מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותנדודי שינה עלולים לסכן את בריאותכם

נדודי שינה עלולים לסכן את בריאותכם

מחקר חדש מצא כי לאנשים הסובלים מנדודי שינה – במיוחד בני 18 עד 43 – סיכון מוגבר לשבץ


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חוקרים מטאיוואן מצאו שבקרב אנשים בני 18 עד 43, הסיכון לשבץ גבוה פי 8 באלה שסובלים מנדודי שינה.

 

המחקר, שפורסם בכתב העת Stroke, התבסס על תיקים רפואיים של יותר מ-21,000 איש שאובחנו כסובלים מנדודי שינה ו-64,000 אנשים ללא בעיות שינה, שהיו במעקב במשך ארבע שנים.

 

החוקרים חילקו את האנשים שסבלו מנדודי שינה לקבוצות, בהתבסס על סוג נדודי השינה מהם סבלו: נדודי שינה כרוניים הוגדרו כקושי להירדם או להמשיך לישון במשך חודש עד חצי שנה, נדודי שינה נשנים הוגדרו כחזרה של נדודי שינה במהלך 4 שנות המעקב לאחר שהאדם לא סבל מנדודי שינה במשך יותר מחצי שנה והפוגה בנדודי השינה הוגדרה כמעבר מנדודי שינה למצב בו לא היו שוב נדודי שינה במהלך תקופת המחקר.

 

ניתוח הנתונים העלה כי באופן כללי נדודי שינה נקשרו לעליה של 54% בסיכון לאשפוז עקב שבץ במהלך 4 שנות המעקב. עוד נמצא כי שיעורי השבץ היו גבוהים יותר באנשים עם נדודי שינה כרוניים בהשוואה לאלה שהיו בהפוגה. כאמור, נדודי שינה בגילאי 18-34 נקשרו לסיכון גבוה במיוחד לשבץ – פי 8 לעומת אנשים באותו גיל עם דפוסי שינה רגילים.

 

המחקר רק מצביע על קשר בין שבץ לנדודי שינה, הוא לא מוכיח כי אחד גורם לאחר. ייתכן שקיימים גורמים שמשפיעים גם על השינה וגם על הסיכון לשבץ, שהחוקרים לא לקחו בחשבון. עם זאת, החוקרים אומרים שידוע כי נדודי שינה וחוסר שינה קשורים לגורמים כמו דלקתיות, לחץ דם גבוה ועמידות לאינסולין – כל אלה עשויים להשפיע על הסיכון לשבץ.

 

בשנת 2012 פורסם מחקר שמצא כי הסיכון לשבץ גבוה באופן משמעותי בקרב אנשים שישנים פחות מ-6 שעות בלילה באופן קבוע.

 

 

Stroke 2014; DOI: 10.1161/STOKEAHA.113.003675

 

ezer
29/06/17 8:40

מה דעתכם?