מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותשוקולד מריר מפחית לחץ דם

שוקולד מריר מפחית לחץ דם

מחקר ענק: שוקולד מריר מפחית לחץ דם, אבל רק בקרב אנשים הסובלים מיתר לחץ דם מלכתחילה


ההשפעה על לחץ הדם הסיסטולי דומה להשפעה של פעילות גופנית יומית של כ- 30 דקות (צילום: אתר panthermedia)
ההשפעה על לחץ הדם הסיסטולי דומה להשפעה של פעילות גופנית יומית של כ- 30 דקות (צילום: אתר panthermedia)

 

בקרב אנשים הסובלים מיתר לחץ דם, אכילת שוקולד מריר באופן קבוע, יכולה להפחית את לחץ הדם באופן משמעותי.

 

מחקר שפורסם בכתב העת BMC Medicine שילב את התוצאות של 15 מחקרים על האפקט של הפלבונואידים- רכיב בשוקולד שגורם להתרחבות כלי דם- על לחץ הדם.

 

הפלבונואידים מביאים להיווצרות תחמוצת חנקתית בתאי החיפוי המרפדים את כלי הדם, מה שמגביר התרחבות כלי דם ולכן יכול להפחית את לחץ הדם.

 

החוקרים ביצעו את מחקר העל הזה, מכיוון שמחקרים קודמים העלו ממצאים סותרים על האופן הממשי בו אכילת שוקולד משפיעה על לחץ הדם. 

 

הם מצאו כי שוקולד מריר מפחית את לחץ הדם באנשים הסובלים מיתר לחץ דם. ההפחתה שנמצאה בלחץ הדם הסיסטולי של- 5 מ"מ כספית, יכולה להיות בעלת משמעות קלינית ממשית. מדובר בהשפעה דומה להשפעה של פעילות גופנית יומית של כ- 30 דקות, שידוע כי היא מביאה להפחתה של 4-9 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי. ירידה כזו בלחץ הדם יכולה באופן תיאורטי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם בכ- 20 אחוז.

 

יחד עם זאת, המחקר הראה כי השוקולד לא הביא לירידה בלחץ דם באנשים עם לחץ דם תקין.

 

צריך לזכור שבשוקולד, גם אם מדובר בשוקולד מריר איכותי שמכיל ריכוז קקאו גבוה ולכן הרבה פלבונואידים, יש גם לא מעט קלוריות. ההשמנה שעלולה להיגרם מצריכת יתר של שוקולד, מלווה בעצמה בנזקים לבריאות. לכן, אולי כדאי להעדיף מיץ סלק, גם הוא מפחית את לחץ הדם במנגנון דומה על פי מחקר שפורסם לאחרונה.

 

BMC Medicine 2010, 8:39 doi:10.1186/1741-7015-8-39

 

עוד על שוקולד ובריאות 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה