מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזבעיה ללא פתרון תרופתי

בעיה ללא פתרון תרופתי

3 תגובות

אני בן 25 מאובחן כסובל מבעיית קשב וריכוז וכמה וכמה תרופות לא עוזרות לי, ניסיתי ריטאלין, ויואנס, פוקלין, וכולם במינונים גבוהים מאד ושום דבר לא עוזר בכלל, וזה לא נראה נובע מבעיה נפשית, מישהו יכול להעלות לי איזה רעיון למה אפשר לשייך את הבעיה


תגובות

שלום לך, ראשית לגבי התרופות - אל תתייאש. אתה צריך להיות במעקב אצל פסיכיאטר מומחה להפרעת קשב מבוגרים שינחה אותך. יתכן שאופן השימוש שלך בתרופה איננו מותאם מספיק. יתכן שתרופות נוספות או במינונים אחרים בכל זאת יעזרו. כמו כן, כדאי לבדוק היבטים רגשיים שלפעמים מפריעים לתרופה להשפיע כנדרש.
בצד הטיפול התרופתי, כדאי לנסות גם טיפולים התנהגותיים כגון קואצ׳ינג או CBT.
בהצלחה

מעניין אותי מאד לדעת, האם ישנם בעיות נוספות שיכולות להיות שמאבחנים אותם כבעיות קשב וריכוז ולבסוף מתגלות כטעות והם בעיה אחרת רק דומה, או לא. דרך אגב, אני לא חושב שטיפול CBT יכול לעזור כאן כיון שאין לי שום בעיה מודעת בדרכי החשיבה, ואני נחשב אדם שמאד מודע לעצמו, אינני יודע מהו קאוצ'ינג אבל גם זה רק אם מדובר בבעיה שעל פני השטח אינה נראית כלל. תודה.

בהחלט יכולה להיות בעיית אבחנה, אם המאבחן איננו מיומן דיו באבחון מבוגרים. בנוסף, הקושי העיקרי הוא לעשות אבחנה מבדלת כלומר לשלול אבחנות אחרות שעל פניו נראות דומות בסימפטומים הגלויים. לכן חשוב מאד לעדות אבחון מדוייק ומקצועי ככל שניתן. למשל, לא להסתמך אך ורק על אבחון ממוחשב. זה אמצעי עזר נוסף אבל לא המהלך המרכזי.
כל טוב.