מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותלעולם לא מאוחר מידי להפסיק לעשן

לעולם לא מאוחר מידי להפסיק לעשן

מחקר: גמילה מעישון, גם בגיל מבוגר, מביאה לעליה בתוחלת החיים


גמילה מעישון האריכה את החיים גם כשבוצעה בגילאים המבוגרים ביותר (צילום: Shutterstock)
גמילה מעישון האריכה את החיים גם כשבוצעה בגילאים המבוגרים ביותר (צילום: Shutterstock)

 

יש אנשים מבוגרים שעישנו רוב חייהם, שמשכנעים את עצמם כי אין טעם להפסיק לעשן בשלב זה, מכיוון שהנזק נעשה וזה כבר לא יעזור להם. יש אחרים המאמינים כי אם עישון באמת היה מזיק כל-כך, הם כבר לא היו בחיים בשלב זה. אך מחקר חדש מבטל את התירוצים הללו ומראה כי אף פעם לא מאוחר מידי לשפר את הבריאות ולהאריך את החיים באמצעות גמילה מסיגריות.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Archives of Cancer Internal Medicine בחן את הקשר בין התנהגויות עישון לתמותה באנשים שעברו את גיל 60 שנה.

 

המומחים ממכון חקר הסרטן הגרמני ב- Heidelberg סרקו 17 מחקרים מארה"ב, סין, אוסטרליה, יפן, אנגליה, ספרד וצרפת, שעקבו אחר אוכלוסיות של החל ממאות ועד כמעט 900,000 נחקרים, במשך תקופות זמן שנעו בין 3 ל- 50 שנים.

 

ניתוח הנתונים הראה כי בהשוואה לאנשים שלא עישנו מעולם, בממוצע, מעשנים בני יותר מ- 60 היו בעלי סבירות גבוהה ב- 83% למות במהלך תקופת המעקב. לעומת זאת, מעשנים בני יותר מ- 60 שהפסיקו לעשן, היו בעלי סיכון מוגבר שעמד על 34% ביחס לאנשים שמעולם לא עישנו.

 

סקירת המחקרים הדגימה כי הסיכון היחסי למוות ירד ככל שעבר יותר זמן מהפסקת העישון ושהסיכון ירד גם אם הגמילה התרחשה רק בגיל המבוגר. החוקרים דיווחו כי גמילה מעישון השפיעה לטובה באופן משמעותי גם בגילאים המבוגרים ביותר – אחרי גיל 60 ואפילו בקרב בני 80 ומעלה.

 

 

Arch Intern Med. 2012;172(11):837-844. doi:10.1001/archinternmed.2012.1397

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה