מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבכאב לב במאמץ

כאב לב במאמץ

11/02/17 13:03
4 תגובות

שלום,
אני בת 52 , נשלחתי למבחן מאמץ -ארגומטריה כיוון שבזמן מאמץ כמו עליה במדרגות, או הליכה ברחוב שבו יש עליה הדבר גורם לי לכאב.
אני מתעמלת ועל פי הבדיקה הכושר הגופני שלי בינוני.
ממצאי הבדיקה הראו קצב לב במנוחה 86 ובמאמץ 165, לחץ דם- 120/70 במנוחה ובמאמץ 160/80, בזמן הבדיקה כשהקצב עלה הרגשתי כאב בצד שמאל, אבל יכולתי להמשיך, והא.ק.ג הראה קצב סינוס בזמן מנוחה ובמאמץ סינוס טכיקרדיה ללא עדות לאיסכמיה. הקרדיולוג שבדק אמר שאין כלום ושהכל בסדר.
אני שמחה שהכל בסדר, אבל נשארתי עם השאלה , למה כואב לי, זה נורמלי? האם במאמץ לקבל את הכאב , או פשוט לנוח ולחכות שזה יעבור? לאחרונה סיימתי טיפול בוונופר כיוון שהפריטין שלי תמיד נמוך. פרט לכך הכל תקין. תודה מראש


תגובות

שלום מירבל, 
הכאב שאת מתארת אשר מופיע במאמץ וחולף במנוחה, מחשיד בין היתר למקור לבבי, תוצאות מבחן המאמץ לפי תיאורך מעודדות מאוד, אם כי, כמו כל בדיקה אין בו וודאות של 100%. ניתן להגיע לוודאות גבוהה יותר ע״י ביצוע של בדיקה בעלת רגישות גבוהה יותר כמו אקו-לב במאמץ או צנתור וירטואלי, וזאת בהתאם ליתר גורמי הסיכון שלך - עישון, יתר לחץ-דם, כולסטרול מוגבר, היסטוריה משפחתית של מחלות לב וכדומה, אם בכלל יש כאלו. 
לגבי מקורות אחרים לכאב, יש אפשרויות רבות וככלל פחות משמעותיות, הן כוללות בין השאר - כאב ממקור שרירי (שריר מתוח, דלקת בסחוס בבית החזה), מקור בטני (כמו צרבת) ואנמיה משמעותית (ציינת חסר ברזל, ולכן זהו גורם אפשרי בהתאם למידת אנמיה שלך) . 
במידה והקרדיולוג התרשם שמבחן המאמץ מספק ואין צורך בבדיקות נוספות, מציע לחזור לרופאה המטפלת בכדי לבדוק את האפשרויות הנ״ל. 
לגבי המשך המאמץ, עד שאת מגיעה לאבחנה וודאית יותר הייתי נמנע ממאמץ הגורם להופעת הכאב ומנסה כן לבצע פעילות בעצימות כזו שבה הוא לא מתעורר. 

כל טוב ושבוע טוב, 
ד״ר אסי מילויצקי 

מירבל
15/02/17 19:05

תודה רבה על תשובתך.

דניאלהאח
15/02/17 19:11

שלום רב,

ממליצה מאוד לבקש חוות דעת נוספת. לבצע אקו לב והולטר של 24 שעות.
בראיות שלמה

שהנז
16/02/17 14:55

שלום מירבל,

כתבתי כאן לא פעם על הניסיון הרע שהיה לי בחיים עם כל הבדיקות האלו, מיפוי לב, אקו לב וכו'. סבלתי שנים מכאבים בחזה גם בזמן הליכה, ובכלל בכל מאמץ. עברתי כמה פעמים את הבדיקות האלו ותמיד אמרו לי שהכל בסדר. עד שהגעתי למצב קריטי, ועברתי ניתוח מעקפים... ולאחר שנה השתלת קוצב לב. רק צינתור או לפחות צינתור וירטואלי. לא מאמינה בשום בדיקה אחרת! לא מתכוונת להלחיץ או להפחיד, רק לבדוק ולבדוק.
הרבה בריאות