מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.

ויואנס

17/12/16 11:23
4 תגובות

שלום רב,

בן 36, אובחנתי בצעירותי כסובל מהפרעה קשב (כניראה שלא חזקה מאד) והצלחתי להתמודד בצורה טובה (סיימתי תואר ראשון ושני במדעים) במהלך התואר הלכתי שוב לנוירולוג והוא נתן לי ריטלין ניסיתי במשך שבועיים וזנחתי את זה בשל תופעות לוואי קשות שחוויתי עם שיפור מינורי בתסמינים.

עברו השנים התמודדתי בצורה טובה אך עם הזמן הדברים נהיו קשים יותר (להתרכז בקריאה עמוקה לאורך זמן מבלי להתעייף, עייפות ועצבנות בלתי מוסברת כל הזמן. יכולת לדבר ולהתרכז בדיבור מבלי מחשבות ורעשי רקע אשר סובבים אותי) והרגשתי שאני לא ממצא את מלוא הפוטנציאל. עשיתי מעשה וניגשתי לנוירולוג / פסיכיאטר אשר מתמחה בהפרעת קשב וקיבלתי מרשם לטיפול בויואנס. אני 4 ימים בטיפול ואני מרגיש נפלא, זה פשוט עובד. יכולת ריכוז מדהימה, לא עצבני, לא עייף ומצליח לעבוד ולהתרכז שעות. ואינני חווה שום תופעת לוואי.

מהפחד שהכל כל כך ורוד התחלתי לפחד שזה יגמר או מה ההשפעות הארוכות טווח של הטיפול והתחלתי להיכנס למעין סחרור של פחדים, והאם זה נכון להיות בכלל להיות מטופל?

האם יש סיכון ארוך טווח בלקיחת ויואנס? (תלות? נזק בלתי הפיך?) אני לא אדם שיש לו נטיה להתמכרות, לא מכור לשום דבר (לא מעשן שותה או צורך סמים)

קראתי על תרופה בשם מודפיניל אשר עוזרת בתופעת העייפות בעיקר וגם הקשב ועובדת במנגנון אחר אשר אינו ממריץ וממכר, האם תרופה זו עדיפה?

תודה רבה,
אילן


תגובות

שלום לך, אני רוצה להתייחס למשפט אחד שכתבת ״מהפחד שהכל כל כך ורוד ואולי זה ייגמר״.
אז ראשית, זה לגמרי מובן שפתאום אתה מבין איך זה לחיות את היומיום בצורה אחרת, חיובית כל כך. ונורא מפחיד שזה זמני, שזה ייגמר.
אם הויואנס עושה לך טוב, אז כנראה שיש לו פוטנציאל לעשות לך טוב. יש סיכוי, ואפילו סיכוי טוב. מעבר לזה, מי שמודע כמוך ומחפש פתרונות - מבחר הפתרונות התרופתיים היום הוא מאד רחב וישנם גם טיפולים אחרים שמוכיחים את יעילותם עבור אנשים עם הפרעות קשב. לכן, תהנה ממה שקורה עכשיו ותישאר רק עם זה. רק עם מה שיש עכשיו. סרטים עתידיים רק מעוררים חרדה ומפחיתים את היעילות של התרופה בהווה. תנסה להיות כאן ועכשיו. אלה רגעים מעודדים.
בברכה נעמי

itay80
20/12/16 18:51

תודה רבה רבה על תגובתך.

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
18/12/16 21:00

מסכים לגמרי עם נעמי. 
לא ידוע אם יש סיכון ארוך טווח משמעותי בלקיחת ויואנס.
יש דיון ענף עם מסקנות משתנות ולעיתים הפוכות לגבי האפשרות של עלייה בסיכון לתופעות לוואי קרדיוסוקולריות. 
 

itay80
20/12/16 19:02

תודה רבה על תגובתך. ביומיים האחרונים החלו לי כאבים / לחץ בחזה (וזה לפני שקראתי את מה שכתבת כאן :) ) אני לא בטוח אם אני יכול לשים את האצבע מה זה בדיוק, מעין סטרס כזה או משהו אחר שאני לא בטוח מהו. האם זה מסוכן? אשמח לעצה. תודה