מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחות נטילת קלונקס 0.5 מ"ג

נטילת קלונקס 0.5 מ"ג

4 תגובות


שלום רב,



 



כפרפלג גובה פגיעה T12 ומטה וקיבוע ב L1 אני סובל כל הזמן מכאבים נוירופתיים .



 



בלילה לפני השינה במידה ויש לי כאבים חזקים אני נוטל כדור קלונקס וזה הכן מרגיע .



 



שאלתי - האם הכדור לא ממכר כלומר במידה ואפסיק בעתיד לנטול אותו האם תהיה לי בעיה להירדם בלילה .



 



יש לציין כי נגד הכאבים אני נוטל ליריקה 225 מ"ג ביממה ובנוסף טרמדקס OD 200 מ"ג



תגובות

הי אליעזר, לקלונקס יש מרכיב ממכר, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להיעזר בו לאורך זמן. מה שחשוב הוא שזה יהיה בליווי של רופא שעוקב אחרי הזמן והמינון של השימוש בתרופה. אתה יכול להעריך כמה פעמים בשבוע אתה נוטל קלונקס לפני השינה? אחרי שאקבל את תשובתך, אעביר לד"ר שטרייכר שאלה לגבי המינון בו אתה משתמש. שירי

סימה-לבני
31/05/13 19:02

אליעזר שלום רב,

 

אני מאמינה שאת הקלונקס אתה לוקח לפי הוראת רופא, שכן זוהי תרופה שמחייבת מרשם.

וכמו ששירי כתבה למעלה, אכן לקלונקס  (clonazepam) ולכל התרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (ווליום, וואבן, לוריוון וכד') יש את אותה תופעה. של התמכרות.

אמנם יש תרופות אחרות שאפשר לקבל לצורך שיפור השינה,  חלקן ממכרות פחות, או לא ממכרות בכלל, אבל לקלונס  ולמשפחתו יש גם אפקט להרפיית השרירים והקלה במקרה של שרירים מכווצים ואולי זאת הסיבה שהרופא רשם לך דווקא את התכשיר הזה.

 

אתה בוודאי יודע שבמצבים של כאבים חזקים לוקחים לפעמים גם מורפיום ותרופות ממשפחתו, וגם שם,  יש אפשרות להתמכרות.

אבל במקרים כאלה, הרבה יותר חשוב לחיות באופן סביר, ולישון בלי כאבים מאשר לדאוג לתופעות לוואי עתידיות.

 

לסיכום,

המלצתי היא שאם אתה לא שלם עם הטיפול נגד כאבים שרשמו לך הרופאים, או אם אתה חושש מהטיפול בבעיות השינה, תתייעץ עם מרפאת כאב, ותבקש שיתאימו לך הן את התרופות והן את המינונים למצבך .

 

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

לשירי וסימה תודה רבה 

mongar
09/08/17 9:41

שלום רב.

אני מטופל כיום באפנוטין 100מ"ג קלונקס 0.5מ"ג ואבן וויפאקס XR 150מ"ג נוטל את התרופות שלוש פעמים ביום כדי לטפל בפוסט טראומה ודיכאון קשה.

אני נוטל את הקלונקס ואפנוטין כדי למנוע פירכוסים ( אושפזתי בטיפול נמרץ כתוצאה מכך ולאחר מכן במחלקה נוירולוגית ) בבית החולים נתנו לי את הטיפול

הנוכחי, לפני כן טופלתי בציפראלקס 60מ"ג ביום לאחר מכן בויפאקס 300מ"ג בזיפריקסיה ואימובן וואבן, לצערי הרב מצבי רק הולך ומחמיר אני עדיין סובל מקשיי שינה וסיוטים קשים מאוד אני מתעורר כל שעתיים במצב של פאניקה והזעות בכל הגוף, אני מנותק מהחברה ומתבודד אבדה לי כל שמחת החיים שהייתה לי לפני כן אני לא מוצא את עצמי ונמצא בדיכאון תמידי בהמלצת הפסיכאטר שלי נשלחתי לאשפוז יום על מנת למצוא פתרון לבעייה שאני נמצא בה השאלה שלי היא האם אכן הטיפול הנוכחי שאני מקבל אכן טוב לי? או שאולי פשוט אני סתם איזה שפן נסיונות שמקבל תרופות חדשות כל פעם?

ברצוני לציין שהייתי לוחם בצבא ורוב הסיוטים שלי נובעים מכך, כמו כן אני סובל מתופעות לוואי קשות של הכדורים שאני נוטל ואני עייף תמידית אך עדיין לא מצליח לישון יותר מ 3-4 שעות ביום.

אשמח לתגובתכם תודה מראש.