מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותיום העצמאות ללא בשר: 3 מתכונים

יום העצמאות ללא בשר: 3 מתכונים

לא רק לטבעונים: לקראת יום העצמאות ריכזנו מתכונים טעימים ובריאים במיוחד שאפשר להכין בבית (גם ללא גלוטן!)


בורגר עדשים ירוקות

 

(צילום: חגי פריד DreaMe)

 

בורגר טעים מחמישה רכיבים – באדיבות הנטורופתית אורית טרגנו. אין צורך בבישול מקדים של אף אחד מהרכיבים במתכון.

 

כמות

 

24-20 קציצות בקוטר 8 ס"מ בערך (קופסת שימורים)

 

מרכיבים

 

שתי כוסות עדשים ירוקות יבשות, מושרות ומונבטות

1 בטטה בינונית

1 סלק בינוני

1 בצל בינוני

1 צרור פטרוזיליה

1 כפית מלח הימלאיה

 

אופן ההכנה

 

לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות).

לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות.

להכניס את כל הרכיבים למעבד מזון ולטחון לעיסה אחידה וגרגירית.

לשמן מעט נייר אפייה על תבנית תנור.

ליצור בורגרים בגודל הרצוי ולהניח על נייר האפייה.

לאפות כ-25 דקות, להוציא מהתנור ולהניח לקציצות להצטנן ולהתמצק.

 

בורגר צמחי עשיר

 

(צילום: רחלי בהרל)

 

כמות

 

כ-12 קציצות בקוטר 8 ס"מ בערך (קופסת שימורים)

 

מרכיבים

 

כוס ורבע כוסות גרגירי חומוס מבושל (כחצי כוס גרגרי חומוס יבש)

רבע כוס בורגול גס (אפשר לוותר בגרסה ללא גלוטן)

3 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ

כוס וחצי גזר מגורר דק

כוס וחצי פטריות שמפיניון או פורטובלו קצוצות

5-4 שיני שום כתושות

שלושת רבעי כוס אגוזי מלך

חצי כוס גרעיני חמנייה

חצי כוס נבט חיטה או קמח כוסמין מלא (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף ב 1/4 כוס קמח עדשים + 1/4 כוס קמח חומוס)

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות רוטב סויה איכותי (יש גם רוטב סויה ללא גלוטן)

2 כפות מיץ לימון טרי

חצי כפית כמון

חצי כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית פפריקה חריפה

רבע כפית מלח

שמן זית להברשה

 

אופן ההכנה

 

לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות).

להשרות את הבורגול בקערה עם מים רותחים ולכסות כרבע שעה, עד התרככות.

במחבת בינונית, לחמם את השמן מעל להבה בינונית. להוסיף את הבצל, הגזר, הפטריות והשום ולערבב כמה דקות.

להוסיף 3 כפות מים ולהמשיך לערבב עד להתרככות. להניח בצד.

לגרוס את אגוזי המלך, גרעיני החמנייה והחומוס בפולסים קצרים במעבד מזון למרקם גרגירי ולא עיסתי.

לערבב בקערה את כל הרכיבים לקבלת תערובת אחידה ומגובשת. אפשר ללוש בידיים.

לשמן תבנית תנור. ליצור בורגרים בגודל הרצוי, להניח בתבנית ולהברישם בשמן זית.

לאפות כ-25 דקות עד השחמה. להוציא מהתנור ולהניח לבורגרים להצטנן ולהתמצק.

 

שיפודי טופו

 

(צילום: זיו בהרל)

 

כמות

 

כ-10 שיפודים

 

מרכיבים

 

בצל 

פלפל

12 עגבניות שרי

סלסלת פטריות שמפיניון

חבילת טופו (כ-300 גרם) 

 

למשרה

 

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

4 כפות רוטב סויה (יש ללא גלוטן)  

רבע כפית כורכום

רבע כפית כמון

חצי כפית אורגנו

 

אופן ההכנה

 

לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות).

לחתוך את הבצל והפלפל לחתיכות גדולות, לחצות את הפטריות.

לחתוך את הטופו לקוביות בעובי 2 סמ"ר.

לערבב את מרכיבי המשרה בקערה רדודה.

לערבב את הירקות והטופו עם המשרה. מומלץ להניח לפחות שעה בכלי סגור במקרר, לספיגת הטעמים, ולערבב מדי פעם.

לסדר את הירקות והטופו לסירוגין על שיפודים ולהניח על רשת, מעל תבנית לקליטת הנוזלים.

לאפות במשך כ-20 דקות. אם נשארת שארית מנוזל המשרה, אפשר להבריש אותה על הירקות והטופו באמצע תהליך האפייה (בזהירות).

 

 

* רחלי בהרל היא מחברת הספר "פשוט משפחה בריאה: המדריך הישראלי המקיף לתזונה בריאה" ובלוגרית בקהילת טרשת נפוצה באתר כמוני