מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
11/09/12 19:21
43 תגובות

שלום לכולם וחג שמח

כדי שתהיה לנו בקרה על מה שאנו עומדים לאכול ולשתות בערב החג אני ממליצה - לרשום את מה שאנו אוכלים כמויות וכן כן גם שתיה כמה שתינו ובעיקר מה שתינו - לגבי זה עבד החודש

חג שמח ושנה טובה לכולם

שנת בריאות

שנה של הגשמה עצמית

באהבה

ענתושי


תגובות

ענתושי היקרה,
הדיאטה שמחזיקה אותי במשקל 60 ק"ג 22 שנה
עולה בקנה אחד עם מימצאי המחקר הבינלאומי שבוצע בקמ"ג כמפורט להלן:

ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג ופורסם ב-17.7.2008 בעיתון המדעי "ניו-אינגלנד אוף מדיסין" – אורז, תפוחי-אדמה ולחם כבר אינם מרכיב מרכזי בצלחת.
בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:
"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" . (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg מעריב).
מה אוכלים -ראי רשימת 100 מתכונים בבלוג
שבאתר שלי
www.fatgetslim.com
שנה טובה
ב ר ו ך





ענתושי
12/09/12 23:18

ברוך יקר
שנה טובה וחג שמח
שנה מתוקה
ומלאה מעשים כרימון
שנה של הגשמה עצמית
שנה של אהבה

ומה לעשות - אם אני מכורה לפחמימות?!
אני חייבת פחמימות - כמו שאנשים מכורים לסגריות
בלי הפחמימות אני לא ישנה

ענתושי היקרה,
אני מכור לפחמימות בעבר וניגמלתי. בגיל 58 הישלתי 20 ק"ג מיותרים ומאז אני שוקל 60 ק"ג
ואני בתחילת העשור התשיעי לחיי.
איש יקר בשם חנניה בן-זיקרי אימץ את שיטתי
אחרי שראה אותי ולא האמין למראה עיניו עד שהצגתי בפניו את תעודת הזיהוי שלי שבה כתוב
שאני יליד 1932 .
הנה יומן מעקב השקילה של חנניה שישמח
למסור לך פרטים מדויקים על הדיאטה המדוייקת
שהוא מאמין בה ומיישם אותה בקפידה, שבע ושבע-רצון.

חנניה בן-זיקרי טל. 050-5530396
יומן מעקב הפחתת משקל

תחילת התוכנית 15.7.2012
גובה 1.73 מ' משקל ברוטו 123 ק"ג BMI 40.46
משקל עלומיו 60 ק"ג
משקל אופטימלי 68 ק"ג = BMI 22.74

5.8.2012 119.5 ק"ג (הפחתה התחלתית של 3.500 ק"ג)
7.8.2012 119.4 ק"ג (הפחתה כוללת 3.600 ק"ג) BMI 39.93
9.8.2012 118.3 ק"ג (הפחתה כוללת 4.700 ק"ג) 39.56 BMI
13.8.2012 119.1 ק"ג (עליה במשקל 800 גרם ) BMI 39.83
14.8.2012 118.2 ק"ג(הפחתה כוללת 4.800 ק"ג) 39.53 BMI
17.8.2012 118.3 ק"ג(עליה במשקל 100 גרם ) 39.56BMI
19.8.2012 117.2 ק"ג(הפחתה כוללת 5.800 ק"ג) 39.19 BMI
24.8.2012 117.0 ק"ג(הפחתה כוללת 6.000 ק"ג) 39.1 BMI
26.8.2012 116.8 ק"ג(הפחתה כוללת 6.200 ק"ג) 39.06BMI
28.8.2012 115.5 ק"ג(הפחתה כוללת 7.500 ק"ג) 38.62 BMI
29.8.2012 115.8 ק"ג(עליה במשקל 300 גרם ) 38.72 BMI
31.8.2012 115.0 ק"ג(הפחתה כוללת 8.000 ק"ג) 38.46 BMI
2.9.2012 115.5 ק"ג(עליה במשקל 500 גרם ) 38.62 BMI
3.9.2012 114.8 ק"ג(הפחתה כוללת 8.200 ק"ג) 38.39 BMI
5.9.2012 114.3 ק"ג(הפחתה כוללת 8.700 ק"ג) 38.22 BMI
9.9.2012 115.3 ק"ג(עליה במשקל 1.000 ק"ג) 38.56 BMI
10.9.2012 114.8 ק"ג(הפחתה כוללת 8.200 ק"ג) 38.39 BMI
11.9.2012 114.4 ק"ג(הפחתה כוללת 8.600 ק"ג) 38.26 BMI

