14/09/11 17:30
1 תגובות
במשפחתי אוהבים סלמון, הנה אופן ההכנה שלי, קל, פשוט ומהיר:
פילה סלמון קפוא- מוציאים מהשקית ושוטפים תחת הברז.
[אני לא אוהבת את העור ובשלב זה כשעוד חצי קפוא מגרדת בקצה העור ומושכת אחורנית, (זה מתקלף כמו גרב ניילון) רק צריך בזהירות בצד הדק של הבטן שלא ייקרע] מי שרוצה שישאיר את העור.
מפזרים מעל הפילה השטוף: מלח, פלפל שחור או לבן, שום גבישי, וענפי רוזמרים או קורנית.
להניח בתבנית אפיה
את התבנית במרכז התנור
לאפות בחום גבוה למשך 40 דקות עד שעה (תלוי בתנור).
בתאבון, לבריאות ושנה טובה
אפרת_זיו
חבל שאת מקלפת, החלק הזה שומר על העסיסיות ומונע את ההתייבשות של הדג. סלומון מתייבש בקלילות ואז הרבה פחות מוצלח.