מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבהבן שלי טוען לכאבי בטן

הבן שלי טוען לכאבי בטן

הילה
03/01/12 10:09
3 תגובות

שלום רב

בני בן 4.5 שנים. רזה. לא מחבב אוכל במיוחד.

בעת האחרונה במהלך הארוחה הוא מתלונן פתאום על כאב בטן כי הוא יודע שזה ייתן לו גושפנקא להפסיק לאכול.

הפחד שלי הוא שלא מדובר במניפולציה גרידא אלא כאב אמיתי.

הוא נשלל בעבר לצליאק ואסמטי.

רעיונות והצעות יתקבלו בברכה.

תודה!


תגובות

BENO1952
03/01/12 14:58
,,כן תופעה ידועה עם ילדים וקשה לדעת.
אם התופעה קיימת רק בזמן האוכל ולא שמעת תלונה כל שהיא על כאבים ממקור אחר, אולי ישנה כאן "הצגה".
אם הילד במעון או בגן,רצוי לעדכן את הגננת בנושא ולברר אם התופעה קיימת גם שם.
האם יש בעיה כל שהיא עם יציאות?
האם זה רק בבית? אצל סבא וסבתא או במקומות אחרים גם קיימת התופעה?
אם אין בעיה במעון או בגן,זה אמור לחזק את ההנחה שזו "הצגה".
אם גם שם יש בעיה כזו,אזי כמובן לברר את הנושא עם רופא/ת ילדים.!!

אם התופעה רק בבית  הייתי מנסה טריק קטן ,דבר שעשיתי עם ילדיי.-- לא מציע להם לאכול.!
הילד יבקש בשלב מסויים לאכול משהו,אני מניח שהוא יבקש גם מה שהוא רוצה.!! ולא חשוב אם זה יהיה נשנוש או משהו "מוצק" לאכול, לתת לו את מבוקשו ולא לנסות "לדחוף" לו משהו במקום. תוכלי לבדוק אם התופעה קיימת. במידה ויש בעיה פיזיולוגית,היא תופיע.

אפרת_זיו
03/01/12 15:28

רעיונות מעולים!! תודה רבה

עידית-רונן
מומחה כמוני
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
05/01/12 17:56

להילה,
כאבי בטן מהווים מצב שכיח בקרב ילדים. בסקירת עבודות שהתפרסמו נמצא כי שכיחות התופעה כפי שמתוארות בעבודות השונות נעה בטווח 4-53% מהילדים בקבוצות השונות.
כאשר כאבי הבטן חוזרים, יש לבדוק את מקור הבעיה. ראשית לפנות לרופא הילדים המטפל, לבדיקה כללית, ולשלילת גורמים  פיזיולוגיים או זיהומיים/דלקתיים ושליחת בדיקות בהתאם לצורך כמו: צואה לפרזיטים ועוד.

לא לתת לילד הרגשה של "הצגות" אלא להתייחס ברצינות, ובמידה ובבדקות רפואיות לא היו ממצאים, יש לבדוק מעורבות של גורמים חברתיים/נפשיים הקשורים לאוירה בבית/ גן , והאם התופעה מתרחשת במקומות אחרים.  גם אם ההצורך של הילד בתשומת לב - סיבה זו דורשת התייחסות.
עידית.