אם תרזי - אין זו אגדה.

חג שמח ושנה טובה,
מאחל לך וליקיריך
ברוך



denur1
13/09/12 22:21

עם פחממות כנראה קשה מאד לירזות, אני הגעתי לתזונה דלת פחממות בגלל הסוכרת, אחרי למעלה מעשר שנים של סוכר גבוה וצרור תרופות שהלך וגדל. באוגוסט 2011 הגעתי במקרה לאפשרות של תזונה דלת פחממות (דרך הודעה של אסף, שכותב גם באתר, בפורום בתפוז) הסוכר ירד תוך ימים לערכים רגילים, הצורך בתרופות הלך ופחת, היום מעט יותר משנה אחרי השינוי הסוכר בנורמה והתרופות נשכחו. אבל מה שחשוב לצורך הקבוצה, רזיתי 17 ק"ג בלי להיתכוון בכלל. בלי פחממות אין תחושת רעב מציק, והרבה יותר קל לאכול במידה. גם במחקר של ד"ר איריס שי נמצא שאלו שקיבלו תזונה דלת פחממות אכלו בערך את אותה כמות קלוריות כמו בדיאטות האחרות למרות שלא היו מוגבלים בכמות האוכל. על אותה כמות קלוריות הירידה במשקל בדיאטה דלת הפחממות היתה המהירה ביותר, כאשר הוסיפו מעט פחממות לאלו מהדיאטה דלת הפחממות היא התאזנה עם הדיאטה הים תיכונית. המסקנה מבחינתי, גם תוספת של כמה עשרות גרם פחממות כבר משנה את התמונה, יש להקפיד על גרם אחד פחממות לק"ג משקל גוף רצוי. אני התחלתי עם פחות כדי לראות עם זה עובד מבחינת הסוכרת, עד 40 גרם ליום בחודש הראשון. עם הזמן יכולתי להעלות במיקצת את רמת הפחממות ועדיין לשמור על איזון של רמת הסוכר בדם. א ב ל כאשר הגעתי לאיזור ה-100 גרם ליום המשקל התחיל לטפס באיטיות, הפעם כדי לשמור את מה שהושג מצד המשקל הורדתי חזרה את כמות הפחממות ל- 70 80 גרם ליום. משך השנה האחרונה למדתי להכין מטעמים שהם כמעט נטולי פחממות, רוב הפחממות שאני אוכל מקורם בירקות. הכי קשה לי זה הויתור על פירות.
אני גם חוטא לפעמים (פעמיים שלוש בחודש) עם עוגה אישית טריה מהמאפיה אבל כל עוד זה מידי פעם ולא חלק מהתפריט זה לא אסון.
תזונה דלת פחממות קשה פעמיים, הגמילה מפחממות אינה קלה והמעבר של הגוף לעבוד על אנרגיה משומן במקום הפחממות גם היא מלווה במספר ימים של אי נוחות, כך לפחות היה לי.
אבל זה תענוג ששווה את המאמץ, פתאום לא להיות מלא, לחזור עשרות שנים אחורה במשקל, לקנות מכנסיים מידה 42 במקום 48 , פחות עייפות תחושה נפלאה.
חבל ומצער שאצלינו עדיין דוגלים בתזונה עתירת הפחממות וסוגדים להן כאילו מדובר באיזה פלא, בשוודיה זה בטוח יותר קל, כי שם לא מחפשים גימיקים והסברים מפותלים, הולכים עם מה שעובד, ומה שעובד אצל רוב האנשים (לדעת השוודים) זו התזונה דלת הפחממות. ההשגים של שוודיה ונורווגיה, במלחמה במגפת ההשמנה , מרשימים.
שתיהיה לכולנו שנה טובה שנה של בריאות ופרנסה טובה.

