מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותעל משקאות מתוקים ולחץ דם

על משקאות מתוקים ולחץ דם

מחקר חדש: הפחתה בצריכה של משקאות מתוקים יכולה להוריד את לחץ הדם


שתיית משקה מתוק פחות ביום הפחיתה את לחץ הדם הסיסטולי ב – 1.8 ואת הדיאסטולי ב- 1.1 (צילום: אתר סטוק פוטוז)
שתיית משקה מתוק פחות ביום הפחיתה את לחץ הדם הסיסטולי ב – 1.8 ואת הדיאסטולי ב- 1.1 (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

מחקר אמריקאי מצא כי שתיית פחות משקאות ממותקים יכולה לעזור להוריד את לחץ הדם. המחקר מצטרף לשורת מחקרים קודמים שתמכו בקיצוץ המשקאות המתוקים שאנו שותים.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Circulation, מצאו כי בקרב אנשים בעלי עודף משקל ולחץ דם גבוה ששתו משקה אחד מתוק ביום פחות, לחץ הדם ירד בצורה משמעותית במשך תקופה של 18 חודשים. 

 

החוקרים השתמשו במידע על 810 בני 25 עד 79 עם לחץ דם גבולי (בעלי מדדי לחץ דם של 120/80 עד 139/89) ובעלי יתר לחץ דם בשלב 1 (מדדים של 140/90 עד- 159/99). 

 

בתחילת המחקר, אנשים שתו בכל יום בממוצע כ- 310 מ"ל, כמות השווה פחות או יותר למנה אחת של שתייה ממותקת. סוגי השתייה כללו שתייה שהומתקה בסוכר או בסירופ תירס עשיר בפרוקטוז, כמו משקאות קלים לא דיאטטיים, משקאות פירות ולימונדה.

 

במסגרת המחקר נערכו שינויים באורח החיים של הנבדקים, ולאחר 18 חודשים, הצריכה הממוצעת של שתייה מתוקה ירדה. במקביל, לחץ הדם הסיסטולי (המספר העליון בקריאת לחץ דם, שמתייחס ללחץ הדם בזמן שהלב פועם) ולחץ הדם הדיאסטולי (הערך הנמוך, בין הפעימות) צנחו באופן משמעותי. 

 

למעשה, שתייה של משקה מתוק אחד פחות ביום, הפחיתה את לחץ הדם הסיסטולי ב – 1.8 מ"מ כספית, ואת לחץ הדם הדיאסטולי ב- 1.1 מ"מ כספית.

 

לדברי החוקרים, הפחתה במשקל היא חלק מהסיבה, אבל זה לא הגורם היחיד לירידה בלחץ הדם. גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון את השפעת ההפחתה במשקל, השיפור במדדי לחץ הדם היה משמעותי סטטיסטית.

 

עדיין לא ברור מה מביא להשפעה העצמאית של משקאות מתוקים על לחץ הדם, אבל חלק מההשערות הן כי המשקאות לעיתים קרובות מלאים בנתרן, שעלול לגרום לעלייה בלחץ הדם, ובסוכר- שעלול להעלות רמה של הורמונים מסוימים שגורמים לעליה בלחץ הדם.

 

 

 

http://circ.ahajournals.org/cgi/content/abstract/CIRCULATIONAHA.109.911164v1

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה