מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, עם מיקוד בתחום קידום בריאות ורפואה מונעת.  אני יועצת לגמילה מעישון, ויו"ר החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל. במרץ 2019 סיימתי דוקטורט מאוניברסיטת ניו-קאסל באוסטרליה שהתמקד בשיפור הטיפול לגמילה מעישון שניתן לנשים הרות אבוריגיניות מעשנות. עם חזרתי לארץ השתלבתי כחוקרת ומרצה בכירה בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית
נילי בראון
נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה. 

מובילי קהילה

מוג'ו
מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים. 
Yael Ya
Yael Ya
שלום, שמי יעל, ואחד הדברים שאני הכי גאה בהם בחיי הוא שהפסקתי לעשן לפני 8 שנים עישנתי קופסה וחצי ליום, עישנתי הרבה מעבר למה שבכלל רציתי ואפשר בהחלט לומר שהעישון השתלט לי על החיים- על הארנק, על מע' העצבים, על האישיות, ולמרבה הצער גם הרס בגופי מספר חלקות טובות לאחר מהפך בכל צורת החשיבה שלי- יום אחד הצלחתי לנתק את השלשלאות ולצאת לחופשי - וואוו- זה התגלה לי כדבר הכי טוב שאי פעם עשיתי עבור עצמי, ואני עדיין נהנית מהתגמולים הרבים של היותי לא מעשנת וחייבת לזה תחושת שפע, בריאות ושגשוג אז כן, יש כזה דבר להפסיק לעשן בהצלחה, מוזמנים להצטרף אליי. זה תענוג אמיתי :-)
כמוניגמילה מעישוןלא הצליח לי עם זייבן

לא הצליח לי עם זייבן

עידן
30/03/16 20:01
3 תגובות

יש טעם בכלל לנסות משהו אחר? ומה?


תגובות

היי עידן וברוך הבא,

תמיד יש טעם. כל אדם הוא שונה ומה שהצליח לאחד לא תמיד מצליח לשני. ראשית יש עוד 2 טיפולים תרופתיים שאפשריים - 1. צמפיקס 2. תחליפי ניקוטין. ובהחלט אם לא הלך עם אחד, תמיד כדאי לנסות עם אחד אחר. לפעמים יש אנשים שצריכים שילוב של התרופות ורק כך מצליחים.
הרבה פעמים אי ההצלחה נובעת משימוש לא נכון או לא מספק, אז בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה או יועץ לגמילה מעישון בקופה ולוודא.
אתה מוזמן גם לכתוב פה קצת איך השתמשת, כמה זמן, ונראה אם נצליח לכוון אותך יותר
עוד דבר - ההתמכרות לסיגריה מורכבת שני מרכיבים עיקריים - 1. התמכרות פיזיולוגית גופנית 2. התמכרות פסיכולוגית התנהגותית
התרופות מטפלות במרכיב הראשון (הפיזיולוגי גופני) ומפחיתות את תסמיני הגמילה והחשק לעשן אבל הן לא עובדות בכלל על ההיבט השני - ההתמכרות ההתנהגותית פסיכולוגית. יש אנשים שיכולים לעשות את התהליך הזה לבד ולשנות את ההרגלים שלהם ואת צורת המחשבה שלהם לגבי הסיגריה לבד, אבל הרבה צריכים גם כאן עזרה מקצועית ולכן השילוב הכי נכון הוא שילוב של הטיפול התרופתי יחד עם ייעוץ התנהגותי כמו בסדנה של הקופה או בייעוץ טלפוני דרך חלק מהקופות

עופר11
31/03/16 23:16

ברוך הבא עידן , תמיד כדאי !! תנסה כל דבר עד שתמצא את הכלי שיעזור לך להתנתק.
לי לקח ארבע נסיונות וכמה אנשים שטוענים ליכולות ולסגולות וסדנה אחת .
פעם קודמת הצלחתי להשאר נקי שנתיים ושלושה חודשים והפעם אני מקווה שלתמיד.
תנסה תלמד תקרא ושוב תנסה עד שתמצא תדרך בהצלחה ✌

נילי-בראון
01/04/16 6:53

שלום עידן
אני מצטרפת למה שכתבו לך קודמי. התמכרות לניקוטין היא מורכבת (פיזיולוגית והתנהגותית) ולכן גם הגמילה היא תהליך מורכב שלעיתים קרובות כולל מעידות. זה לוקח קצת זמן עד שלומדים לחיות בלי סיגריות. כמו שעופר כתב- עד שמוצאים את הדרך שמתאימה לך.
לגבי השאלה שלך האם יש טעם לנסות דרך אחרת - אתה מכיר את עצמך טוב יותר מכל אחד אחר. ניסית זיבן מפני שהיו לך סיבות טובות להפסיק לעשן. האם הסיבות האלה השתנו?