26/09/11 1:15
5 תגובות
קבלו חריימה שולט:
מה להכין: שני דניסים נקיים, 7 שיני שום כתוש, 2 כפות רסק עגבניות (כפות גדולות יפות), שני לימונים, מלח, כמון טחון טרי, פפריקה חריפה לפני הטעם (אני שמה בערך 3 כפות אבל אנחנו טריפוליטאים..), מעט פלפל שחור.
אופן ההכנה: ממליחים את הדג טוב משני הצדדים. מערבבים פפריקה חריפה עם מלח ושום כתוש, שופכים כוס מים מלאה ואת רסק העגבניות ומרתיחים לשתי דקות הכל יחד.
אחר כך מכניסים פנימה את הדג לעוד שתי דקות. מוסיפים שתי כוסות מים, מקטינים את האש ומחכים שוב לרתיחה, בינתיים מוסיפים פנימה את המיץ מהלימונים, מוסיפים כמון ומלח ומבשלים עוד 10 דק.
זה כל הסיפור.
והכי הכי טוב, עם חלה טרייה בצד. בתיאבון וחג שמח!
רונית2
איזה קטע בדיוק חיפשתי מתכון לחריימה. אבל זה נשמע לי מאד חריף. אגב, זה בכלל בריא לאכול חריף?
נאיה
את יכולה להפחית בכמות הפפריקה החריפה והשום וזהו
ישראלית
אפשר לשים עריסה במקום
iscon
עריסה זה מזון מעוד בטח עם חומרים משמרים וכל הזבלים האלו.
אני אומרת תמיד, "טרי זה הכי בריא"
iscon
למי שרוצה פחות חריף או לא חריף אפשר להכין עם פפריקה מתוקה (ללא חריף) או לערבב 2 כפות פפריקה מתוקה עם 1 כף פפריקה חריפה.
אחותי עושה עם פפריקה מתוקה אבל שמה פלפלים חריפים (אחרי קליה) וגמבה ועגבניות טריות בנוסף לרסק - יוצע טעיםםםם שחבל על הזמן.
אני לא ממליצה לאכול חריף הארוחה מפסקת כי חריף פותח את התאבון!!!
גם לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה מדי כי זה גוזל מהגוף הרבה נוזלים ואז מתייבשים באמצע הצום.
אני ממליצה להכין ארוחה עם דג, מרק עשיר בירקות שורש ועוף (חזה) ותוספת אורז או אפונה עם פטריות.
אפשר גם במקום המרק עוף, צלוי בתנור עם תפוחי אדמה וירקות שורש (גזר, צנון, קולרבי, כרשה, קישואים, גבעולי סלרי), ותוספות של אורז או כוסמת, אפשר לערבב אורז עם קינואה ועגבניות, או אורז עם אפונה או עם פטריות.
אבל אני ממליצה יותר על המרק גם כי יש בו הרבה נוזלים שיעזרו לעבו את הצום.
בסיום הארוחה לקנח בתה ירוק או יסמין כדי להוסיף נוזלים וגם שמסייע בעיכול.
אז בתאבון, צום קל וגמר חתימה טובה