מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבבדיקה אלקטרופיזית לפני השתלת דפיברילטור

בדיקה אלקטרופיזית לפני השתלת דפיברילטור

29/10/16 13:06
11 תגובות

רקע קרדיאלי עשיר מגיל 26. הומוזיגוטית לפקטור 5. אוטם חריף, 5 צינתורים, pe על קומדין ( מאוזנת). מאז על קלקסן 80 מ"ג פעמיים ביום. תיעודים של svt, vt עברתי באחד הצינתורים vf עם מכות חשמל. טופלתי בקרדילוק 5 מ"ג 3 פעמים ביום. אך חייתי בסטרס וחרדה יומיומית שנים. דופק מהיר בסינון. לא מסוגלת להכיל הפרעה, דופק מהיר. נכנסת להתקפות פאניקה. מה שלא הוסיף למצב שלי. לאחרונה אחרי תיעוד vt אישפוז בטנ בלינסון. (מטופלת שם). מיפוי תקין. הולטר ללא ממצאים משמעותים. אך באקו ראו ירידה דרמטית בתיפקוד שריר הלב. מ50%-40% ל36%. אי ספיקת לב. הפחד הגדול שלי זה הפירפורים. מטופלת נפשית בעקבותם. מכורה לקלונקס. אם יש תיעוד מדוע חובה לעבור את הבדיקה? ואבקש לדעת על הליך הבדיקה בבקשה. אם מישהו עבר, או מאחד הרופאים בבקשה. האם ממש גורמים לדום לב? ולגבי טישטוש, ששאלתי אמרו לי שזה לא נהוג כי רוצים לראות תמונת מצב מלאה. זה יהיה צינתור אבחנתי ואח"כ אוזמן להשתלה. אני היום בת 41. זה לא גן של שושנים. ואני מודעת לכך שאני חולה מורכבת מאד. יש לציין שהוסיפו לי סטלול ואני גם מטופלת באספרין. אני מנסה להרגיע את עצמי אך.. אני בסרטים שהלב שלי חלש ולא יעמוד בזה. אם אפשר הסבר על ההליך. האם חובה שההפרעות באות מהצלקת? שלא ניתן לצרוב? סיפור חיי. כל השנים פחדתי דאגתי ללב..ובסוף אמות מחרדה. עזרה!!!!


תגובות

צבי-נבו
29/10/16 21:18

הילה שלום!    לי,מאידך השתילו קוצב לב ! פעם שניה ! דיפיליברטור נותן בטחון ! הליך פשוט... אותי... בהשתלה ... נתנו הרדמה מקומית ! + הרגעה... קצת קר ..............   לא נורא! לגמרי לא... חזקי ואמצי... הכל לטובה !   צבי נבו. ת"א.

הילה78
30/10/16 23:16

תודה רבה צבי. רק בריאות אמן לכולם!

הילה שלום,
אין ספק שהמקרה שאת מתארת הינו מקרה מורכב מאוד עם שיקולים רבים שיש לקחת. לצערי יהיה זה לא מקצועי לחלוטין לתת תשובה לשאלתך באופן כזה. יש צורך לשבת בצורה מסודרת ולעבור על כל החומר וכל הנתונים ולהבין מה השיקולים שהביאו להחלטות שנלקחו במקרה. על פניו ייתכן מאוד והדבר שאת מציינת לגיטימי אולם קשה לי להגיד בבטחון כל דבר בנוגע למקרה שלך מבלי לעבור באופן מדוקדק על כל הנתונים. ישוב כי תשבי עם הקרדיולוג שעוקב אחרייך באופן קבוע ולהבין ממנו את הצורך בכלל הבדיקות ואם עדיין יש לך ספקות או חששות לעיתים שווה לפנות לחוות דעת נוספת בצורה מסודרת לפני ביצוע הפעולה.
בהצלחה

הילה78
03/11/16 14:30

שלום ד"ר רואי. האם חובה לעבור בכלל את הבדיקה? הוסיפו לי סטלול לקרדילוק והאמת שיש שינוי לטובה מאז. אך בגלל האי ספיקת הלב הירודה..הם לא יקחו סיכון? אין אפשרות לטפל באי ספיקה בלבד? שנית, בבקשה אם תוכל לתאר לי את מהלך הבדיקה האלקטרופיזית. מה עושים. ולמה אסור טשטוש? אשמח שתסביר לי על הבדיקה. בתודה מראש.

