מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לב מוטרד מאוד תוצאות שהתקבלו בהולטר לב 24 שעות

מוטרד מאוד תוצאות שהתקבלו בהולטר לב 24 שעות

עידן
14/12/16 19:51
5 תגובות

שלום רב,



נשלחתי לבצע אולטר לב ל 24 שעות לאחר שאני חש דפיקות לב ומחושים בחזה בחודשיים האחרונים

להלן תוצאות הבדיקה:



קצב בסיסי - סינוס

קצב לב מינמאלי 43 קצב לב מקסימלי 133 ממוצע 68

הפרעות קצב חדרתיות PVC'S  - נצפה 1352 בודדים בפיזור הומוגני



הפרעות קצב על-חדריות PAC'S - לא

הפרעות הולכה - לא

שינוי ST - לא



רצוי לציין שעשיתי גם בדיקת אקו לב וגם אקג במאמץ ולא נמצאו ממצאים מיוחדים

אני נוטל סימבלטה 30 מ"ג פעם ביום לטיפול בבעיות נוריולוגיות הנובעות מפגיעה בעמוד שדרה צווארי



כמובן שהנתון שמאוד מלחיץ אותי הינו ה 1352 הפרעות קצב חדרתיות שנצפו

רציתי לשאול האם ממצא זה מסכן חיים??? והאם יש מה לעשות עם הבעיה הזו?



אודה להתייחסות שכן התור לרופאת משפחה שלי (ששלחה אותי) הינו רק בשבוע הבא ואני  מוטרד מאוד מתוצאת הבדיקה 







 


תגובות

רותי-12
16/12/16 18:02

אתה צריך הפנייה לקרדיולוג או ללכת לקרדיולוג במושלם.מומלץ: פרופ עמוס כץ.

שלום עידן,
הממצא של פעימות מוקדמות הוא שכיח למדי, כמות הפעימות המצויינת היא גבוהה יחסית, בנוסף העובדה כי בדיקת האקו-לב תקינה היא בהחלט מעודדת. אין סיבה להבהל אך יש להשלים את הבירור. 
בשלב הראשון, להגיע לביקורת אצל קרדיולוג מטפל ומשם החלטה על צורך בהתחלת תרופות להאטה וביקורת או בדיקות נוספות לתפקוד הלב, כמובן בהכוונתו. 

חג שמח וכל טוב !
ד״ר אסי מילויצקי 

nashi13
15/03/17 21:41

דר אסי מילוצקי תודה רבה אני כותב לך מפגש נוסף עם רופא שעבר על התוצאות ואמר שלדעתו אין פה משהו מיוחד או פתולוגי בתוצאות האולטר והפנה לשקול יעוץ פסיכולוגי אני חייב לומר שבחודשים אחרונים הייתי עמוס מאוד במעבר דירה והתופעות של הדפיקות לב נעלמו לי (או שלא שמתי לב יותר) דווקא עכשיו שהשגרה חזרה לרגועה יותר התופעות חזרו ואני מרגיש כאילו יש לי אי סדר בדפיקות לב האם יכול להיות שתקופה בתקופה רגועה אני מרגיש את הסמינים? והאם אכן כל התחושות יכולות להיות תוצאה של היותי בן אדם עם חרדה כרונית? איזה עוד בירורים אני יכול לעשות? והאם כדאי לפנות לחוות דעת נוספת?

שלום, על-סמך התוצאות והתיאור שלך אני חושב שרצוי להיפגש עם קרדיולוג ובמידה והפגישה נקבעת לתאריך מרוחק שווה לחזור שוב על ההולטר ולהגיע עם תוצאות שתי הבדיקות בכדי לקבל תמונה מלאה אף יותר. יתכן שהתחושות שלך נובעות ממתח וחרדה, אולם תוצאות ההולטר הקודם הן אובייקטיביות ויכולות בהחלט להסביר את תלונותיך, ועל כן רצוי להשלים הבירור כפי שציינתי . כל טוב, ד"ר אסי מילויצקי

nashi13
16/03/17 10:55

תודה רבה על המענה המהיר האם למישהו מחברי הפורום יש המלצה לקרדיולוג בכללית מאיזור השרון? תודה מראש