מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הבלוג לתזונה וסוכרת

כמוניבלוגיםהבלוג לתזונה וסוכרתלאכול או לא לאכול סופגניה?

5 טיפים לשמירה על האיזון בחג החנוכה

02/12/18 23:26
683 צפיות
לאכול או לא לאכול סופגניה?

נר ראשון של חנוכה, ואנחנו רוצים לאכול סופגנייה, או סופגניות או שבכלל לא נמשכים למאפה המטוגן המדובר ביותר בכל הזמנים? בכל מקרה אני באופן אישית לא מאמינה שאיזון הסוכר נופל וקם על סופגנייה אחת או שתיים אפילו.

כמו בכל שנה אני מתיישבת מול המחשב וחושבת מה אכתוב השנה על הסופגניות? שלא יהיה נדוש, שלא כבר כתבתי אני וכתבו אחרים.

אבל האמת היא שזה מעסיק אותנו, אנחנו חושבים על האוכל שלנו בכל יום בכל ארוחה ותמיד נמצאים בדילמה שמצד אחד למה לכולם מותר ולנו אסור ומצד שני מבינים את ההשלכות הפונטציאליות של העברה הקולינרית שנקראת הסופגנייה, הלביבה ושאר חברותיה.

תוך כדי הכתיבה אני מחליטה שפשוט אתן לכם את הכלים שיעזרו לכם להגיע להחלטה הנכונה ברגע האמת.

באם תרצו לאכול סופגנייה במהלך החג או שלא.

1. מדדו את הסוכר לפני שאתם מתכננים לאכול את הסופגנייה. אם הסוכר גבוה, ייתכן וזה לא הזמן הטוב ביותר לאכול מזון פחמימתי כלשהו.

2. בחרו כמות סבירה של פחמימה בארוחה אחת- סופגנייה אחת קטנה עם ריבה כנראה תהיה שוות ערך לחצי או רבע סופגנייה מלאה בקרמים שונים וציפויים. סופגנייה סטנדרטית מכילה כ 50-40 גרם פחמימות.

3. נסו להפריד את הסופגנייה מארוחה שהכילה פחמימות אחרות וכך תמתנו את כמות הפחמימה הנאכלת לארוחה ספציפית.

4. אפשר לחפש אלטרנטיבות לסופגניות הקלאסיות, לשנות את המרכיבים או להמתיק עם תחליף סוכר אם אתם רוצים להכין בעצמכם.

5. אם אכלתם סופגנייה והסוכר עלה, לא נורא. מחר יום חדש ולפחות הוצאתם את הנושא מה"סיסטם". 

ושיהיה לנו חג שמח!

 

תגובות

תמי
05/12/18 16:13

זוכרת תמיד שמחר יום חדש :) תודה על הטיפים!

בתיה אלימלך
בתיה אלימלך
בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מוסמכת מומחית לסוכרת. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה ותואר שני בניהול מערכות בריאות. כמו...