יעל-גורן
02/11/16 23:20

הילה שלום, אני עברתי בגילך התקף לב ולאחריו השתלת דיפיברילטור. הדבר העיקרי שהבנתי ממה שכתבת הוא שאת בסטרס נוראי. זה בטח לא מועיל ומקשה מאוד על קבלת החלטות. אולי יועיל לך לקבל ליווי רגשי. בכל אופן פתחתי בפייסבוק קב' סגורה לנשים בשם "לב אשה" שנועדה לשמש מרחב נוח לשיתוף לנשים חולות לב, ואשמח אם תצטרפי !

הילה78
03/11/16 14:19

היי יעל. אני בסטרס תמידי. הכל סובב סביב התחושות והפירפורים והדופק. את צודקת לגבי ליווי רגשי. אני חיה לבד ללא בן זוג. ין לי תמיכה רגשית מהמשפחה. ההפך הגמור. נו לא מדברים. מאסתי בלנסות להסביר להם מה עובר עליי ולהם קשה להכיל אותי. היחסים מול המשפחה עשה לי נזק יותר מאשר הועיל. למרות שבתוכי המצב כואב לי. שאלה לי, האם לפני ההשתלה עברת ת הבדיקה האלקטרופיזית? צינתור שמכניסים אלקטרודות וגורמים לך פירפורים כדי למצוא את מקור הבעיה. אם כן, אשמח אם תשתפי אותי בהליך. זה הכי מפחיד אותי. להרגיש את הפירפור. ועוד עושים לך היפוך. אני עברתי דןם לב באחד הצינתורים וממש יש לי כמו פוסט טראומה. תודה לך.

הילה שלום
אני עברתי צריבה ב VT בהצלחה בתל השומר
ואולם על פי ידיעתי בתפקוד לב של מתחת ל 40% 
יש הנחיה להשתיל דיפיברילטור
מה עוד שאת טוענת שההתקפות של דופק מהיר עוברות 
עליך רע מאד
בהצלחה ובריאות טובה

הילה78
03/11/16 14:25

שלום מוטי. ההתדרדרןת שלי הגיעה תוך 10 חודשים. אין להם תשובה מה גרם לכך. ואני מודעת לזה שאנשים במצבי ברגע ששריר הלב חלש עם הפרעות זה הפרצדורה. בגלל ההיסטוריה שלי אכן..אחרי פירפור אפילו של כמה שניות..יש לי אפיזודה של התקפת חרדה למשך זמן. בולעת כדורי הרגעה. מתקשרת לשחל. קשה לי להתמודד עם התחושות האלו. מאחלת לך לחזור לחיים נורמטיביים והמון בריאות.תודה לך.

שלום הילה

את מציינת שאת הומוזיגוטית האם את מטופלת טוב בהורדת ה L.D.L

הילה78
03/11/16 21:52

מוטי היקר הldl שלי תקין. אני מטופלת בסטטנים למניעה. אני הומוזיגוטית בפקטור קרישת דם. פקטור 5 וכמו כן בmthfr . בעברית פשוטה מוטציה מולדת. אני מייצרת קרישי דם ולכן מטופלת בקלקסן. לא סבלתי מ dvt. כל הבעיות באות מהריאות ומעלה. לא יודעים על הפרעות מהסוג הזה, רק אחרי שקורה אירוע ואז מתחילים הבירורים. לצערי מבחינתי היה מאוחר מידי, כי נגרם נזק בלתי הפיך. הומוזיגוטית משמע גנים דפוקים מהאב וגנים דפוקים מהאם. ואני הפכתי להיות מועדת לפורענות. תיבת פאנדורה של הרופאים. מתכון טוב...ליפול בין הכיסאות. אני מאד מטעה.

חדש-בעיר
11/11/16 9:50

היי הילה, בעלי עבר eps לפני שבוע בשיבא. מאד חששנו לפני הבדיקה אולם היא עברה בשלום וביעילות. אכן הביאו אותו עד למצב של הפרעת קצב חמורה ונתנו לו מכת חשמל - הוא התאושש תוך שניות. לא תמיד מגיעים להפרעת קצב. הוא היה עירני כל הזמן ובשניות של ה"הפרעה" הרגיש שהוא מאבד הכרה ...הרופאים מדברים איתך כל הזמן ובסופו של דבר זוהי בדיקה חשובה מאד!!!