מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
12/03/12 19:39
9 תגובות

ירדתי 32 ק.ג והחזרתי 14 ק.ג ספורט .טלביזיה....


תגובות

ד-ר-דינה-ראלט-PhD
חבר צוות
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  
12/03/12 20:50

איזה 3 עצות היית נותן לגולש שרוצה גם לרזות כמוך?

עכסה
13/03/12 12:19

אמנם רזיתי עד כה (במשך שנה) 10 קילו ,אבל עדיין לא הגעתי למשקלי המיטבי,ולכן אני עדיין בתהליך הרזייה ולא בנסיון שצירה על הקיים,לכן אינני בטוחה שאני מתאימה לקטגוריה.
בכל זאת אני יכולה לנסות לשתף כמה עצות מנסיוני;
*למחוק מהתפריט סוכרים,משקאות מתוקים(גם לא דיאט) ומאפים מתוקים(לשמור רק לעיתים מיוחדות),ולהסתפק בפירות מיובשים לא מסוכרים כמו תאנים,תמרים או משמשים.
לשתות תה צמחים ללא סוכר ומים עם לימון סחוט.
*לאכול רק כשרעבים,ולאחר זמן של פעילות-לא ישר על הבוקר.
*להשתדל לא לאכול ארוחה גדולה בשעות הערב,אלא להסתפק במשהו קל:פרי,יוגורט,אגוזים,דייסת דגנים,שייק פירות.תה צמחים(לא ממותק) אפשר לשתות ללא הגבלה.
*לאכול כל יום סלט ירקות גדול או ירקות חתוכים מגוונים.ניתן להעשירו בגרעיני חמנייה,דלעת,שומשום מלא,פיסטוקים קלופים,אגוזי לוז,רצועות שקדים ובעיים, לא מומלחים,לתבל בשמן זית ולימון,ללא מלח!!!
*להשתדל לצמצם את תצרוכת החלבונים מהחי,ובמקומם להעדיף פחמימות מורכבות,שומנים צמחיים ודגנים כמו:לחם מחיטה מלאה או שיפון,אבוקדו,טחינה גולמית,פירות וגם ריבות פרי ללא סוכר,שקדים,אגוזים,חלב סויה.
*להעדיף גבינות עיזים עד 5% שומן,יוגורט וביצים קשות כתוספת חלבונית.
*לצאת להליכה יומית של שעה לפחות,רצוי בחיק הטבע ועם בן זוג.גם מועיל למצב הרוח וגם לירידה במשקל או שמירה על הקיים.אין צורך להירשם לחדר כושר.יש הרבה הזדמנויות לשרוף קלוריות בחיי היומיום באופן טבעי,כמו עלייה במדרגות,עבודה בגינה ועוד.

יפעת1
13/03/12 16:41

כל הכבוד!!! לדעתי את מתאימה מאד לקטגוריה. זו נראית תכנית בריאות מגוונת שאפשר לחיות איתה לאורך זמן ועובדה שהתמדת כבר שנה ויש תוצאות. אני משתדלת לפעול עפ"י כל הכללים האלה, אבל מה לגבי כמויות?

עכסה
13/03/12 23:07

לחם למשל אני אוכלת 2 פרוסות בבוקר עם טחינה גולמית וסילאן או ריבת פרי,ובצהריים 2 פרוסות עם אבוקדו וביצה על יד הסלט,או עם גבינת עיזים.
פירות יבשים אני אוכלת בד"כ כ2 תמרים עם התה בבוקר,ולפעמים אני אוכלת גם תאנה עם תה בערב.
אגוזים או שקדים אני אוכלת חופן(כ-8-10) לפני הצהריים או אחרי הצהריים כארוחת ביניים.
בערב אני אוכלת פרי אחד כמו קלמנטינה,תפוח,מילון,רימון וכו'.
דיסת קווקר אני אוכלת לפעמים בערב,שייק פירות אני מכינה בד"כ ביום שישי בצהריים או ביום שיש ארוע במקום הארוחה הגדולה.לעיתים אני אוכלת יוגורט עם בננה או תפוח או רימון כארוחה.לפעמים אני אוכלת עם השייק או היוגורט קרקר שיפון או חיטה מלאה.
בין ארוחת הבוקר לצהריים אם אני רעבה,אני אוכלת גזר או כרוב או קולרבי או כל ירק חי.
אני משתדלת לשתות במשך היום מים עם לימון סחוט או תה צמחים ללא סוכר.הכול הוא עניין של הרגל.אני מרגישה מסופקת וממש לא רעבה.

