מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהלא יודעת איך להתמודד עם עצמי

לא יודעת איך להתמודד עם עצמי

18/03/17 20:50
2 תגובות

אני כבר שנה שלמה מתמודדת עם דימוי הגוף שלי לפני שנתיים הייתי רזה יפה ממוטבת שקלתי (15) לאחר שנה (16)הגיע גיל התבגרות ואיתו עליתי ב10 קילו בלי שמתי לב אפילו התחלתי דיאטה ספורט אינטנסיבי לאחר כמה חודשים התחלתי להקיא חזרתי לעשות ספורט הפסקתי להקיא ועכשיו לאחר תקופה קשה שאבא שלי עבר התקף לב וניתוח וירידה בממוצע בלימודי מ90 ל80 ועכשיו שוב הציונים יורדים המעמד החברתי עולה ויורד בלי סוף אני דוב מקיאה שוב עליתי באחוזי. הושמו הייתי נראת מהרס עד לפני כמה חודשיים אני הולכת להיות ב17 עוד חודש אני רוצה לקחת את עצמי ביידים אבל לא יודעת איך אני רוצה להיות מסודרת ושוב לקבל את הגוף שהיה לי .נמאס לי להקיא נמאס לי


תגובות

בוקר טוב מודל וברוכה הבאה. ראשית, אני הולכת למחוק את נתוני המשקל שלך כי זה נוגד את תקנון הפורום. בגלל האתר החדש התקנון עדיין לא מופיע ולכן לא יכולת לדעת :) ובקשר למה שכתבת, נשמע שאת במצוקה ולא מצליחה לעזור לעצמך בכוחות עצמך להרגיש טוב יותר. את צודקת שאת צריכה להיות מסודרת ולקבל את הגוף שלך ובעזרת טיפול מתאים זה גם יכול לקרות. האם ההורים מודעים לסבל שלך? שאת מקיאה? אם לא, זה הזמן לספר להם ולבקש שיקחו אותך לטיפול. ככל שתקדימי לטפל בזה, כך הסיכוי שלך לצאת מזה גדל. אם את זקוקה לעוד ייעוץ והכוונה, אל תהססי.

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
21/03/17 16:03

הי מודל, נשמע שהיתה התמודדות קודמת למשבר שעברת (ואולי עוד עוברת) עם מחלת אביך שהיוותה מקור למצוקה קשה ואמיתית. ללא ספק מגיע לך טיפול להפרעת האכילה שזהו טיפול משולב - תזונתי ופסיכולוגי. מציעה שתתני כיוון של אזור בארץ כך נוכל להמליץ על מסגרות טיפוליות מתאימות.