מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.

מיפוי לב

11/12/16 21:05
3 תגובות

.
לפני 6 שנים עברתי צינטור .
לפני כשלשה שבועות, הלכתי להליכת בוקר 8 ק"מ בקצב 5-6 לשעה
אחרי 7 ק"מ הרגשתי סחרורת והרגשתי לא טוב.
הרופא שלח לאותי למיפוי לב והתוצאות הגיעו ישירות לרופא.
שאלתי אותו אם צריך לדאוג והוא ענה לקונית " לא".
מה אני צריך לשאול כדדי לדעת מה איתי ?


תגובות

צבי-נבו
12/12/16 1:15

יואבי שלום !
לדעתי הפרטית... גם שהיא לא אמורה להשפיע, על דרך תגובתך בנדון...
א. השאלה:{לא תמיד חשוב: לאן אתה הולך? כי אם... מה אתה עושה בדרך?   כלומר: האם הרופא נימק....היה  אמפתי איתך? או שמא... "יבש" עייף ולקוני?
ב. מה ידוע לך על ההיסטוריה של הרופא...

באפשרותך... " לבלוע את הצפרדע"! לשאול אותו, הרפא: מה קורה אותי,איתי? ולמה הסחרחורת? אול לא מגיע לך... די חמצן{דלק) מהלב לריאות.... וכו' וכו'... מה הדיאגנוזה שלך?(הרופא)
ואם הוא אדיש ולקוני... ולא עונה על השאלות שלך... עדיף לחפש רופא אחר!  
נא לא לפחד לשאול  מהות מצבך...   ודרך טיפול נכון במחלה...
                                                                                           רפואה שלמה! עד כמה שניתן!   צבי נבו

klein121
12/12/16 7:51

ראשית בקש את הבדיקה זכותך לקבל אותה ( באימייל זה קובץ pdf) 
שנית בקר אצל הרופא או שוחח עימו ושאל אותו אם הכל טוב אז מדוע אני חש כאבים..
שלישית אם אתה לא שבע רצון או חושש קבל דעה שניה מרופא אחר 

בריאות

יואבי שלום,
ראשית, זו זכותך וחובתך לדעת את פרטי תוצאות הבדיקות שעברת, ולכן יש מקום לבקש הבהרות לגבי תוצאות הבדיקה. 
השאלות המתאימות בהקשר למיפוי לב בהתייחס לתלונות שהצגת הן - האם הייתה עדות למיפוי בסיכון גבוה (להפרעה באספקת הדם של הלב), האם היו איזורים בלב שלא התכווצו היטב במנוחה או במאמץ, ואם כן מה גודלם ובאיזה שלב. 

כמה נקודות לגבי מיפוי לב -
זו בדיקה המבוססת על קליטת איזוטופים (חומר מסומן רדיואקטיבית) בתוך שריר הלב, היא מבוצעת בשני שלבים - מנוחה ומאמץ (גופני או ע״י הזרקת חומר שמדמה מאמץ).
איזור בריא שמקבל אספקת דם טובה יקלוט את האיזוטופים הן במנוחה והן במאמץ. 
איזור פגוע (למשל לאחר התקף לב) לא מקבל אספקת דם במנוחה או במאמץ ולכן לא יקלוט איזוטופים בשום שלב. 
איזור שנמצא בסיכון אך עדיין חי, יקלוט איזוטופים במנוחה אך תהיה ירידה בקליטה בזמן מאמץ (אז דרישת החמצן והדם עולה, ועקב הגבלה בזרימת הדם, למשל עקב טרשת - תהיה ירידה בקליטה). 
באופן כללי, מיפוי נחשב בסיכון גבוה אם יש איזור נרחב שמראה הפרעה בזרימת הדם (קליטת איזטופים נמוכה) בזמן מאמץ - כלומר איזור שסובל מ״איסכמיה״ (זרימת דם הקטנה מהדרוש). 

כל טוב וחג שמח ובריא !
ד״ר אסי מילויצקי