ד-ר-דינה-ראלט-PhD
חבר צוות
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  
14/03/12 7:54

ראיתם את הטרנד החדש של "ליקוטי" צמחים (קישור)? ברור שמעמד הירקות והפירות עולה יחד עם דעיכתו של מעמד הבשר.

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120308153539.htm

עכסה
14/03/12 13:55

בספרה:"השיטה הסודית" של רחל טלשיר יש המלצה להשתמש בצמחי בר כמו חלמית(חוביזה),גדילן,וחרדל הבר.
אני זוכרת שבילדותי במושב ראיתי נשים כורדיות אוספות עלים של גדילן,ושמעתי שהם גם מכינים מעלים של לוף קציצות.
אני יודעת שהבדווים עושים מצמח המלוח טוגנים מעין צ'יפס;
אבל כמו בכל דבר ,גם במזון יש הרבה פסיכולוגיה,ואני לא רואה את עצמי בשלב זה מכניסה עשבי בר לסלטים ןלתבשילים ,למרות שאין הבדל עקרוני בין עלי מנגולט לעלי גדילן.אני מכינה קציצות ופשטידות ממנגולט.
כמו שאנשים לא מעזים לשתות תה עם חלב,או יש אנשים שמזדעזעים מהרעיון שמבשלים דג עם סוכר,או כשמוסיפים תותים,אפרסמונים ורימונים לסלט ירקות-גם זה מומלץ בספר השיטה הסודית.(אגב,מבחינה בוטנית, עגבניות,מלפפונים ופלפלים הם פירות,כשם שאבטיחים מלונים,תותים ואפרסמונים הם פירות,כך שהם יכולים להשתלב ביחד)
למה אפשר לבשל עוף בדבש ויין, או קוסקוס עם חלב וסוכר,או אורז עם שזיפים ןצימוקים,ואי אפשר לבשל דג עם סוכר או קיגל מתוק ליד עוף?
בילדותי אכלנו סלק מגורר עם מיץ לימון וסוכר וגם חסה עם מיץ לימון וסוכר;לא ידעתי שאפשר אחרת.אני גם אוהבת תה עם חלב.להכול צריך להתרגל,אבל לפני שפוסלים על הסף,כדאי לנסות.

עכסה
14/03/12 14:04

רציתי להוסיף,שבספר השיטה הסודית ישנה גישה להסתפק בצמחים ולא להכריח את עצמך לשתות מים,כיוון שהצמחים מכילים הרבה מים,ותוספת מים באופן מלאכותי רק מכבידה על הכליות.יש לשתות רק אם מרגישים צמא,ואם מתרגלים לאכול הרבה פירות וירקות, ומתנזרים מבשר ודגים ומתיבול במלח ופלפל,לא מרגישים צמא.ידוע שמזון מלוח,חריף ומטוגן מצמיא.גם דגים ובשר מצמיאים.
אני ,בכל תקופת ילדותי ונעוריי לא הרגשתי צורך לשתות,ויכולתי להחזיק מעמד שעות רבות בלי להיות צמאה;
משהתחךתי דיאטות,התחילו להטיף על שתייה מרובה;הרגשתי רגשי אשמה שלא שתיתי מספיק.היום אני יודעת שהכי חשוב להקשחב לגוף

מינרבה1
14/03/12 19:44

בימי שישי דרוזי מוכר מבישולי אשתו, הרבה מאוד תבשילי ירקות, גם צמחים שגדלים בסביבה שלהם, את הרוב איני מכירה.
מענין שהמטבח שלהם כולל כ"כ "עשבים", מענין היכן ניתן לקרוא על כך.

לעכסה, פעם נהגתי לאכול הרבה מאוד ירקות, וכמעט ולא שתיתי, רבי תמהו וסברו שאני מיובשת, אבל כנראה שהתחליף לא רע.

רק בריאות

עכסה
14/03/12 22:58

תקראי את הקישור שדינה ראלט שלחה.
ידוע שהערבים והדרוזים אוכלים כל מיני. צמחים מהטבע כמו החוביזה וגם תורמוס.לנו זה נראה משונה ולהם זה טבעי.
צריך ללמוד מהם.
מי שכתב על צמחי מאכל וגם על צמחי מרפא הוא ניסים קריספיל.הוא חקר את הסגולות של הצמחים ,וכל מה שהוא מביא הוא גם בדק את יעילותו.