אפרת_זיו
13/09/12 22:38

יפה ומעניין לקרוא. מניין הידע לגבי שבדיה?

denur1
13/09/12 23:11

אפרת, גם אסף הביא קישורים להרצאות משוודיה בנושא, וגם כלוג של בחורה (משבדיה בעבר) בשם דינה, שם הבלוג, מי צריך פחממות, אפשר להגיע דרך גוגל.

denur היקר,
אני שמח שאתה מזדהה עם מימצאי מחקרה של
ד"ר איריס שי ומיישם אותם. אני 22 שנה בדיאטה דלת פחמימות, הישלתי בגיל 58 20 נתחי בשר מיותרים ואני שוקל 60 ק"ג כנגד 60 גרם פחמימות
וה-BMI שלי לא זז מ-22 . אבל בשונה ממך לא אכלתי עוגה 22 שנה גם לא ביום הולדתי והעוגה כבר לא עושה לי ריגושים.
חג שמח ושנה טובה לך וליקיריך.

אפרת היקרה,
הנה מקור הידע לגבי שבדיה -

מפתח שוודי

ד"ר אניקה דאלקוויסט היא רופאה שוודית המתמחה בטיפול בסוכרת ובהשמנת-יתר. בתה, שלמדה רפואה, השתתפה בניסוי של דיאטה דלת פחמימות שנערך באוניברסיטה בה למדה. התוצאות היו יוצאות מן הכלל. ראתה דאלקוויסט כי טוב וניסתה את הדיאטה בעצמה. היא ירדה במשקל ובנוסף חל שיפור ניכר בדלקת מעיים ובדאבת שרירים (פיברומיאלגיה) שמהן סבלה. מטבע הדברים החלה ד"ר דאלקוויסט ליישם את הדיאטה דלת הפחמימות בריפוי הסוכרתיים ובסובלים מהשמנת-יתר בקליניקה שניהלה.

שנתיים ימים טיפלה ד"ר דאלקוויסט בפציינטים שלה בהצלחה עד ששני דיאטנים התלוננו נגדה להתאחדות הדיאטטיקנים השוודית ויו"ר ההתאחדות הגיש תלונה רשמית למועצה הלאומית השוודית לבריאות ורווחה, הממונה על ישום ביטוח הבריאות הממלכתי. ומכיוון שהביטוח הרפואי בשוודיה הוא לאומי, לא לכל רופא מותר לעשות מה שהוא רוצה.

ד"ר דאלקוויסט שהייתה תחת איום לשלילת רישיונה, הפסיקה לטפל בחולים ופנתה במקום זה למתן הרצאות ולכתיבת בלוג שיפיץ את הדיאטה שהאמינה בה.

הפופלריות לה זכתה ד"ר דאלקוויסט בשוודיה הביאה את המועצה למנות את אחת הדמויות הבכירות בנושא סוכרת בשוודיה, פרופ' כריסטיאן ברן, לבדיקה יסודית של הנושא.

בינתיים צברה ד"ר דאלקוויסט פופולאריות והערכה על האומץ שגילתה.

על רקע זה התפרסמה חוות דעתו של פרופ' ברן בינואר 2008: "דיאטה דלת פחמימות יכולה כיום להחשב כחלק מהידע המדעי והנסיון המקצועי בשיפור סוכרת מסוג 2 ". בעקבות חוות דעת זאת אישרה מועצת הבריאות את הדיאטה כטיפול לסוכרתיים.

ד"ר דאלקוויסט נבחרה ב-2008 ל"אשת השנה" ע"י 70% ממאזיני תחנת הרדיו הפופולארית בשוודיה מתוך הערכה לאומץ לבה.

