מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדטמוקסיפן וקרישיות

טמוקסיפן וקרישיות

18/01/17 21:42
2 תגובות

אני בת 70. לפני 20 שנה עברתי כריתת שד מלאה כולל 11 בלוטות שנמצאו נקיות. התחלתי טיפול בטמוקסיפן ולאחר חצי שנה עברתי כריתת שחלות ורחם עקב תופעות הלואי של הטמוקסיפן. עד היום אני ממשיכה בטיפול בטמוקסיפן. החלטתי להמשיך גם אחרי 10 שנים בהסכמת האונקולוג (להרגשת בטחוני העצמי ומתוך התועלת למניעת אוסטרופורוזיס. ) . לפני 4 שנים התגלה ב mri בשד השני ממצא מיקרוסקופי פרה סרטני שהוצא בניתוח. לאחרונה נודע לי שאחת מתופעות הלוואי היא קרישיות יתר. לאחרונה אני חווה עליות בלחץ הדם - 135/75.האם מומלץ לי עכשיו להפסיק את הטיפול בטמוקסיפן ומה עשויות להיות ההשלכות?בתודה מראש מלכה 1


תגובות

סימונה7
21/01/17 0:06

שלום
אני מטופלת בטמוקסיפן במינון 20 מ"ג ליום 20 שנה. אחרי כריתת שד ולאחר מכן רחם ושחלות עקב התעבות ללא ממצא סרטני. אני בת 70. מאחר והבנתי שאין תועלת אחרי עשר שנים מחד וסיכוני תופעות הלואי כגון כרישיות יתר גוברים אני מעוניינת להפסיק את הטיפול.
האם ניתן להפסיק בבת אחת או יש צורך בהדרגה.
בתודה מראש

סימונה

שלום רב
אין עבודות שמעידות על תועלת של טיפול בTamoxifen אחרי 10 שנים - וגם אז לא כל גידול מצדיק 10 שנים של Tamoxifen.
אני חושבת שחשוב שתחזרי לאונקולוג שלך לשיחה - אך המשך הtamoxifen בהחלט לא נשמע רלוונטי עם חחת הטיפול התפתח גידול נוסף (ולא משנה אם טרום סרטני או חודרני - הטמוקסיפן היה אמור להפחית את הסיכון לשניהם)
בברכה
שני