מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשות''שגיאת חיבור'' במוחן של אנורקטיות

''שגיאת חיבור'' במוחן של אנורקטיות

מחקר מצא כי נשים עם אנורקסיה שופטות באופן שגוי את מבנה גופן בשל ''שגיאת חיבור'' במוח


החיבור בין שני אזורים במוח המעבדים דימויי גוף חלש יותר באנורקטיות (צילום: Shutterstock)
החיבור בין שני אזורים במוח המעבדים דימויי גוף חלש יותר באנורקטיות (צילום: Shutterstock)

כאשר אנשים עם אנורקסיה מסתכלים במראה, רבים מהם משוכנעים שגופם גדול יותר ממה שהוא למעשה. כעת מדענים גילו כי השפיטה השגויה הזו נובעת מ''שגיאת חיבור'' במוח. ככל שבעיית החיבור בולטת יותר, כך האדם מניח באופן שגוי שהוא שמן יותר.

 

החוקרים הגרמנים מאוניברסיטת Bochum בחנו את רשת אזורי המוח שנהיית פעילה כאשר אנשים רואים תמונות של מבני גוף שונים.

 

הם ביקשו מ-10 נשים עם אנורקסיה ו-15 נשים בריאות באותו גיל לשפוט איזה מתוך מספר צלליות שונות שהוצגו להן על מחשב מתכתבת טוב יותר עם מבנה גופן. 10 נשים אחרות ששימשו קבוצת ביקורת התבקשו להצמיד תמונות של כל נחקרת לצללית שבאמת מתאימה לה.

 

מהתוצאות שפורסמו בכתב העת Behavioural Brain Research עולה כי בעוד שנשים בריאות דירגו את עצמן כרזות יותר מאיך שדורגו על ידי נשות קבוצת הביקורת, נשים עם הפרעות אכילה תפסו את עצמן כשמנות יותר מאיך שתפסו אותן נשות קבוצת הביקורת.

 

בשלב הבא החוקרים תיעדו את הפעילות המוחית של 25 הנשים באמצעות MRI, בזמן שהן צפו בתמונות של מבני גוף שונים. הם ניתחו את הפעילות באזורים FBA ו-EBA הנמצאים בהמיספרה השמאלית של המוח. מחקרים קודמים הראו כי אזורי מוח אלה קריטיים לאופן שבו אנשים מעבדים דמויות של גוף.

 

הם מצאו כי החיבורים בין שני אזורים אלה המעבדים דימויים של גוף היו חלשים יותר בקרב נשים אנורקטיות מאשר בנשים בריאות. ככל ש"שגיאת החיבור" הייתה בולטת יותר, כך הנשים תפסו את עצמן כיותר שמנות.

 

החוקרים מסבירים כי השינויים האלה במוח יכולים להסביר מדוע נשים עם אנורקסיה תופסות את עצמן כשמנות יותר, למרות שבאופן אובייקטיבי הן בתת משקל.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת Bochum