עלייתה לפיסגה של רשימת המכירות של הספרים העוסקים בקידום הדיאטה דלת הפחמימות היא סימן היכר לפופולאריות הגואה של הדיאטה.

אחד מאתלטי העל של שוודיה, אלוף העולם בטריאתלון, יונס קולסינג, עבר לתזונה דלת פחמימות והעניק על כך ראיון לירחון Runner's World. (ראה תמונתו להלן).

הכתבה הופיעה בתאריך 20.8.09 ב-The Marker Cafe מאת מיקי בן-דוד, תחת הכותרת "למה השוודים חוזרים לאכול חמאה"?



Share
FacebookPrintEmail

מינרבה1
14/09/12 8:36

לחולי סכרת אסור להרבות בפחמימות, זה ידוע מזמן
לעתים, הדיטנים ממליצים על חלוקה לאורך היום.

ענתושי
14/09/12 11:23

בוקר טוב וחג שמח לכולם
אוקי, אבהיר את דברי במה שהתכוונתי בדברי למכורה לפחמימות - אני לא אחת מאלה שתראה עוגה / פיצה ולא תוכל לעמוד בפני הפיתוי, ונגיד שישימו לי שוקולד מול הפנים - לא ידבר אלי בכלל - את השלב הזה עברתי כבר מזמן - נכון מדי פעם יש מעידה - אבל מחזיקה מעמד
עד עכשיו במשך חודש ירדתי בערך 5 ק"ג
הכוונה היתה - בשעת לחץ - אני פונה ל-4 קוביות שוקולד + (נכון תתהו ותשאלו כמה זה ה+) וזהו

ענתושי היקרה,
אולי זה ידבר אליך באשר להתמכרות לפחמימות.

חרדת נטישה מסוכר וקמח מעלה משקל

גוף האדם משמש זירה למאבקי-נפש. התאווה לעתירי-הפחמימות היא מחלוקת בין הרפלקסים ובין ההגיון. האדם מצליח לגבור על איתני הטבע חוץ מאשר על טבעו שלו.

עיני האדם לא תשבענה מהררי הפינוקים הפחמימתיים שמציעים המרכולים, כולם עטויים באריזות יפות וכתוביות מגניבות עם מסר של בריאות ונחילי-אדם עוטים על השפע המתעתע, מסרבים לדחות סיפוקים.

הררי אדם מתפרעים על הצלחת ועושים שלום עם הסוף שלהם, אינם שמים לב לתגובות ההלם של הגוף עקב השינוי הקיצוני בחילוף החומרים שלו.

כשנחשפתי לספרו של וויליאם בנטינג, אבי הדיאטה דלת הפחמימות, הימרתי על כל עשרים הקילוגרמים העודפים על פי שיטתו. ביום הולדתי ה-58 חתמתי הסכם עם האגו שלי ומאז לא הפרתי אותו ויצאתי למירדף אחר ניצול שארית חיי עד תומם. עכשיו אני בליגת העל בזכות הויתור על ארוחות שחיתות, ויתור על ריגושים וסיפוקים רגעיים מתערובות של קמח וסוכר.

שבת שלום ושנה טובה ובריאה
ברוך הלוי-סגל

מינרבה1
14/09/12 12:31

יש לי חברה שילדיה חונכו ודגלו בלי פחמימות.
לחם לא טעמו מימיהם.

מה המסקנה שלך ברוך ?

מינרבה1
14/09/12 12:37

לענתושי.
שתי קוביות שוקולד בלי סוכר ותכולה של 70% קקאו ביום - מומלצות מאוד, בתחליף למה שתבחרי.


באשר לשבדיה , ביקרתי לפני הרבה שנים, בנעורי, ונראה לי מאוד מוזר שבמסעדה, בתפריט, ע"י כל מנה היה רשום מה ההרכב שלה
בארץ לא היתה שום תודעה באשר לתזונה.

