דייג יתר שעלול להוביל להפרת האיזון בימים ובאוקיינוסים וכן על רקע שיטות שונות ללכידת דגים שחלקן אינן ידידותיות לסביבה.

 

ירקות, פירות ודגנים מלאים וכן אגוזים וקטניות – כולם גם משפרים את בריאות האדם וגם תורמים לסביבה, כפי שקובע המאמר. ככלל, נמצא כי אגוזים, דגנים מלאים שמעובדים ברמה מינימאלית, וכן פירות, ירקות, שמן זית ואף שמן דגים – מפחיתים תחלואה וכל מנה נוספת מהם ביום מפחיתה ב-20% עד 34% את הסיכון הכולל לבריאות במזונות אלה, כפי שחושב במחקר (כחריג יחיד, החוקרים מציינים כי לא הצליחו למצוא ראיות לכך שעלייה בצריכת שמן זית מורידה ביחס ישר את הסיכון לסרטן המעי הגס).

 

ביחס להשפעה על הסביבה, זוהו במחקר פערים של עד פי 10 בעוצמת ההשפעה של כל אחד מסוגי המזון שנבחנו על איכות הסביבה, כלומר שהפערים בנושא בין מזונות מהחי לבין פירות וירקות – משמעותיים ביותר.

 

יוצאי הדופן 

 

סוגי מזון יוצאי הדופן במחקר שבהם לא הייתה השקה בין התרומה לבריאות ולסביבה הם חטיפים מתוקים ומלוחים מעובדים, כגון עוגות, עוגיות, מאפים נוספים וסוכריות, לרבות אלו המכילים שומן מסוכן מסוג טראנס – שנמצאו כמובן מזיקים לבריאות, אולם השפעתם המזיקה על הסביבה הייתה יחסית מצומצמת. כך, למשל, משקאות ממותקים שנקשרו בעבודות רבות לנזקים לבריאות, לרבות עלייה בסיכון לתחלואה במחלות לב וכלי דם וסוכרת, אולם מזיקים לסביבה בעיקר על רקע הצורך בגידול סוכר לשימוש בתעשייה לייצורם.

 

בדירוג המתבסס על השפעת פליטת גזים מסוכנים לסביבה מהמזונות, ההשפעה החמורה ביותר לסביבה הייתה לבשר אדום לא מעובד (3,310.5 נקודות), ואחריה לבשר אדום מעובד (1,655.2 נקודות), דגים (1,096.8), עוף (987), מוצרי חלב (630), ביצים (233.5), דגנים מלאים ומעובדים (81.6), פירות (80.6), ירקות (76), תפוחי אדמה (69), אגוזים (45) ושומני טרנס (29.2).

 

בדירוג המתבסס על הנזק לקרקע, המזונות המזיקים ביותר הם שוב הבשר האדום (10.04 נקודות) והבשר המעובד (5.02), ואחריהם בפער ניכר מוצרי חלב (1.79), עוף (1.22), דגים (0.4) וביצים (0.3).

 

בצריכת מים, מזיקים במיוחד בשר לא מעובד (7,574.6 נקודות), אגוזים (4,460.1), מוצרי חלב (3.957.2) ובשר מעובד (3,787.3), ואחריהם דגים (2,614.1), דגנים מלאים ומעובדים (1,104.5), ביצים (899.1), ירקות (766.3) ופירות (466.2).

 

המחקר נתמך בין השאר על ידי קרן לאיכות הסביבה Wellcome Trust ומשרד החקלאות האמריקאי (USDA), וממצאיו מדווחים בגיליון אוקטובר 2019 של כתב העת PNAS של האקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב.

 

"תאכלו עוף במקום בקר וטלה"

 

בראיון לכלי תקשורת אמר אחד החוקרים, פרופ' דיוויד טילמן, מומחה אמריקאי בתחום האקולוגיה מאוניברסיטת מישיגן, כי ככלל, על פי הראיות שנאספו, אנשים בעלי מודעות סביבתית גבוהה יכולים לעזור גם לעצמם וגם לסביבה בכך שיאכלו מזונות בריאים. "העצה שלי היא לזכור אלו מזונות בריאים יותר, ואז למצוא את הדרך הטעימה ביותר עבורכם להכין אותם כדי שיהיו אטרקטיביים לאכילה", אומר טילמן, ומדגיש כי עבור אלו שאינם טבעונים או צמחונים – אכילת עוף טובה יותר הן לבריאות והן לסביבה, בהשוואה לאכילת בשר אדום. "אם תאכלו עוף במקום בשר בקר ובשר טלה, זה גם משפר את הבריאות וגם עוזר לסביבה. כעיקרון, גם ויתור על מנה אחת ביום של בשר בקר, למשל המבורגר אחד או משהו דומה, עשוי לשפר את הסיכון לתחלואה". חוקרים נוספים המליצו עם פרסום הממצאים גם להימנע מבזבוז מזון ומאכילת יתר – כצעדים נוספים שתורמים לבריאות האדם ולסביבה כאחד.

 

ממגבלות המחקר, החוקרים ציינו כי הנתונים שעובדו ביחס לסוגי המזון במאמר אינם כוללים את השפעת חוסרים ברכיבי המזון על התפתחותם של ילדים, ובהתאמת התזונה המומלצת – יש לתת גם על כך את הדעת. לדוגמא, מחסור בויטמין A שעשוי להיגרם מצריכת חסר של מוצרי חלב – עלול לפגוע בראייה ומעלה את הסיכון לתמותת ילדים במדינות מתפתחות.

 

 

PNAS, doi: 10.1073/pnas.1906908116