מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנההשמנת ילדים

השמנת ילדים

10/04/16 11:41
8 תגובות

היי,

בתי בת 11 בקרוב והיא גבוהה ומפותחת לגילה.
אני ובעלי מנסים כבר למעלה משנתיים לסייע לה בבעיית ההשמנה, לקחנו אותה לפסיכודרמה, קבוצות תמיכה לילדים והמון שיחות בבית אך לצערי דבר לא עוזר.
כמויות האוכל שהיא צורכת הן מאוד גדולות, לא מדובר על חטיפים או מתוקים, אין לה גישה לזה כמעט באמצע השבוע, אלא הבעיה היא בעיקר באוכל, היא אינה מסתפקת בצלחת אחת של אורז וכו'.
טענתה שהאוכל מרגיע אותה וניסיתי מס' פעמים להציע לך חלופות אחרות להרגעה אך היא חוזרת תמיד לאוכל.
המשקל מאוד מפריע לה והיא מגיעה למצבים של בכי ותסכול, מאידך ברגע שמגיע האוכל היא שוכחת מהצער.
אנחנו מרגישים חסרי אונים בנושא, אשמח לכל עזרה!


תגובות

הי שני,
את מזכירה לי את עצמי שהתנהלתי כמו בתך...והורי שניסו לא לתת לי לאכול פיתחו אצלי בעיקר דרכי מציאת מזון מתוחכמות :)
רק כשנהייתי מדענית וחקרתי את מסלולי האנרגיה בגוף הבנתי שהגובה הגדול שהיה לי בילדותי, ייצג מיעוט שרירים (ידוע למשל שספורטאים צומחים לגובה יותר לאט) ואז התחלתי להתאמן בהרמת משקולות במקום בשחייה שהיתה עד אז הספורט החביב עלי.
מתוך זה ועוד מחקרים, בניתי את תכנית ההרזיה הפתוחה כאן לכולם ואשמח לדון אתך בפירוט אם תרצי, וגם להיות חברה של הבת שלך ברשת.
בברכה...

את התאוריה המדעית הסברתי באמצעות מודל ה"מתקלחות":
 לרזות צריך לחיות עכשו http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=23190

 

מייטל
14/04/16 8:35

היי 
דעתי היא להסביר לה שהגוך צריך פחמימות אבל כדאי להפחית בהן ובמיוחד לחם וחטיפים לחודש אחד. להסביר לה שהרבה פחמימות מדגנים יוצר רעב. אני עושה תזונה של הרבה ירקות מעט פירות מעט בשר ביצים דגים גבינת עיזים ומעט חטיפים כמו חטיף תמרים ואגוזים עם קקאו או תפוח עם חמאת שקדים. כל אבות המזון הוויטמינים והמינרלים נמצאים בדיאטה זו. היא בריאה ומאוזנת ואתם יכולים לבדוק זאת. השוני היחידי הוא בכמות הפחמימות בערך 70 ליום. המחקר מתקדם בנושא זה וטוען שהמוח לא צריך יותר מכמות כזו של פחמימות. אם תרצו חפשו או מחקרים או פנו אליי. אם תעשו ניסיון משפחתי כזה למשך חודש תגלי שהילדה לא רעבה יורדת במשקל ומקבלת את כל אבות המזון. דוגמא לתפריט: 
חביתה עם ירקות בבוקר, טחינה או ממרח זיתים (שומן משמן זית מותר חופשי ) גבינת עיזים ועגבניה. ביניים: לאפת כרוב או חסה מעלה גדול עם גבינה צהובה ועגבניה. חשוב להקפיד בלי לחם. צהריים: בשר, ירקות, בטטה, פירה מכרובית, סלט גדול, טחינה. ביניים: תפוח לטבול בחמאת שקדים וקקאו זה מאד טעים כמו ממרח שוקולד. חשוב להקפיד על ממרחים ללא סוכר שקונים בחנות טבע או בשופרסל אורגני. אחרת סוכר יחזיר אותה מיד להתשתוקקות, בלי סוכר ומוצרים מעובדים היא תוך שבועיים תבין את הקטע ותבקש ורפילו תדרוש את התזונה הזו. ערב: חביתה גבינת עיזים סלט. אפשר להמציא סלטים מסוגים שונים עם פירות ואגוזים אן גרעינים שונים יחד איתה כמו מאסטר שף לדוגמא סלט עלי בייבי עם חמוציות וגרעיני חמניה. הבעיה היא שאתם וגם היא צריכים לתת אמון חודש ולנסות. ברגע שתסיימו חודש נקי של ללא לחם וחטיפים ומוצרים מעובדים אתם תדרשו עוד. 
בהצלחה. מוזמנים לקבוצת רו פוד ויתרונותיה. 

שניש
18/04/16 11:25

הבעיה שמרבית האוכל שהיא אוכלת ואוהבת מורכב מפחמימות, מאוד קשה להפחית לה את זה על אף שאני כל הזמן מסבירה לה את החשיבות בכך, היא מתנגדת, בוכה, עושה סצנות של "אני רעבה" ולמרות שאנחנו מציעים לה תחליפים כגון סלט ירקות שהיא מאוד אוהבת או תוספת בשר היא טוענת שזה לא משביע אותה.
 

