לחמם את עצמנו ולהבריא
כשקר אנחנו מפעילים תאי שומן לשרוף אנרגיה שתחמם, עכשו נמצא מסלול חדש לייצור חום ובגלל השימוש בו באנרגיית גלוקוז הוא תורם לתובנות המטבוליות של הקשר בין השמנה וסוכרת2.
המימצאים פורסמו ב- Nature Medicine ומייצגים מהפך בתפישת מהלך התאים לשמירת חום הגוף.
לכל היונקים תאי שומן לבן האוגרים אנרגיה ותאי שומן חום (brown) המנצלים את השומן לייצור חום (heat), אכן נמצא אצל דובי קוטב המתמודדים עם קור ותרדמת חורף מאגרי שומן חום גדולים.
ב-2015 נמצאו אצל אנשים (לנו כגזע אין הרבה מאגרי שומן חום) תאי שומן מטיפוס חדש, תאי שומן בז' הנמצאים בכיסים בין תאי השומן הלבן ויכולים להפוך תאי שומן לבן לשומן חום בתגובה למצבי קור או סטרס. במחקר חדש עם עכברים נמצא כי מציאות הרבה תאי שומן בז' קשורה עם הגנה גם מהשמנה וגם מסוכרת2.
במחקר הנוכחי מצאו החוקרים את המסלול בתאי השומן בז' ליצירת החום ודרכו מקווים לטפל גם בבעיות השמנה וסוכרת2
בעבר חקרו מנגנון קודם של חימום בתאי השומן החום, מנגנון שכלל את החלבון uncoupling protein 1 שגורם למיטוכונדריה לייצר חום במהלכיה. כדי לברר אם יש עוד מהלכי חימום פיתחו החוקרים עכברים ללא חלבון ה- UCP1 והראו שלמרות זאת גם הם מוגנים מהשמנה ומסוכרת2 אם יש להם הרבה תאי שומן בז'.
בהמשך המחקר הראו החוקרים שלתאי השומן בז' מסלול עם שני חלבונים SERCA2b and ryanodine receptor 2 שיכול לייצר חום אם הוא נחשף לקור. בדרך כלל אחראים חלבונים אלה לזמינות הסידן החשוב לתאי השומן אולם במצב הקור הם פועלים בו זמנית בכיוונים הפוכים וכך מפעילים צריכת גלוקוז גבוהה ושחרור הרבה חום מהתא. צריכת הגלוקוז היא כה גבוהה שהורדת פעילות SERCA2b משפיעה דרמטית על רמת הגלוקוז הכללית ולכן חושבים החוקרים לתקן סוכרת2 דרך המסלול הזה.
עכשיו מבינים החוקרים למה נהיים העכברים סוכרתיים כשפוגעים בחלבון SERCA2b שבתאי השומן בז', והכוונה לחפש מנגנונים המשפיעים על חלבונים כאלה כדרך ל הבראה מסוכרת2
האם ידעתם שתוסף ג'ינג'ר (זנגוויל) הוא מחמם? הוא אכן קשור עם מטבוליזם הסוכר בגוף וחושבים שהוא אכן פועל דרך חלבון SERCA2b
מחקר נוסף עם עכברים שמנים הראה מעבר של רקמת שומן לבן לשומן חום על ידי עידוד יצירת כלי דם ברקמת השומן הלבן.
ואם אנו בעינייני חום אני לא יכולה שלא לציין את שיטת מדיטציית היוגה הידועה הקשורה עם יכולתנו לחמם את הגוף Tum-mo שכמובן מתבקש לחקור איך היא משפיעה על סוכרתיים2...
וכסוכרתית שרוצה לרזות הייתי מנסה (אם לא הייתי חוששת מקרח) גם את שיטת הריפוי של Wim Hof הבנויה על נשימה ושהייה בקור כדרך להפעלת חימום הגוף, ראו את הסרטון... מנסים?
ד"ר דינה ראלט PhD
ולא לשכוח נשימה שהיא חלק מרכזי בטיפולי החימום...
https://www.camoni.co.il/411802/529648
נחמודת
תודה לך ד"ר ראלט דינה על מידע כה חשוב ועדכני. שאלה לי: האם יש חשיבות להקפיד על מרווח של כ-12 שעות בין ארוחה אחרונה (ערב) לראשונה (בוקר) בהתיחס ל"התנהגות" הקלוקוז בדם? בברכה ובתודה מראש. נחמה .
ד"ר דינה ראלט PhD
ד"ר פונג מקדם מאד את הרעיון שלבריאותנו כדאי לאכול רק בחלון של 8 שעות מתוך ה- 24 שעות שביממה (צום חלקי). אני הייתי אומרת שזה בטח נכון לתת מנוחה למערכת אבל יותר חשוב לשים לב למה אוכלים ושותים....הרבה ירקות ופירות... ראי בקישור קצת מידע על בריאות הצום.
נחמודת
הכוונה שלי היתה לנושא קטוזיס תזונתי (המצב שבו הגוף כילה את רוב מאגרי הסוכר (סוכר וגליקוגן) ויפעל מעכשיו על מאגרי השומן שלו.) יכול להיות שנכון יותר לסיים ארוחה אחרונה 3 שעות לפני השינה?
ד"ר דינה ראלט PhD
מטבוליזם שינת החורף מעניין מעוד זוויות עכשו חוקרים את התהליכים השומרים על פעילות מוחית של חיות בתרדמת חורף בה מגיע מעט מאד חמצן למוח. https://www.sciencedaily.com/releases/2017/11/171117190712.htm
דנובה 72
תודה רבה לך ד"ר דינה ראלט על המידע, כמה זמן נדרש למחקר על המטבוליזם של שנת החורף? קראתי שנעשה מחקר כזה על נחשים.
ד"ר דינה ראלט PhD
תלוי במחקר ומה השאלה ששואלים...אני משתדלת עם הידיעה לתת הפנייה גם למקור ושם יש בדרך כלל פירוט.
דן איזיקוביץ
שאלה גסה מה ההכשרה של דר דינה ראלט במחלת הסוכרת, ביולוגיה של התא זה חשוב אבל כמובן לא הכול למי בסופו של דבר להאמין, לדר ברק MD או לדר ראלט ? PHD
ד"ר דינה ראלט PhD
מציעה לך דן לא להאמין לאף אחד אלא לבחון בעצמך... אני איזנתי את הסוכרת2 אצלי והיום אני בלי תרופות ועם A1C מתחת ל5
דן איזיקוביץ
מעולה, בכל זאת את כותבת ומקווה שיאמינו לך, לכן שאלתי שאלה פשוטה ומצפה לתשובה פשוטה