מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבקשיי נשימה באישה קשישה

קשיי נשימה באישה קשישה

15/03/17 23:25
3 תגובות

אימי בת 91. סובלת מאנגינה פקטוריס מזה שנים. יתר לחץ דם ריאתי קל, אי ספיקת לב דיאסטולית (הוגדר ב 12/2014). סובלת מקושי חמור בנשימה לאחר מאמץ קל ביותר. מאמץ קל זה ללכת בבית מחדר לחדר. עברה צינתור לפני 18 שנים והוצע לה לעשות לפני מספר שנים צינתור נוסף אך היא סרבה. במצבה כעת היא לא תעבור צינתור. אני לא יודעת מה לעשות כדי לשפר את מצבה. מזה כשבוע היא מקבלת אינהלציה עם וונטולין כשיש לה קשיי נשימה לא חושבת שעוזר. אולי לתת לה חמצן? לא חושבת שיש לה בעייה של סטורציה. היא לא ניידת כ"כ ולא רוצה לצאת מהבית לרופאים ולבדיקות. מבקשת עיצה, קשה לי להיות הרופאה שלה בלי דיפלומה של רופא.


תגובות

שלום מיכל, מצטער לשמוע על ההתמודדות המורכבת והקשה עם המחלה וההדרדרות במצבה של אמך. לגופו של ענין, ישנן אופציות לטיפולי בית וביקורי רופא בבית שהקופה ומסגרות אחרות יכולות להציע. מציע לך לפנות לרופא המשפחה של אמך ולהתענין, ואז בבדיקה קלינית פשוטה שכוללת - אק"ג, מדידת סטורציה ועוד מספר בדיקות שניתן לבצע בבית ניתן לקבל מידע רב, בין היתר על הצורך והתועלת בשימוש בחמצן - זו אלטרנטיבה טובה במידה ומסרבת בדעה צלולה לעבור בדיקות מחוץ לבית. בהצלחה, התמודדות קלה וכל טוב. ד"ר אסי מילויצקי

מיכל_86
17/03/17 9:07

תודה על האמפתיה. דיברתי עם רופאת המשפחה והיא לא נתנה לי כל אופציה של ביקור בית (היא ביקרה אותה) כי יחידה להמשך טיפול קשורה למחלות סרטן או מעבר לבית לאחר אשפוז. אני החלטתי לא לאשפז אותה כי טוב לא יצא לה מזה. אולי רק תקבל מתנה של חיידק עמיד פחות או יותר במערכת השתן(קרה באשפוז לפני שנתיים. יצאנו מזה בזכות כדורי חמוציות). אקג עשה לה לאחרונה רופא של נטלי באמצעות לחצן מצוקה של ניצולי שואה והיה תקין. מד סטורציה אין נייד בקופ"ח וביד שרה וניתן רק לקנות. בשביל מדידה חד פעמית נראה לי מיותר. באשפוז לפני שנתיים שהיה גם עקב מצוקה נשימתית/קוצר נשימה לא הייתה לה בעייה בסטורציה. הרעיון של החמצן היה לבדוק בניסוי וטעיה (צריך הלסינקי?...) לגבי דיעה צלולה: היא צלולה אך סובלת מדמנציה שהביטוי שלה הוא שכחה חמורה. דיכאון ורצון לסיים... השאלה הגדולה היא, אם אני רוצה להזמין רופא הביתה, איזה התמחות צריכה להיות לו? יכול להיות גם פרטי, אין שום בעייה כספית. אנחנו גרים בקריות, אם זה עוזר לנותן העיצה.

מיכל שלום, מהתיאור שלך המתאים ביותר הוא רופא פנימאי. שבוע טוב , ד״ר אסי מילויצקי