מנהלי קהילה
מובילי קהילה
פוטסיום, לחץ דם
שלום
בן 46.
לפני 3 שנים החלו כאבי בטן. אובחן קרוהן יחסית קל. עד כה לא ידוע על סיבוכים.
עם זאת כדי להמנע מכאבי בטן צמצמתי מאוד תזונה. ירדתי 10 קילו מ 60 ל 51 על גובה 1.80 .
אני רגיש במיוחד לסיבים ולא אכלתי פירות וירקות כבר שנה וחצי!
בחודשיים האחרונים סוף סוף התייצבות ומקווה לעלות ולהרחיב תזונה.
היות ולא אוכל פירות וירקות מסתבר שמזה שנתיים אני צורך רק כ 600 מג אשלגן ליום
שהם כמעט רק 10 אחוז מהכמות הרצויה של 4500 מג ליום.
יצויין שלחץ הדם שלי יחסית נמוך 100-110 על כ 55-60 שזה נמוך יותר מבעבר שהיה כ 120-70.
רציתי לשאול
1. היות וצורך כמות נמוכה מאוד של אשלגן בתזונה, מה מסביר את העובדה שבבדיקת הדם הפוטסיום תקין ואלקטרוליטים תקינים? האם הגוף מתקן את זה?
2. האם המצב הזה מסוכן?
3. מה מומלץ לעשות לגבי אשלגן אם קשה לאכול פירות וירקות? והאם במידה ואתקן אז זה יסתדר או נגרמו כבר נזקים ארוכי טווח?
4. חושש שיותר אשלגן יוריד לי עוד יותר את לחץ הדם שגם ככה נמוך...
תודה רבה
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך
כמעט כל האשלגן בגוף מצוי בתוך התאים, והחלק אותו בודקים בדם הוא מיזערי. רק במצבי חסר משמעותי יש אובדן מהדם ורמות נמוכות. אם הרמה בדם תקינה אין צורך לקחת תוספי אשלגן. ישנם מלחים שמבוססים על אשלגן במקום נתרן. רק במידה ורמות בדם יהיו נמוכות, יהיה צורך לתת תוספת כדורי אשלגן
eyaltr
תודה רבה. מרגיע...
אנסה בהדרגה לעלות את כמות האשלגן. אודה עוד על עזרתך
1 האם בעובדה ששנתיים אני על 600 מג אשלגן בתזונה ליום לעומת 4500 שרצוי
אין נזק ארוך טווח לכליות או לגוף?
2. אם אצליח להגיע ולהתייצב רק על 1500 מג אשלגן ביום באוכל האם זה מסוכן? ( כאמור הפוטסיום בבדיקת הדם היה תקין ).
תודה
ד"ר נעמי לוין יינה
מציעה שתאכל ככל שאתה יכול, ללא תופעות במערכת העיכול. עדיף מאשר מצב בו מחלתך תהיה פעילה, בשלשולים למשל מאבדים הרבה אשלגן. לא הייתי מתעסקת עד כדי כך בחישובים של כמות האשלגן בדיאטה, אלא שומרת על תזונה מאוזנת ועוקבת אחר הרמות בדם.