מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהמדריכיםמה עושים כשישנה עוד בעיה רפואית?

מה עושים כשישנה עוד בעיה רפואית?

לאנשים עם טרשת נפוצה יש לעיתים גם בעיות בריאותיות או מחלות נוספות. איך מבחינים בין הסימפטומים?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

לעיתים, טרשת נפוצה אינה הבעיה הבריאותית היחידה עימה צריך המטופל להתמודד. לחלק מהחולים יש גם בעיות נפוצות נוספות כגון אלרגיות או כאבי ראש, וחלק מהמטופלים סובלים לעיתים גם ממחלות קשות יותר כגון סוכרת, מחלות לב, סרטן או מחלות אוטואימונית. להלן כמה נקודות שכדאי לזכור כאשר מתמודדים עם יותר ממחלה אחת בו זמנית.

 

אל תניח שהכול קשור לטרשת נפוצה


כאשר אתה חש בסימפטום חדש, "מפתה" לייחס אותו באופן אוטומטי לטרשת הנפוצה. אמנם ייתכן שזהו ההסבר הפשוט ביותר והמובן מאליו - אך ייתכן שאין זה המצב.

 

אם הבעיה החדשה עקבית, לא נעלמת ונראה שהיא לא קשורה לשום סימפטום או תחושה שחשת בעבר - חשוב שתדווח על כך לנוירולוג המטפל בך.

 

הסימפטומים עשויים להיות קשורים לטרשת נפוצה, לתופעות הלוואי של התרופות והטיפול שאתה מקבל, או להתברר כסימן ראשוני למצב חדש. הנוירולוג המטפל בך הוא מקור המידע הכי מהימן לקבוע מה מקורו של הסימפטום החדש. אם הסימפטום נמצא כלא קשור לטרשת נפוצה, הנוירולוג יפנה אותך לרופא המטפל או למומחה אחר להמשך הערכה וטיפול.

 

קבל טיפול מרופא מומחה

 

אם הסימפטום החדש אותו אתה חווה איננו נוירולוגי, כגון מיגרנות, התקף או שבץ מוחי, הנוירולוג בו בחרת שיטפל בטרשת הנפוצה שלך - כנראה איננו הבחירה הנכונה לטיפול בבעיה הנוספת. בימינו, כאשר הרפואה המתקדמת דורשת ידע רב ומומחיות ספציפית, כל מחלה צריכה להיות מטופלת בידי הרופא עם הידע והניסיון הרב ביותר בתחום. אם אינך בטוח למי לפנות, התייעץ עם הרופא המטפל שלך.

 

שמור על סדר העדיפויות

 

כאשר אתה מנסה להתמודד עם יותר מבעיה רפואית אחת בו זמנית, חשוב לטפל בבעיה הדחופה יותר באופן מיידי. לדוגמא, מחלה כמו סרטן, שהנה מחלה מסכנת חיים, מקבלת עדיפות על פני טרשת נפוצה שאיננה מסכנת חיים. הרופא שבחרת שיטפל בך צריך לייעץ לך כיצד לארגן את סדר העדיפויות בהתאם לצרכים הטיפוליים.

 

ודא שלכל רופא המטפל בך יש רשימה של כל התרופות והתוספים אותם אתה נוטל

 

בעיקר בימינו, כאשר כל רופא הוא בדרך כלל  מומחה לבעיה ספציפית - חשוב ליידע את כל הרופאים המטפלים בך לגבי כל טיפול שאתה מקבל. מידע זה עוזר לרופא לוודא שלא תקבל תרופות שעלולות "להפריע" אחת לשנייה וששילובן עשוי להיות מסוכן.

 

רעיון טוב נוסף הוא להשתמש בבית מרקחת אחד לקניית כמה שיותר תרופות להן אתה זקוק, מכיוון שכיום קיימות תוכנות מחשב הבודקות באופן אוטומטי כי אינך לוקח שילוב תרופות שאינו נכון.

 

המלצות אלו נכונות לכל תוספי המזון, הוויטמינים, הטיפולים המשלימים, האלטרנטיביים או המאגיים - ולכל מה שהמטופל לוקח. הרופא זקוק למידע עדכני כדי להעניק את הטיפול הטוב והבטוח ביותר.

 

כאשר התיאומים הרבים לטיפול במחלות נעשים מסובכים – פנה לעזרה

 

כאשר הטיפול במחלות מתחיל להרגיש כמו "עבודה במשרה מלאה", או שאתה מרגיש שאינך מסוגל להתמודד עם כמות הרופאים, המבחנים, הפגישות, הטפסים והתיאומים - כדאי שתבקש עזרה. מומלץ במקרה זה לפנות לעובדת הסוציאלית במרכז בו אתה מטופל.

 

 

הכותב הוא פסיכולוג ומנהל קהילת טרשת נפוצה ברשת החברתית-בריאותית "כמוני"