מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהביטוח לאומי

ביטוח לאומי

06/03/17 15:59
11 תגובות

היי לכולם
לפני כמה חודשים כשגילו לי את המחלה אז הייתה לי תקופה לא קלה נפשית גם עזבתי את העבודה ותקופה שחתמתי על אבטלה בלשכת העבודה, כשסיפרתי להם הם שלחו אותי לועדה רפואית ושם ישר שאלו אותי למה את לא מגישה נכות לביטוח לאומי?? למרות שאני בסדר גופנית ובעצם רק בגלל המחלה עצמה המליצו לי להגיש נכות.
אני מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו נפשית
ואני בסדר מבחינה גופנית
וגם מאוד רוצה לחזור לעבוד.
מנסיונכם יש טעם בכלל להתחיל עם זה?
לפי מה שהבנתי נכות ניתנת רק במידה ויש פגיעה
או אם המצב קשה מהבחינה הנפשית אז רק דרך פסיכיאטר


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
06/03/17 16:07

הי ss
תודה על השיתוף
את אכן צודקת, ביטוח לאומי נותן קצבה לנכים שאינם יכולים לעבוד מסיבה רפואית ונפשית זה גם רפואי.
אישית אני חושבת שחזרה למסלול חיים "רגיל" של עבודה ותחביבים רק תעזור לך עם הקושי ההתמודדותי של גילוי הטרשת.
גם אצלי בשנים הראשונות לא הייתה כלל פגיעה שגרמה לי לא לעבוד ולכן לא פניתי לביטוח לאומי.
רק אחרי די הרבה שנים עם הטרשת פניתי וזה בכלל לא מחייב שגם אצלך יהיה צורך.
הקשיבי לתחושות שלך ולכי איתם זה רק יעשה לך טוב מכל הבחינות.
ביטוח לאומי יהיה שם תמיד

הילה47
06/03/17 16:42

תודה עינת..

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
06/03/17 17:05

אפשר לפנות לעובדת הסוציאלית במרכז בו את מטופלת או בסניף קופת החולים שלך, כדי לברר האם כדאי ולשמוע על הזכויות שלך.
ובהצלחה עם החזרה לעבודה ולמסלול החיים, נשמח אם תמשיכי לעדכן אותנו

רונן-חן
06/03/17 19:24

הי, ביטוח לאומי בוחן שני דברים: הראשון הוא המצב הבריאותי. אני חושב שתקבלי 30% בערך בגלל שיש לך טרשת. הדבר השני שנבדק הוא "אובדן כושר עבודה", ולמעשה את אומרת שכושר העבודה שלך לא נפגע -ולכן תקבלי אפס אחוז. הקיצבה איננה ניתנת עבור הנכות הרפואית אלא עבור אובדן כושר העבודה ודי ברור שלא תיראי שקל. עדיין (בניגוד לקודמי) אני חושב שכדאי ללכת לועדה. אנמק:

רונן-חן
06/03/17 19:32

המצב הבריאותי משפיע על כושר העבודה. וגם כושר עבודה מלא הוא יחסי. אם הועדה תקבע עכשיו שיש לך כושר עבודה מלא יהיה יותר קל לקבוע (חו"ח) שיש פגיעה - כשתהיה פגיעה. ז"א אני חושב שיותר נכון יהיה לקבוע מה הוא כושר העבודה המלא שלך (ספציפית שלך) ואז הקביעה כשכושר העבודה שלך יפגע (חו"ח) תהיה יותר קלה ופשוטה. גם יש כאן אמירה: את בעצם אומרת לביטוח לאומי אמנם אני חולה אבל רוצה להמשיך לעבוד ולפרנס את עצמי.

רונן-חן
06/03/17 19:37

גם ביטוח לאומי מבין שהפגיעה בכושר העבודה היא דבר יחסי. ולכן טוב שיכירו אותך ושידעו שאת רוצה לעבוד ושחשוב לך להמשיך לעבוד ולהתפרנס. חוץ מזה "אין חכם כבעל ניסיון" והועדה השניה יתהיה יותר קלה כי כבר היית ואת מכירה. אני מאד מקווה שהכל יסתדר ויבוא על מקומו.

הילה47
06/03/17 20:20

אבל אם האמירה היא שאני חולה אבל רוצה להמשיך לעבוד ובעצם הם שואלים איך המחלה פגעה לך בכושר עבודה אז מלכתחילה למה בכלל להגיש תביעה? במיוחד שהם מזמנים אותך לכל מיני ועדות אז מה אני אמורה להגיד?

רונן-חן
06/03/17 20:47

לספר על המצב: אני חולה בכך וכך, להביא אישורים ולהסביר שאת רוצה להמשיך לעבוד ומאד מתאמצת. למה לעשות את זה? כי אולי תזדקקי לזה בעתיד וככה הם יראו מה הפגיעה ביחס למצב הטוב שלך. זה מין ביטוח שאם חו"ח תזדקקי להם יהיה קצת יותר קל.

הילה47
06/03/17 21:36

תודה רונן..

רונן-חן
07/03/17 15:21

ביטוח לאומי זה עיסוק מתיש ומדכא. אני חושב שככול שמתנסים בעיסוק הזה מגיעים לתוצאות יותר טובות. 

tutu1
09/03/17 9:49

מנסיון אל תוותרי ללכת לועדה כדי להתחיל תהליך שאולי בעתיד מצבך ישתנה לרעה וזה לא קשור ליכולת להיתפרנס. אישתי יש לה 100% נכות  ( אחרי 4 ועדות לאורך השנים שהיתחיל עם 40%) אבל בכל זאת עובדת משרה מלאה אז אחד לא קשור לשני. בריאות יקירה בכל מקרה.