מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותלב מלאכותי במשקל 140 גרם

לב מלאכותי במשקל 140 גרם

לראשונה בישראל: לב מלאכותי זעיר, בגודל מטבע גדול, הושתל בחולה


הלב המלאכותי החדש
הלב המלאכותי החדש

 

לראשונה בישראל הושתל בחולה לב מלאכותי מהדור החדש: לב טיטניום קטן במשקל 140 גרם בלבד, המושתל כולו בתוך בית החזה. המושתל בן ה 74 הינו מושתל הלב המלאכותי המבוגר ביותר בישראל.

 

במשך כמעט חודשיים שכב רונן (שם בדוי) בן ה 74 במחלקה הקרדיולוגית של בית החולים כרמל בחיפה, כשטובי מומחי הלב סביבו, במטרה לאזן את אי ספיקת הלב החמורה שלו. אבל המצב לא השתפר.

 

"רונן סבל מאי ספיקת לב אקוטית וקשה" מסביר ד"ר עופר אמיר מנהל היחידה לאי ספיקת לב בבית החולים כרמל ובמחוז חיפה של הכללית. "מצבו התדרדר עד לתפקוד לבבי של 15% והוא כמעט כבר לא הגיב לשום תרופה".

 

בהתייעצות עם בכירי הקרדיולוגים של בית החולים הוחלט שאין מנוס ורק השתלת לב מלאכותי תוכל להציל את חייו.

 

"ההחלטה ללכת להשתלת לב מלאכותי בחולה בין 74 אינה החלטה קלה אומר פרופ' דן ערבות מנהל המחלקה לניתוחי לב שניתח את רונן, "מדובר בחולה המושתל המבוגר ביותר בישראל ומהמושתלים המבוגרים בעולם, שעוברים השתלה לטווח ארוך ולא כגישור להשתלת לב אנושי".

 

בניתוח המורכב שערך יותר מחמש שעות, הושתל הלב המלאכותי החדש מסוג HeartWare. הלב המלאכותי שואב את הדם מהחדר השמאלי של הלב ובצורה צינטרפוגלית, בעזרת מגנטים חזקים המותקנים בתוכו, הוא מזריק את הדם ישירות לאבי העורקים במהירות של 2700 סיבובי מנוע לדקה.

 

"היתרון הגדול של הלב הקטן הזה היא ביכולת שלו לשמור את מרכיבי הדם שלא יתפרקו במהלך הדחיפה והיניקה" מסביר פרופ' ערבות "השמירה של הלב המלאכותי על שלמות טסיות הדם והכדוריות האדומות היא קריטית וקרדינאלית בטיפול בחולה ובהחלמה שלו".

 

הלב החדש שייך לדור החדש של הלבבות המלאכותיים בעולם והוא שוקל 140 גרם בלבד, הגודל שלו הוא רק כמטבע גדול, וכל כולו מוכנס לתוך בית החזה. את האנרגיה ללב המלאכותי מספקות סוללות קטנות ונטענות המורכבות על תיק צד קטן, איתו יכול החולה ללכת, ולשוב לתפקוד רגיל.

 

רונן עבר את הניתוח בהצלחה הוא כבר יושב היום על הכסא במחלקה קורא עיתונים ו"מתלוצץ עם רופאיו". "כל יום שחולף אני מתחזק ומרגיש איך המערכות שלי בגוף חוזרות לחיים וזה עושה אותי מאושר" אומר רונן שמספר כי זוהי המתנה הכי טובה שיכל לקבל לשנה החדשה "הם הביאו לי לב חדש וחיים חדשים ועל כך אין לי מילים להודות להם".

 

"הניתוח הזה מהווה קפיצת מדרגה נוספת וחשובה בישראל בכל הקשור להשתלות לב מלאכותי" אומרת ד"ר חן שפירא מנהלת בית החולים כרמל "בעוד זמן ממש לא רחוק נוכל להיפרד סופית מהכבלים המחברים את הלב המלאכותי למקור האנרגיה שלו, והטכנולוגיה החדשה תוכל להטעין את הלב המלאכותי מחוץ לגוף החולה באמצעות השראת אנרגיה מבחוץ. כך נוכל לתת תשובה ומזור להרבה יותר חולי לב קשים המחכים להשתלת לב אדם שלא מגיעה".

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה