מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפ
פרופ' משה פיליפבוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, התמחות ברפואת ילדים בסורוקה ותת התמחות באנדוקרינולוגית ילדים באוניברסיטת מרילנד שבבולטימור ארה"ב. פרופ' פיליפ מנהל את המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל מאז 1997. בנוסף, משמש פרופ' פיליפ כסגן דקאן למחקר ופיתוח בפקולטה לרפואה על שם סאקלר באוניברסיטת ת"א.
דר שרי קרפל וולסקי
דר שרי קרפל וולסקי
בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מומחית ברפואת ילדים , התמחות ברפואת ילדים בבית חולים לילדים שניידר.מומחית בהתמחות על באנדוקרינולוגיה וסכרת ילדים בבית חולים שניידר.
רותם דיאמנט
רותם דיאמנט
אחות אחראית מרפאה אנדוקרינית. אחות מוסמכת 25 שנים, בעלת תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת חיפה. בוגרת קורס טיפול נמרץ ילדים.
שיר קליר הרפז
שיר קליר הרפז
פסיכולוגית בהתמחות שיקומית במכון אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ביה"ח שניידר. בוגרת תואר שני בנוירופסיכולוגיה שיקומית מהמכללה האקדמית תל אביב יפו.
פאטימה צרצור
פאטימה צרצור
דיאטנית ביחידה לתזונה ובמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת קורס הטיפול התזונתי בסוכרת, קורס הנחיית קבוצות, קורס תזונת פגים ותינוקות. בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי לילדים, בהתאם לצרכיהם והעדפותיהם של הילדים ומשפחותיהם. מטפלת בילדים ובמבוגרים בקליניקה פרטית.
כמוניבעיות גדילההדבקת קצב גדילה

הדבקת קצב גדילה

נאוה
10/08/16 22:31
1 תגובות

האם ילדה שלפי מעקב אנדו גדלה לאיטה וצילום כף יד גם מאשר גיל עצמות 9 חודשים לאחור מגילה הכרונולוגי, האם יש אפשרות לצפות או לדעת האם היא תדביק את הקצב ואת בני גילה או לא?
כמו כן שאלה נוספת האם יכול להיות שבזמן הצילום היה פער של 9 חודשים אחורה אבל אם היא תיבדק היום יגלו פער גדול יותר או קטן יותר או שזה עקבי? תודה רבה


תגובות

נאוה שלום,

לא ציינת בת כמה הילדה,
בגילאי ינקות (עד לגיל 3 שנים בערך)- יתכן שינוי באחוזוני אורך כלפי מטה או מעלה, הילד למעשה מגיע לאחוזון הגובה שילווה אותו לאורך הילדות. בגיל זה יתכן שינוי באחוזונים ויתכן גם שינוי הפער בין הגיל הכרונולוגי לגיל העצמות.

במהלך הילדות- הילד גדל לאורך אותו אחוזון גובה ואינו צפוי להאט או להאיץ גדילה, כך גם הפער בין הגיל הכרונולוגי לבין גיל העצמות נשמר פחות או יותר.

בגיל ההתבגרות צפויה האצת גדילה, יש גם קידום של גיל השלד והתקדמות של גיל העצמות- יתכן בקצב שונה בין אנשים שונים.