ענתושי
14/09/12 13:32

אבל שוקולד בלי סוכר מכיל ציקלמט וכל מיני תחליפים לא הכי בריאים לגוף - אז 4 קוביות שוקולד מריר 70% מוצקים או רגיל ו/או כפית ממרח שוקולד זה מספק

ענתושי היקרה,
שוקולד מריר ללא סוכר מכיל 55% פחמימות
ואני נגמלתי משוקולד לפני 22 שנה ונשארתי בחיים,
כמו שאומרים בשכונה. לא קוביה ולא חצי קוביה, ולא ממרח שוקולד.
60 גרם פחמימות לא כוללים שוקולד ולא ממרח שוקולד. יש לי בבלוג 100 תחליפים שנועדו לגמול
מכורים לפחמימות.
בואי להתארח בבלוג שבאתר שלי
ותגלי עולם קולינרי חדש
http://www.fatgetslim.com


מינרבה1
14/09/12 17:08

בשתי קוביות - פחות מ 100 קלוריות.
6.7 גרם פחמימות
בנטסף, רופאים וכו' קבעו שהוא בריא לגוף ולנפש
לאחר כל המחקרים חזרתי ל'שוקולד.
ברך, אני מציעה לך לקרוא על השוקולד המריר
אין בו ציקלמט,יש בו סוכר.
קראי על כך

ענתושי
14/09/12 18:55

יודעת שאין בשוקולד המריר תחליפים לסוכרים
בתחליפי הסוכרים לשוקולדים ללא סוכר יש

שתהיה שנה טובה ומתוקה
שנת בריאות ואושר
הגשמה עצמית

denur1
14/09/12 19:00

אני אוכל שוקולד מריר 85% או 86% של קט דור, מכיל בין 2 גרם ל-2.5 פחממות לקוביה תלוי במוצר (קוביה שוקלת 10 גרם) זה נכנס לחשבון הפחממות,
קוביה אחת לא יותר ביום ולא כל יום. אחרי הכל זה טעים וכנראה גם בריא בכמויות האלו.

ענתושי
14/09/12 19:04

DENUR1 - אם אתה מרגיש טוב עם זה - לך על זה תמשיך עם זה

חברה
תראו לאן הדיון סטה - איך הגענו לשוקולדים ופחמימות בסך הכל רציתי ליידע אתכם איך אני הולכת לשמור על אכילה נכונה לגבי בכל אופן בחג

מינרבה1
14/09/12 20:21

שוקולד בימינו נחשב למזון בריא, לאחרונה , מה יהיה בעתיד..
גם פה באתר דנו בכך...

אולי במקום אחת הארוחות הקטנות ?

מינרבה1
14/09/12 22:34

ענתושי.

את יכולה לקרוא על שוקולד , סתם, מקווה שלא יפתח לך את התאבון יותר מדי
http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=159&q=%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93

ענתושי
14/09/12 22:51

היי מינרבה1
תודה רבה על הקישורים, אהבתי במיוחד את המאמר על אלו שאכלו שוקולד והם רזים יותר מאלו שלא אכלו שוקולד בכלל :)

מינרבה1
14/09/12 22:59

לדנור,

כבר קראתי והתנסיתי באין סוף דיאטות.
כל יום ממציאים משהו חדש ופוסלים את הדיאטה הקודמת.
אני מנבה לשנות מדי פעם בהתאם...ליתר דיוק מנסה לאמץ מה שנראה לי, ובודקת את ההשפעה.