חשוב לא להעמיס על הילדה עוד רגשות אשמה שבטח לא חסר לה...אני חושבת שגם כדאי לחסוך מילדה בת 11 את ההחלטות על אוכל שברור יהיו מאד קשות עבורה ובמקום זה להיות יצירתי עם התזונה ולבשל עבורה בלי פחמימות בלי שהיא תשים לב כמו למשל הפיצה עם הכרובית במקום הקמח... יש הרבה מתכונים של סוכרתיים שאסור להם לאכול קמח, שהיו מאד יצירתיים.
וגם, כדאי לכוון  לדברים מפחיתי רעב כמו לשיר, לצלם, לרקוד, לעשות סרטים וכד'... דהיינו למצוא איתה מה שמביא לה שמחה ולעודד אותה לפתח.

מאמר מעניין מעיתון הרוורד המסביר למה קלוריות מפחמימות משמינות יותר מאותו מספר קלוריות משומנים...
ועוד מתכון שששלחו לי עכשו ואפשר לאלתר על הרעיון - מאפינס טונה
100גר' קמח שקדים
5 ביצים
כף פסיליום ( לא חובה)
3 כפות גבינה צהובה מגוררת
קופסת טונה ( בשמן- מסונן )
1שמנת חמוצה 
מלח
פלפל שחור
שבבי בצל מיובש
שומשום מעל
200 מעלות בתנור 25 דק' 

מייטל
18/04/16 22:45

אני מסכימה עם דינה לגבי ההסבר 
היא גם בגיל שמאמין שהיא צעירה ושמותר לה לאכול ממתקים, 
וגם היא לא יכולה להבין את התועלת והשובע בהפחתת פחמימות מבלי להתנסות בזה, וזה נכון גם לגבייך. 
היא צריכה שאתם כמשפחה תפחיתו פחמימות! 
פשוט תעיפו פחמימות מהבית למשך חודש. לא לקנות חודש שלם שום סוג של לחם, פיתות, מצות, פסטה, אורז  
ולהתחיל לאכול יותר חלבונים שומן וירקות טריים. טריים בגלל שלוקח להם הרבה יותר זמן להתעכל ממבושלים והם משביעים יותר. כמובן שאפשר גם לבשל אבל תשלבו טריים. 
מתכונים יש בשפע בקבוצה שלי, גם ממתקים לילדים כמו כדורי עיסת תמרים וקקאו. תצטרכו להמציא מתכונים ולמצוא כאלה ואת תראי שהיא לבד תרצה לאכול את האוכל שלך. מאפינס שקדים ושוקולד, פנקייק, מי לא ירצה? בבוקר תתני לה יום אחד לניסיון חביתה עם שמן זית חופשי סלט וטחינה. זה ישביע אותה. לאט לאט היא ואת תבינו שרעב הוא לרוב תחושה מזוייפת. רעב אמיתי לא נוצר כתוצאה מאכילת פחמימות אלא כי באמת לא אכלנו הרבה זמן. 
את לא צריכה להמשיך להסביר אלא לשנות את התזונה של כל הבית. היא לא תלך למכולת לקנות לחם או פיתות. 
בעלך? שאר המשפחה? מוכנים לשנות את התזונה? 
ממליצה גם על בלוג ללא פחמימות או תזונת ברנשטיין 
בהצלחה 
מייטל

 

איי
10/06/16 0:53

דיבורים ואהבה לא נוגעים בשורש הגורם לדחף של הילדה להמשיך לאכול.
לא סתם היא לא יכולה להפסיק לאכול, זה חזק ממנה והיא לא אשמה.
הגורם למעגל הקסמים שמגרה אותה להמשיך לאכול עוד ועוד זה הפחמימות על כל צורותיהן.
הפחמימה חוסמת את מנגנון השובע במוח וכך גורמת לה להרגיש שבא לה להמשיך לאכול...
למרות שהמאגרים בגוף שלה מלאים באנרגיה.
http://www.laflaf.net/

vixiv
09/05/20 14:33

הי שניש, כילד שסבל כל חייו מעודף משקל אני מאוד מתחבר למה שקורה לבתך. אין מחלוקת שהמשפחה והסביבה צריכה להיות תומכת ״בסתר״, אסביר: באם הילדה תחוש שכולם לכאורה מנסים לעזור לה להוריד במשקל היא תכעס, תיעלב ותשמין יותר. יש המון גורמים להשמנה אצל ילדים. אמליץ לכם בני הבית לשמש דוגמה ללא דיבורים מיותרים ולהתחיל לשנות את כל היחס שלכם למזון בבית בהדרגתיות בסבלנות תהומית ללא שהילדה תחוש בזה. שהאוכל בבית יהיה בריא וככל האפשר לא מעובד וטבעי התוצאות יבואו... לסיכום: שמשו דוגמה אישית, התייחסו אליה כרגיל ושנו בהדרגתיות ובאיטיות את המזון הנכנס לביתכם ולגופכם - כולכם תרוויחו מזה. ב ה צ ל ח ה !

רועי-36
09/05/20 14:38

שלום. אני מציע שתעשו איתה ספורט. יותר תתמקדו באירובי ופחות בבניית השריר. כמו הליכות.ריצות. קפיצה בחבל. זה יעשה לה טוב לגוף ולנפש