מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפבוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, התמחות ברפואת ילדים בסורוקה ותת התמחות באנדוקרינולוגית ילדים באוניברסיטת מרילנד שבבולטימור ארה"ב. פרופ' פיליפ מנהל את המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל מאז 1997. בנוסף, משמש פרופ' פיליפ כסגן דקאן למחקר ופיתוח בפקולטה לרפואה על שם סאקלר באוניברסיטת ת"א.
דר שרי קרפל וולסקי
דר שרי קרפל וולסקי
בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מומחית ברפואת ילדים , התמחות ברפואת ילדים בבית חולים לילדים שניידר.מומחית בהתמחות על באנדוקרינולוגיה וסכרת ילדים בבית חולים שניידר.
רותם דיאמנט
רותם דיאמנט
אחות אחראית מרפאה אנדוקרינית. אחות מוסמכת 25 שנים, בעלת תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת חיפה. בוגרת קורס טיפול נמרץ ילדים.
שיר קליר הרפז
שיר קליר הרפז
פסיכולוגית בהתמחות שיקומית במכון אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ביה"ח שניידר. בוגרת תואר שני בנוירופסיכולוגיה שיקומית מהמכללה האקדמית תל אביב יפו.
פאטימה צרצור
פאטימה צרצור
דיאטנית ביחידה לתזונה ובמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת קורס הטיפול התזונתי בסוכרת, קורס הנחיית קבוצות, קורס תזונת פגים ותינוקות. בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי לילדים, בהתאם לצרכיהם והעדפותיהם של הילדים ומשפחותיהם. מטפלת בילדים ובמבוגרים בקליניקה פרטית.
כמוניבעיות גדילהלמה הרופא לא שולח אותנו לבדיקת מצב הורמון גדילה?

למה הרופא לא שולח אותנו לבדיקת מצב הורמון גדילה?

אמא שלו
16/02/16 18:09
3 תגובות

ערב טוב רבותיי,
הנדון ילד בכתה א ששבר אחוזונים מ12 ל-3 ומאד מוטרד ממצבו. בנוסף דואג שלא נופלות לו שיניים, שקולו "תינוקי" וכו ובבית הספר מכנים אותו "תינוקי" שם גנאי בגלל המבנה שלו והריצה שלו שנראים שלא כמו בני גילו.
נבדק פעמיים צילום כף יד שהראה שהיד מתאימה ל9 חודשים אחורה מגילו הכרונולוגי.
גם לציין כי יולד בשבוע ראשון של חודש 9 בגלל מחלה שלי. משום מה וללא הסבר מניח דעת, טרם נשלח לבדיקת הורמון גדילה.
כרגע נאמר כי גובהו הסופי המשוער הוא 1.60 מה שנמוך למדי עבור גבר.
אנו רוצים לעזור לו ולא יודעים איך ובמה. הופנינו לדיאטנית לפני שנה - ללא שינוי.
מה לעשות הלאה?
תודה מראש


תגובות

צהריים טובים,

בנך בכתה א', הוא ילד צעיר מאד וטרום התבגרותי, בגיל זה לא ניתן לנבא גובה סופי, גם לא על סמך צילום כף היד (שבו יש איחור לא חמור של גיל העצמות המעיד על פוטנציאל גדולה גדול מכפי גילו).
בשלב זה דרוש מעקב מסודר אחר גובה ומשקל מדי 3-4 חודשים, אם ישנה שבירה מתמשכת של עקומות הגדילה דרוש בירור נוסף.
 מומלץ להשלים בירור בסיסי הכולל ספירת דם, תפקודי כליות, מדדי דלקת, סקר לצליאק ותפקודי תריס כדי לשלול מחלה העשויה לפגוע בגדילה.
וכמובן שחשוב להרגיע את הילד ולהסביר לו שיש לו עוד שנים רבות לגדול ולגבוה וכי הכל עוד עשוי להשתנות...

בהצלחה!

אפרת_זיו
17/02/16 15:03

שני ילדים שאיתו בכיתה מקבלים מזה שנתיים הורמון גדילה . היו בגדלו והשאירו אותו הרחק מאחור כשהם מתנשאים כיום מעליו.
אם כך הכיצד זה כך וזה כך?

שני הילדים שמטופלים בהורמון גדילה עשויים לקבל את הטיפול מסיבות שונות- אם אובחן להם חסר של הורמון גדילה אז גדילת צפויה להשפתר משמעותית עקב הטיפול וגובהם צפוי להגיע לאחוזון התואם את גובה הוריהם. כל ילד גדל באופן שונה, כל ילד שמטופל תרופתית- מטופל מסיבה שונה ומגיב באופן אינדיבידואלי.
המטרה בהערכת הגדילה של בנך היא בראש ובראשונה לאבחן אם ישנה בעיה רפואית הזקוקה לטיפול ולא לנצח בתחרות גובה את יתר הילדים בכתה.
כפי שהסברתיי מדובר בתהליך  והשלב הראשון והחשוב ביותר הוא למדוד את גובהו ומשקלו מדי 3-4 חודשים ולראות האם הוא גדל באופן עקבי לאורך אותו אחוזון, לפי תבנית הגדילה יוחלט אם יש מקום לבירור נוסף ובהמשך יוחלט גם לגבי צורך בטיפול מתאים.
בהצלחה!