אפרת_זיו
15/09/12 2:10

מסכימה עם מינרבה, כך יום המצאות חדשות. מחכה להמצאת דיאטת הפחמימות ;-) תהיה מבוססת על פסטה ופיתות טריות, בורקס לגיוון ובסופי שבוע גלידה :)

מינרבה1
15/09/12 8:47

את מצחיקה...
לצערנו, זאת האמת.
לצערי אני עוברת כעת טיפולים.
שאלתי את הרופא מדוע הוחלט על 12 טיפולים - לא קיבלתי תשובה חד משמעית.
יש אנשים שלא מוכנים לעמוד בתופעות הלואי ומפסיקים, שאלתי מה קורה איתם, באיזה מידה הטיפולים שקיבלו משפיעה על המחלה, עד שקיבלתי תשובה...לא יודעים, כעת חוקרים...אחרי עשרות שנים טרם חקרו. היה טיפול בסוג מסוים של חומרים, אשר גורם לתופעות, עלול בעצם, אשר לא חולפות. אז מה עדיף ? להפוך לנכה, או להפסיק את הטיפול ואז קיים סיכוי קטן שהמחלה תחזור
בחרתי להפסיק ...חבל שלא אמרו לי זאת מראש, חיכו עד שהחלו להופיע תופעות הלואי,. סתם מרגיז.
מצטערת שהשתפכתי

מינרבה1
15/09/12 9:04

והנה מה כותב מנדוזה

Losing weight can be easy. I’ve done it hundreds of times.Mark Twain actually said that about stopping smoking. But losing weight and stopping smoking have a big difference.When you stop smoking, you stop. When you lose weight, you still have to eat something. This makes losing weight even harder to do than to stop smoking.But, you might think, that to stop smoking is harder because tobacco is addicting. So you think that you aren’t addicted to the food you eat?Wheat is AddictingIf you eat wheat in any form, you probably are addicted to it. Wheat, which is almost everyone's dietary staple, contains opioids.When I got serious about managing my weight, I didn’t realize how big a role that wheat played in my diet. Bec...

You can read the rest of this SharePost by visiting:

מינרבה1
15/09/12 9:05

Much better, I know now, would have been to cut out wheat all at once. When I stopped smoking many years ago, I went cold turkey. Of course, I was miserable, but for not as long as I was while I tapered off eating wheat.

We can go cold turkey on wheat. In fact, as Dr. William Davis writes, eliminating wheat from our diet is one of the best things we can do for our health.

We can’t go cold turkey on food. But once we break our wheat addiction the cravings subside on their own. When we combine a wheat-free diet with one that in low in carbohydrates, losing weight finally gets much easier. That’s because eating carbohydrates actually makes us hungry, as I wrote here in 2007 and mentioned in passing here recently.

Some people who have a lot of weight to lose will quickly lose a lot of weight on a no-wheat low-carb diet. But to ensure success most of us need to set a goal and determine how we will reward ourselves when we reach it.

Those of us who have diabetes have even better reasons to lose weight than the other two-thirds of Americans who are overweight. Being overweight makes managing our blood sugar much harder.

Until I read The Power of Habit by Charles Duhigg, I didn’t understand how our ingrained habits work and how they made daily decision-making much easier while at the same time making change much harder.



Habits Can Change

More than anything else, understanding this new book was the key to how I changed my habits and finally succeeded in maintaining my weight goal. I set myself a specific daily goal and decided how I would reward myself when I reached it. I wrote about that here in “A New Way for People with Diabetes to Lose Weight.”

Understanding the reward that our old habits give us and setting a new reward is the most important part of the habit cycle, Duhigg says in his book. When I seriously began to manage my weight seven years ago, I knew that I would have to give myself a big reward for this major effort.

Before then I couldn’t do a lot of things, some because I simply weighed too much. One of these was to take a ride in a hot-air balloon, something that I had wanted to do ever since I saw several in the air above me on the summer day in 2004 when I arrived in Boulder, Colorado, where I live.
http://www.healthcentral.com/diabetes/c/17/155944/celebrate-success/2?ic=2601
ענתושי
15/09/12 16:39

מינרבה 1 ואפרת יקירותי
כל שני וחמישי ימציאו דיאטה (כמה שאני שונאת את המילה הזו) חדשה - כל אחד יצעק בקול גדול יותר שהדיאטה שלו היא היא הכי טובה
אנחנו מאמצים / מאמצות כל דיאטה העיקר לרזות- ועל הדבר הכי חשוב לא מסתכלים - לאכול נכון ובכמויות נכונות הכל נמצא כאן מתחת לאף שלנו - אנחנו לא צריכים אחרים שיגידו מה טוב לגוף שלנו - אנחנו מכירים את הגוף שלנו יותר טוב מהאחרים
אז בחייכם give a break
שנה טובה ובהצלחה

