מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
07/09/11 12:55
2 תגובות

הייתי שמחה אם אפשר היה להביא לפה מומחה תזונה שאפשר היה לשאול אותו קצת על דגים. לי למשל יש תמיד התלבטות לגבי דגים בשימורים שאני מאוד אוהבת, כמו מקרלים בשמן קנולה או שפרוטים. האם זה בכלל בריא? וטונה מקופסא? מה להעדיף בשמן או במים? כמה זה משמין? בקיצור אם יש אפשרות לקבל תשובות מאיש מקצוע - אשמח. תודה


תגובות

המצחיק
07/09/11 14:17

אני לא איש מקצוע, אך כל מה שאני אומר נכון 100%.
שימורי דגים דגים מצויין, אבל...
מבחינה בריאותית רצוי לא מעושן, לא במים (כמות אשלגן גבוהה).
שמן: או זית או קנולה.
ברוטבים שוב יש את בעיית האשלגן. (מלח)
איכות הדגים: עדיף דגי ים מאזורים קרים, סלמון, הרינג בלטי, בקלה, סרדיני ים, (אומגה 3 ועצמות)
אין לצרוך יותר מפעמיים שלוש בשבוע, כדי לא לאגור בגוף כספית בכמות מסכנת.
לאכול בתוספת סלט טרי (לא מעובד) ולחם איכותי.
והעיקר לא לשכח לבדוק תוקף.
את השמן המיותר לא לשפוך לכיור, אלא לאגור לשימוש לטיבול מאכלים אחרים.
בתיאבון.

נעמי קידר דיאטנית קלינית במקצועה כאן בקיר שיחה, את יכולה להתייעץ עימה