אפרת_זיו
15/09/12 16:42

לייק

ענתושי
15/09/12 16:51

אפרת
יודעת משהו - בקשר לדיאטת פחמימות שהזכרת למעלה - אני הולכת לאחת הקבוצות של שומרי משקל - ושם נתנו לי ספרון וכל סוג מאכל הוא לפי נקודות - כלומר אם אני צריכה לאכול 26 נקודות ליום - אני יכולה לאכול מה שבא לי - כולל פיצה, פסטות, לחם , עוגות והכל במסגרת הנקודות היומיות - הנה לך מה שאומר שהכל ניתן ואפשרי אבל בכמויות הנכונות ובמידה וניתן - ואני עושה זאת יום בשבוע - יום פחמימות - תענוג עילאי

אפרת_זיו
15/09/12 23:39

אחלה! שומרי משקל זה יופי למי שזה מתאיםלו. אני לא יודעת לספור.

אפרת היקרה,
ברשימה דלהלן את לא צריכה לספור.
http://babin.co.il/sr_project/archives/163
ברשימה הנוספת הכל ספור על מנת שלא
תחרגי מ-60 גרם פחמימות, לפי משנתה של
ד"ר איריס שי.


ענתושי
16/09/12 0:06

לא מחייב, לא מתאים לכל אחד אני יודעת, אבל בכל זאת מכניס למסגרת - למרובע כל שהוא ולא נותן לנו לחרוג מכמות מסוימת.
אני למשל יודעת שבמקרה הזה - אני צריכה מסגרת ולי זה מתאים אחלה, ולמי שלא מתאים לו וודאי ובוודאי יש מסגרות אחרות, דברים אחרים - צריך רק לנסות ולראות מה מתאים

שתהיה אחלה שנה
שנת בריאות והגשמה עצמית
הצלחה בכל מה שנקבע לעצמנו
באהבה
ענתושי

denur1
16/09/12 1:03

אין ספק שיש הרבה אפשרויות של תזונה שיביאו לירידה במשקל, בכולן יש הגבלה מסויימת. אני עברתי לתזונה דלת פחממות רק בגלל הסוכרת, היא היתה הבררה היחידה לפני הזרקת אינסולין, אני מעדיף את קיצוב הפחממות על הזרקת אינסולין.
ההרזיה הגיע בתור בונוס, לא ידעתי כלל שהמשקל ירד עקב התזונה הזו, הסוכר ירד תוך ימים לנורמה ולא היה עוד צורך בתרופות, ההרזיה הגיע די בהפתעה, פתאום בוקר אחד שמתי לב שהורדתי חור אחד בחגורה. מכאן כבר התחלתי לעקוב, ללא הטריגר של הסוכרת לא הייתי מחזיק מעמד בהגבלות התזונה. אם תימצא תרופה לסוכרת אני בטוח שכל הק"ג שירדו יחזרו תוך חודש.
אבל בין להיות תלוי בהזרקת אינסולין לבין הגבלת כמות הפחממות בחרתי בדרך השניה.

אפרת_זיו
16/09/12 1:12

שנה טובה לכולנו :)

מינרבה1
16/09/12 8:06

לברוך,
דג בגריל בניחוח צפון אפריקה

עופות צלויים

דג סול מטוגן

הרבה קלוריות משמינית

מינרבה1
16/09/12 8:12

הגבלות ?
תמיד יש הגבלות, בכל התחומים, לומדים לחיות איתן והופכות להרגל.

כל אחד צריך למצוא מה שמתאים לו, ואם ירצה וישתדל ימצא.

אני מקנאה בילדים של החברה שמקבלים הרגלים נכונים מינקות, ומתעבת את ההורים , אשר כל פעם שהתינוק בוכה דוחפים לו במבה וכד'
אני עם בכרת למעלה מ -20 שנה, ויחסית מצבי טוב.
מרגיז אותי רק שאנשים מתפלאים שאיני מרבה באכילת פחמימות
שנה טובה
הרבה בריאות

דינור היקר,
מה שכתבת רק מחזק את מה שכתבתי בבלוג שלי
ומה ששמתי בצלחת שלי 22 שנה.
מאחל לך בריאות איתנה
ושנה טובה ומאושרת לך וליקיריך.
ב ר ו ך

מינרבה1
16/09/12 10:57

שלום ברוך,

אני צמחונית, ושמתי בצלחת דברים אחרים , מתי תבין שכל אחד ודרכו, אסור ואי אפשר לכפות.
מצאת את דרכך, אשריך וטוב לך, מתי תבין שיש גם דרכים אחרות, לא פחות טובות, ואולי יותר

שנה טובה ובריאות

ענתושי
16/09/12 13:32

דינור יקירי
קודם כל שתהיה שנה טובה ומוצלחת מכל הבחינות
יפה לך שמצאת את הדרך לרזות אומנם לא הכי סמפטי להיות עם סכרת אבל בכל דבר רע יש טוב וכל הכבוד !!

ענתושי
16/09/12 13:39

מינרבה 1
שנת בריאות והצלחה
שגשוג והגשמה עצמית

אני רוצה להגיב לשתי נקודות שהעלית:

את הילדים שלי לא הרגלתי אותם לכל החטיפים - אומנם יש פה ושם אבל לא בכמויות כאלה שצריך להגיד אוי ואבוי - ומה זה אומר שההורים מרגילים את הילדים לדרך חיים כזאת או אחרת והילדים לא אשמים אלא ההורים

נכון את צודקת - בהתחלה אנו רואים את הכל כמגבלות ואם לומדים לחיות איתן ומקבלים אותן בין אם ברצון ועדיף כך ובין אם לא ברצון- זה הופך לדרך חיים שבמשך הזמן לא נבין איך חיינו אחרת - הרי אנחנו לא יכולים להיות עם עיניים גדולות כל הזמן נכון?!

מינרבה1
16/09/12 15:11

את צודקת , כבר בדקו וחקר והסיקו שהרבה מאוד תלוי בילדות

לאט לאט מתרגלים וזה הופך לטבע שני, גם הטוב וגם הרע

קצת רצון ו...

אחד בשם מיקי..לפעמים כותב באתר, החליט בגיל צעיר לחסוך על מנת שבגיל 50 יוכל להפסיק לעבוד.
הוא הפסיק, התחיל ללמוד כל מיני נושאים שעניניו אותו. כיום, הוא מרצה ועובד יותר מאשר לפני...יש לו כל מיני תיאוריות באשר לתזונה, אבל זה כבר ספור אחר.
למה כתבתי עליו ? בעצמי לא יודעת
שנה טובה.
אני בטיפול (דיקור סיני) והמטפלת כל הזמן מנסה להכניס לי לראש: תאהבי את עצמך, את הגוף שלך, תעשי מה שטוב לך, דהיינו גם בקשר לתזונה, לא לשעות לביקורת.

ענתושי
16/09/12 18:08

ערב טוב ושנה טובה
כל הכבוד לך, ברגע שתאהבי את עצמך הכל ילך יותר בקלות - מתוך נסיון ברגע שתלחמי עם עצמך -לא תשיגי כלום - שימי פס על כל העולם ואשתו ואל תתחשבי בדעות של אחרים - כלומר תשמעי ןתעשי את מה שמתאים לך
תלכי למקומות שבהם את מרגישה בנוח - אם זה מקום עבודה, משפחה חברים תרגישי בנוח עם עצמך ואיתם הכל טוב
היה נחמד לקרוא על מיקי - אולי גם אני אקבל קצת אומץ - ואעשה את מה שבאמת אני אוהבת (קוסמטיקאית)

מינרבה1
16/09/12 18:23

תודה

שנה טובה